Prima pagină > Declaraţii, Politicăraie - Partide - Politicieni > Corina Crețu, feblețea lui Iliescu, i-o trage lui Dragnea și PSD-ului spunând că România ”… are zero absorbţie la fondurile europene”

Corina Crețu, feblețea lui Iliescu, i-o trage lui Dragnea și PSD-ului spunând că România ”… are zero absorbţie la fondurile europene”

Corina Crețu

În campania electorală PSD făcea mare caz de faptul că guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș nu absorbea fonduri de la europene. ”Guvernul zero” îi ziceau … Ba se mai și lăudau că dacă  pun mâna pe putere nu va avea Europa bani câți vor absorbi ei.

Bomba a căzut, de fapt a fost aruncată de comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu care a declarat că România are zero absorbție la fonduri europene.

„Suntem deja la jumătatea tronsonului financiar 2014-2020 şi România, ca şi alte state membre, are zero absorbţie la fondurile europene”, a declarat luni, la Bucureşti, Corina Creţu.

„Pentru acest cadru financiar, 2014-2020, fondurile alocate României însumează 23 de miliarde de euro. Pentru tronsonul anterior, 2007-2013, fondurile au fost de 19 miliarde de euro şi gradul de absorbţie a fost undeva la 90-91%, adică au intrat în economie 17 miliarde de euro”, a spus Corina Creţu, la conferinţa de lansare a Caravanei Fondurilor Europene 2017.

„Comisia Europeană nu schimbă regulile pe parcursul tronsoanelor financiare, dar statele naţionale adaugă foarte multă birocraţie. Sunt proiecte şi de 6.000 de pagini. Sunt dezamăgită să constat că au fost tineri care au renunţat să mai acceseze fonduri europene tocmai din cauza birocraţiei care nu e generată la Bruxelles. Cu birocraţia, să zicem, ne mai descurcăm, dar timpul nu are răbdare. Suntem la jumătatea tronsonului financiar şi cele 23 de miliarde de euro ar fi putut fi deja accesate, însă avem zero absorbţie la fondul Regional şi la fondul de Coeziune”, a spus Corina Creţu.

 „Din câte înţeleg, au fost transmise la Curtea de Audit a Comisiei Europene toate documentaţiile de evaluare şi certificare a Autorităţilor de Management”, a mai spus comisarul european, arătând astfel că „este optimistă” privind relansarea accesării de fonduri în 2017.

O fi Corina Crețu, fosta feblețe a lui Ion Iliescu optimisă dar degeaba. Guvernul Grindeanu se pare că nu are nici cea mai mică intenție să guverneze cel puțin decent. Pare a avea doar obiectivul de a găsi o cale prin care să își scape stâpânul, pe Liviu Dragnea de pușcărie și să aranjeze cumva lucrurile ca acesta să poată deveni Premier și Președinte mai târziu.

Mărirea veniturilor în România e necesară, dar dacă asta se face cu prețul probușirii finanțelor mioritice, parcă nu e tocmai în regulă.

Când au calculat cât de mult pot crește veniturile bugetarilor guvernanții au socotit că vor avea încasări la buget cum nu au mai fost până acum… Din păcate încasările sunt extrem de slabe. Dacă mai punem și reducerea veniturilor prin scăderile masive de taxe la care mai adăugăm și zeroul de la absorbția de fonduri europene .. e groasă rău.

Semnele care se văd parcă spun că ”faliment” scrie pe România. Se vorbește despre faptul că pentru a-și îndeplini fanteziile au terminat în Aprilie banii de la investitiții pe întreg anul, ba s-ar fi împrumutat cu sute de milioane de euro pentru a susține salariile.

Absorbția zero la fonduri europene arată că nu se fac deloc investiții consecința fiind că nu au de unde să crească performanța economică a României… Ce va fi? Dumnezeu cu mila… Bine, în nici un caz.

P.S. Revenind un pic la Corina Crețu, afirmația eu lovește rău de tot imaginea PSD, a lui Dragnea în speță deoarece el și-a asumat conducerea României… Oare, deși a fost feblețea lui Iliescu pe vremea când acesta mai avea … febleți, va ajunge și ea să fie eliminată din partid ca ceilalți care direct sau indirect loveau în Dragnea? Om vedea …

 1. moshu49
  9 mai 2017 la 23:58

  referitor la „stradă”: „Nu înţeleg cine e în spatele acestei mişcări şi ce urmăresc în ultimă instanţă. Este regretabil”, se întreba Iliescu în interviul de la Mediafax
  iaca, moșule, cîtă școală crezi că le trebuie tinerilor de azi să priceapă ce spune pupila?
  și temători de viitorul lor să-ți demoleze guvernul bicefal Dragnea – Grindeanu care are o altă agendă decît România
  pe mine nu mă surprinde absorbția zero cu fostul „ministru zero” (Dragnea, conform realizărilor din guvernarea Ponta cînd era și vice-PM) la cîrmă
  dar nu le pasă, domnule, nu le pasă! 😦

  • 10 mai 2017 la 15:46

   Să știi că declarația aceasta este ilogică doar dacă o privești scoasă fără a te gândi la istoricul personajului.
   Amintește-ți că vine din nomenclatura comunistă. Comuniștii au spus de atât de multe ori că ceea ce fac ei este bine pentru popor încât au ajuns să creadă. Dacă ceva nu mergea era ceea ce trebuie să fie greu, să meargă rău pentru ca mai târziu să meargă bine. Cine nu era de acord cu ei era considerat nebun și internat la Psihiatrie. Evident că medicii de acolo puneau un diagnostic care ar fi argumentat de ce omul protesta. I se punea dungă roșie pe buletin și i se dădea drumul. Oricum omul era terminat.
   Amintește-ți cu minerii, vezi doamne, ai făcut scandal pentru că erau nemulțumiți… Rahat, erau niște amărâți imbeacilizați acolo, în întunericul din fundul pământului, apoi primeau salarii mari față de ceilalți, și era încurajați să bea. Primeau zilnic 100ml alcool dublu rafinat (spirt alimentar care pentru a face vodkă se diluează cam 1/3 deci practic ar fi fost ca și cum li s-ar fi dat 30 ml de vodkă) unii spun că uneori nu aveau din cauza dezorganizării alcool în magazie, li se aducea rapit câte o sticlă de 500ml de vodcă din comerț. Asta îi curăța, i se spunea, anula efectul prafului de cărbune. Asta la intrare în schimb, la ieșire 90% din ei se opreau la crâșmă .. mai băgau una două sticle cu vodcă … Săniuța :))) … lucrau în patru schimburi de 6 ore și li se mai servea la intrare o porție de mincare cu foarte multe calorii. În plus, când doreau să își cumpere ceva prin casă, mobilă, televizor, frigider, etc, li se dădeau împrumuturi speciale, cu dobânzi și rate foarte mici, care li se trăgeau din salariu. Pentru un frigider pe care îl puteau cumpăra cu o jumătate de salariu plăteau rate ani de zile.
   E logic că mintea lor era praf, dacă le spuneai că s-a terminat cu acest trai îi aveai în mână. Înainte de prima mineriadă a apărut printre mineri un zvon ( ghici de unde). Dacă ”țărăniștii, liberalii și străinii” (atunci erau la pachet) reușesc să îl dea jos pe Iliescu, vor primi salarii ca și ceilalți muncitori, adică de vreo trei ori mai mici, masa de la intare în șut li se va trage din salariu, alcoolul va fi înlocuit cu sifon și lapte ca la oțelării și în industria chimică. Au turbat. Când au văzut primul computer au crezut că e mașină mașină automată de scris și când au văzut primul computer (se pare că era un Pentium II) au fost convinși că era mașină de făcut bani. Poate îți amintești bancnotele de 100 de lei cu chipul lui Ceaușescu în loc de stemă. Cum dracu să înțeleagă ei perceptele legate de politica mare?
   În mintea lui Iliescu, mulțimile nu gândesc… Cu cât o mulțime de oameni e mai mare cu atât e mai ușor de manipulat.
   Gândește-te la manifestația de la Cotroceni. Cei de acolo, întrebați ce fac, sau ce i-a determinat să se adune răspundeau invariabil în șabloane. ”Sunt colo să apere Guvernul”, ”Doresc ca Guvernul să fie lăsat să aplice programul pe care ei l-au votat”, ”Iohannis e trădător” etc… Dacă îi întrebai ce conține acel program pentru care luptă ei sau în ce constă trădarea lui Iohannis se uitau la tine ca un nebun… Pentru ei nu exista nu aceste idei pentru a fi susținute ci pentru a fi enunțate. Se enervau cumplit când vedeau că dincolo de aceste afirmații în capul lor nu mai exista nimic, lor așa li se spusese, deci așa era. Aveau exact aceeași structură mentală ca și minerii anilor 90.
   Cred că Iliescu pur și simplu așa gândește … nu poate gândi altfel. În spatele acestei mişcări există cineva … Forța străzii constă exact în inexistența cuiva. Asta îi enervează cumplit pe cei de la putere. Dacă ar exista ar putea pune ușor cu botul pe labe manifestațiile. Fie ar aresta șefii, fie i-ar ..”Converti” … Ciorbea, Miron Mitrea au fost lideri de sindicat destul de buni, dar fiecare din ei era om, iar oamenii pot fi cumpărați.. trebuie doar să oferi prețul necesar.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: