Prima pagină > Pamflet, Politicăraie - Partide - Politicieni > Deoarece au râs de fiul ei că a luat 1,2 la Bacalaureat, Gabriela Firea a trimis absolventele să facă trotuarul

Deoarece au râs de fiul ei că a luat 1,2 la Bacalaureat, Gabriela Firea a trimis absolventele să facă trotuarul

Una din tradițiile care s-au împământenit în București în ultimii 48 de ani este aceea ca marile licee să organizeze parada absolvenților.

Venită de la Bacău, neștiind cum e să fii elevul unui liceu care se respectă și binecuvântată cu un fiu care nu prea le are cu cartea, Primărița Generală a Capitalei, Gabriela Firea, a distrus această tradiție la fel cum distruge cam tot ce atinge.

Astfel că a interzis ca Parada Absolvenților să se țină, ca de obicei, pe carosabil, elevii trebuind să se înghesuie pe trotuar. 

”Parașutili a făcut mișto de fimiu că a loat 1.2 la Bac. Acu` să facă trotoaru să vază cum ie” – a declarat primărița.

Are și doamna primar dreptate. Dacă e greu de cap ca mă-sa, trebuie să râdă parașutele de el? Bine le-a făcut … să se pregătească năroadele pentru viață, sau să intre în TSD, această experiență le-ar folosi …

„Este o aberaţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat”, a spus directoarea  Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, Silvia Muşatoiu. Ea a explicat că avea acordul de principiu de la Poliţia Rutieră a Capitalei pentru organizarea Paradei Absolvenţilor pentru vineri, în intervalul 9,00-9,30, de la fostul restaurant Budapesta până la Şincai.

Când s-a întrunit comisia de specialitate din cadrul Primăriei, doamna Muşatoiu a avut parte de o surpriză neplăcută: parada poate fi organizată ori sâmbătă (în condiţiile în care absolvenţii claselor a XII-a termină cursurile vineri), ori vineri, dar numai pe trotuar. Şi asta cu condiţia ca evenimentul să nu afecteze nici traficul rutier, nici cel pietonal. De parcă pe trotuar nu ar fi pietoni. Şi tot pe trotuar sunt parcate maşini, aşa că deplasarea coloanei s-ar desfăşura cu sincope.

„Bulevardul Dimitrie Cantemir are trei benzi de circulaţie pe sens şi niciodată nu am avut reacţii negative, nici măcar din partea şoferilor. Oricum, parada nu durează mai mult de 15 minute, pentru că sunt tineri şi merg repede. Nu înţeleg ce se întâmplă. Faţă de anii trecuţi, nu s-a schimbat nimic, în afară de primarul general” – a mai declarat pentru presă Silvia Muşatoiu.

Dânsa s-a arătat de acord să plătească amenda pentru a organiza, totuşi, parada: „Am întrebat cât este amenda, pentru că nu pot să le spun celor 250 de copii care aşteaptă parada că în acest an vor merge pe trotuar sau se vor strânge în curtea şcolii”.
 
Spre deosebire de doamna  Muşatoiu,  Directoarea Colegiului Naţional Ion Luca Caragiale, Andreia Mihaela Beatrice Bodea, a ținut să își arate slugărnicia față de Gabriela Firea,  ”Cred că şi Primăria Capitalei are suficiente probleme pe cap. Oricum, sunt optimistă în ceea ce priveşte decizia pe care o va lua doamna Firea, chiar dacă va trebui să defilăm pe trotuar” – a declarat ea cu slugărnicie.
 1. moshu49
  29 mai 2017 la 4:36

  laBa cău, laBa cău / într-o mahala / s-a-ntîmplat, s-a-ntîmplat / o mare dandana… 🙂
  nu că mă bucur, da’mi pare bine să constate și copiii că ce votezi cu aia defilezi
  scenariul meu: primărițața a pus comisia să le dea cu flit copiilor ca apoi, în „mărinimia” ei și a partidului lucifer, pardon, luceafăr, să revoce și să aprobe parada absolvenților
  deci votează-mă, fă! 😉

  • 29 mai 2017 la 18:06

   ”laBa cău, laBa cău / într-o mahala / s-a-ntîmplat, s-a-ntîmplat / o mare dandana… 🙂” … 😀

   laBa cău, laBa cău într-o mahala
   s-a-ntîmplat, s-a-ntîmplat o mare dandana… 🙂

   laBa cău, laBa cău,într-o mahala
   s-a-născut,s-a-născut, s-a-născut Firea

   :))))))))))))))))))))

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: