Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > De la cine are Birchall mandat să reprezinte România? De la Dragnea cumva?

De la cine are Birchall mandat să reprezinte România? De la Dragnea cumva?

Ana Birchall

Se spune că funcția crează organul. E adevărat, dar numai atunci când nu e vorba de Ana Birchall. În cazul ei, prima dată a apărut Ana apoi s-a creat funcția. Și nu e o funcție oarecare, practic ea se ocupă de politica externă a României, face cam ce ar trebui să facă ministrul de externe în ceea ce privește realația cu Europa. 

Când o vezi cu cât aplomb și câtă dedicație  Ana Birchall îi face munca lui Meleșcanu mai să te apuce cufureala de emoție… Se luptă femeia asta de parcă ar dori se devină eroină.

Cum ar veni, pentru problemele externe pe lângă ministrul respectiv mai plătim și o cucoană care nu putea rămâne, vorba lui Nenea Iancu, fără colegi. 

Problema e că ministrul de externe, când are o întâlnire cu cineva o face având un mandat de la președintele țării care este girantul politicii externe a României. Cu cine s-o fi consulțând ma*am Birchall când reprezintă România undeva, este o mare enigmă. Având în vedere relațiile mai mult sau mai puțin subterane, practic ea nu îl poate reprezenta decât pe Liviu Dragnea care și a arogat un fel de funcție de supervizare a Guvernului Grindeanu.

Ce să vezi … Ana Birchall, ministru delegat pentru, a avut  o întrevedere cu Jean-Eric Paquet, secretar general adjunct al Comisiei Europene, în contextul vizitei de lucru efectuate la Bruxelles, fiind abordate teme precum viitorul Uniunii și recomandările specifice pentru statele membre în cadrul Semestrului European.

Deoarece Ana Birchall îi face munca lui Meleșcanu pe felia europeană, acesta o fi avut vreo reducere corespunzătoare de salariu? Dacă se consideră că Ana Birchall are țâțe mai mișto și este mai frumoasă, deci dă mai bine în pozele cu grangurii Europei cu care se întâlnește  decât Meleșcanu, oare nu ar fi cazul ca acesta să plece la pensie și să o lase pe ea să presteze? Așa ca să nu plătim doi oameni pentru aceeași funcție?

Potrivit unui comunicat transmis presei de  de Ministerul Afacerilor Europene, în cadrul dialogului cu oficialul european au fost purtate discuții pe dosare sectoriale de interes deosebit pentru România, precum piața internă și libertățile fundamentale ale acesteia, dimensiunea socială a Europei, energie și schimbări climatice. Totodată, în cadrul întrevederii a fost subliniată importanța acordată cooperării cu Comisia Europeană pe temele abordate în discuție, inclusiv din perspectiva preluării președinției rotative a Consiliului UE în semestrul I din 2019.

„Exercitarea președinției Consiliului UE reprezintă una dintre prioritățile noastre. Suntem de 10 ani membri UE și cred că avem maturitatea de a transforma o mare provocare într-o oportunitate. Pentru pregătirea unui mandat de succes la conducerea Consiliului Uniunii Europene, în perspectiva primului semestru din 2019, consultările cu reprezentanții CE joacă un rol fundamental. De aceea, am convenit să avem un dialog cât mai strâns și să identificăm modalități de a colabora îndeaproape, mai ales pe temele de actualitate europeană”, a declarat Ana Birchall, conform comunicatului citat.

Cei dioi au discutatdespre dosarele importante și strategice de pe agenda europeană, astfel încât România să fie pregătită să le finalizeze în mandatul pe care îl va exercita în fruntea Consiliului UE, precizează MAE. Un alt punct abordat în cadrul discuțiilor dintre Ana Birchall și Jean-Eric Paquet a fost cel referitor la acordarea de sprijin în domeniul resurselor umane de către Comisia Europeană, în sensul formării specialiștilor și al pregătirii personalului specializat în vederea exercitării în bune condiții a președinției Consiliului UE, arată sursa citată.

„O președinție de succes depinde și de calitatea resurselor umane disponibile pentru acest proiect deosebit de important. De aceea, pe lângă pregătirile intense și eforturile pe care le facem acasă în pregătirea președinției Consiliului UE, suportul Comisiei Europene pe acest palier al formării și pregătirii specialiștilor este deosebit de util și binevenit”, adeclarat Birchall.

În privința Semestrului European, instrument lansat la nivelul UE în anul 2010 prin care statele membre UE își coordonează politicile economice și de ocupare a forței de muncă, în concordanță cu Pactul de Stabilitate și Creștere și Strategia Europa 2020, cei doi interlocutori au dezbătut aspecte referitoare la implementarea reformelor structurale la nivel european, dar și național. Ministrul delegat a reconfirmat cu această ocazie faptul că există angajament politic la nivel național cu privire la participarea activă a României în Semestrul European și punerea în practică a recomandărilor specifice de țară și a obiectivelor Strategiei Europa 2020, menționează MAE.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: