Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > NEPOTISM – Beneficiar, Ionela Dobrică, deputat PSD …

NEPOTISM – Beneficiar, Ionela Dobrică, deputat PSD …

În urmă cu ani am văzut un film, un tânăr dintr-un sat de munte se angaja ca mincitor necalificat pe un șantier de construcții. Construiau un mare combinat. Tânărul, băiat serios se califică la locul de muncă. Devine fierar betonist. Se însoară, are un  copil pe care, când crește îl angajează la combinatul pe care l-a construit. Forjor…

Timpul trece și fiul își face  și el o familie, are un fiu. Și el își angajează progenitura la combinat. Acesta face o facultate și devine directorul combinatului …

Ideea era că angajarea progeniturii la locul unde lucrezi era văzută ca un grast de mare loialitate. În realitate fiecare încerca să își angajeze urmașul la locul său de muncă pentru că acolo cunoștea … ”pe cine trebuie” … adică acolo avea și el pile.

De fapt era un act de corupție … trafic de influență … nepotism …

Ionela Dobrică

Ionela Dobrică

La începutul acestui an aflam că procurorii au au început urmărirea penală sub control judiciar a lui Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Alături de Zgonea aflam că a început o urmărire penală și pentru  Dumitru Dobrică, fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Buzău, pentru cumpărare de influență.

”Începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Ștefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcție publică” – transmitea DNA, într-un comunicat.

Procurorii spuneau, că  Zgonea ar fi primit de la Dobrică circa 52.000 de lei, reprezentând o excursie la Viena în perioada 16-19 iunie 2013. De asemenea, Dobrică i-ar mai fi plătit lui Zgonea cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

Pe 22 mai 2013, în urma demersurilor făcute de Valeriu Zgonea, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

”Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale” – se mai arăta în comunicatul DNA.

Persoana pentru care a intervenit Valeriu Zgonea ar fi Ionela Dobrică, fiica lui Dumitru Dobrică, ajunsă acum deputat de Buzău.

Conform procurorilor, Valeriu Zgonea a ajuns să fie urmărit penal deoarece ar fi primit o vacanță la Viena pentru a interveni în vederea numirii unei persoane într-o funcție publică.  Este vorba despre Ionela Dobrică, fiica afaceristului Dumitru Dobrică, ajunsă acum deputat de Buzău. Bineînțes că Ionela Dobrică, pufoasa fiică Dumitru Dobrică a lui  susținut că nu cunoaște detaliile din dosarul DNA și că, oricum, numirea sa a fost una corectă.

”Numirea mea în funcția de subsecretar de stat, a fost făcută la propunerea PSD și a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic in legatură cu lucrurile care sunt scrise de DNA in comunicatul referitor la acest dosar. In acest moment nu am nicio calitate in acest dosar. … Am încredere în corectitudinea justiției în România”, a scris Ionela Dobrică, pe contul său de  Facebook.

Cine e Ionela Dobrică?

Conform datelor personale afișate pe siteul Camerei Deputaților: 

INFORMAŢII PERSONALE

E-mail Ionela.dobrica@cdep.com
Naţionalitate Română
Data naşterii 18.06.1989
Sex Feminin

EDUCAŢIE ŞI FORMARE

Perioada

2004-2008

Calificarea / Diploma obţinută

Diplomă de Bacalaureat

Disciplinele principale studiate / competenţe profesionale dobândite

Matematică – Informatică Intensiv Engleză

Numele şi tipul instituţiei de învăţământ / furnizorului de formare

Colegiul Național „ B. P. Hasdeu ”

Perioada

2008-2012

Calificarea / Diploma obţinută

Diplomă de licenţă

Disciplinele principale studiate / competenţe profesionale dobândite

Inginerie civilă

Numele şi tipul instituţiei de învăţământ / furnizorului de formare

Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri

Perioada

2015

Calificarea / Diploma obţinută

Certificat de absolvire

Disciplinele principale studiate / competenţe profesionale dobândite

Politica Externa si Diplomatie

Numele şi tipul instituţiei de învăţământ / furnizorului de formare

Institutul Diplomatic Roman

EXPERIENŢA PROFESIONALĂ

Decembrie 2016- prezent

Deputat in Parlamentul Romaniei

 • membru in Comisia pentru munca si protectie sociala
 • membru in Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatii

Ianuarie 2014 – Decembrie 2015

Subsecretar de stat Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala
Aprilie 2013 – Ianuarie 2014

Presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala
Noiembrie 2012 – Aprilie 2013

Consilier Cabinet Daniel Tudor- Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

Functii intr-un partid politic

 • 2016-prezent Presedinte, Tineretul Social Democrat, Buzau
 • 2010-2016 Vicepresedinte, Tineretul Social Democrat, Buzau
 1. arrletty
  5 august 2017 la 20:30

  Consistente studii… inca nu m.am putut ridica, picind pe spate de admiratie.
  Astia nu stiu ce.i aia rusine..

 2. moshu49
  7 august 2017 la 4:57

  și tot așa, din nepotism spre lichelism am ajuns ca în fruntea ceremoniilor de la Mărășești, de exemplu, să vedem numai dalmațieni, care de care mai pătat/înbulinat.
  și asta NUMAI și NUMAI din lipsă de Justiție justă și responsabilă, și nu după motoul latin… „Quod licet Jovi, non licet bovi”!
  că ce concluzie cu ocluzie mai elocventă îți trebuie decît liberarea pușcăriașului, pardon, bolnavului varan din spital și nu din pușcărie, cu averea intactă și statul păgubit?
  cu televiziunile buluc la poarta pușcăriei dăuna borfașului la imagine, deh!
  grijuluie (cu unii) nevoie mare Coana Justițica asta…
  coincidență între spitalizare și hotărîrea irevocabilă a instanței? s-o creadă mutu’!
  de aceea, zic, mai ușor cu Patriotismul pe scări că are rău de înălțimi, Înălțimea Voastră! 😦

  • 7 august 2017 la 14:33

   Că ai pomenit de justiție …
   Din câte știu, precondiția ca cineva să poată fi eliberat anticipat este să își înțeleagă și să își recunoască vina … Ei, acum câteva minute am văzut că a fost eliberat anticipat (cu doi ani mai repede Fenechiu… Cică judecătoarea care l-a condamnat, acum moartă, a mers la el la pușcărie și și-a cerut scuze, cică știa că e nevinovat dar așa a trebuit, să îl condamne …
   Să-mi fie cu iertare, chiar cu riscul de a ne da afară din UE ar trebui în cazurile de mare corupție să reintroducem pedeapsa cu moartea…
   P.S. Nici ăsta nu a acoperit prejudiciul … Stau și mă întreb câți ar fi de acord să sta la bulău dacă li s-ar lăsa banii furați… Cred că 9 din zece români ar sta bucuroși la închisoare dacă s-ar alege cu 100.000 de euro pe an…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: