Prima pagină > Declaraţii, Noi şi alţii, Politicăraie - Partide - Politicieni, populism > Ludovic Orban cere demisia Andreei Păstîrnac pentru că nu s-a zbârlit la intenția Radei Supreme din Ucraina de a interzice învățământul în rusă, maghiară și română

Ludovic Orban cere demisia Andreei Păstîrnac pentru că nu s-a zbârlit la intenția Radei Supreme din Ucraina de a interzice învățământul în rusă, maghiară și română

    Vineri, 08.09.2017, prezent la Galați, într-o declarație pentru presă, Ludovic Orban, Președintele PNL a cerut ca Andreea Păstîrnac, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni să își dea demisia.
    Liberalul o acuză pe ministresa Păstîrnac de faptul că nu s-a zbârlit la cei din Rada Supremă astfel încât Ucraina să respecte respecte reciprocitatea de tratement a minorităţii române din Ucraina şi cea ucraineană din România, după ce parlamentul de la Kiev a adoptat o nouă lege a învățământului care permite ca în școlile ucrainiene să se învețe doar în limba ucraineană și intrerzice școlile în limbile rusă, română și maghiară.
   Noua versiune a legii educaţiei fiind adoptată de Parlamentul ucrainean la puţin timp după vizita în Ucraina a ministrului pentru Românii de Pretutindeni.
      ”Cerem demisia doamnei Păstîrnac de la Ministerul pentru Românii de Pretudindeni – a declarat, Ludovic Orban – care a fost în vizită oficială în Ucraina şi s-a declarat mulţumită de modul de respectare a drepturilor românilor în Ucraiana, în condiţiile în care de două luni fusese înaintată în Rada Supremă ucaineană acest proiect de lege care interzice practic învăţământul în limbile minorităţilor naţionale. Guvernul are obligaţia să efectueze toate demersurile dimplomatice, atât către Ucraina, cât şi către partenerii noştri, să nu uităm că Ucraina este într-un proces de aderare la UE”.
    Pe de o parte e cam greu să îi ceri lui madam Pătrunjel, pardon, Păstârnac să își întrerupă dolce farniente-ul în are își lefăie personalitatea văzând lumea sub pretextul că ar merge unde merge pe banii statului român în interesul diasporei românești. Pe de altă parte e cam greu de crezut că s-ar fi speriat ucraineinii de alunița doamnei ministru cu nume de legumă.
    Mirabil este că nu îmi amintesc să fi reacționat vreodată Ludovic Orban la lipsa reciprocității de tratament a minorităților române din Ungaria ori Serbia deși, cel puțin prima Ungaria ajunge uneori la obrăznicii.
În principiu, Orban are dreptate, dar se naște o întrebare. Oare de ce nu și-a scos dumnealui capul din damigeană și nu a cerut demisia ministrului de externe de la acea vreme când, de pe o stradă din Budapesta era săltat de poliție un suporter al Stelei București care avea meci cu o echipă autohtonă, deoarece avea un tricou pe care scria ”Transilvania, pământ românesc”?
   
    Să fie vorba doar de populism?
 1. moshu49
  11 septembrie 2017 la 9:19

  bine, dar să lăsăm leguma de-o parte, altceva mă supără:
  unde este și despre ce mai tace „președintele toturor românilor”? (recunosc că nu-l votam pe Ponta nici dacă, virgula, candida contra unui șifonier!)
  eu asta așteptam, ca Iohannis să iasă și ia atitudine față de cele multe petrecute în ultimele cca 45 de zile, nu să lase mujicii și borfașii să manipuleze.
  m-am înșelat, dar ca un bun (ne)creștin nu uit și nu iert! 😦

  • 11 septembrie 2017 la 15:51

   În copilărie îmi povestea cineva cum, când era el copil (unul dintr-o familie nu prea bogată) pentru a avea pomul de iarnă mai plin adunau staniolul de la bomboanele din anii trecuți sau cel pe care îl aveau de la câte o ciocolată pe care o mai primeau și înveleau în el pâine tăiată în firma respectivă.. păreau bomboane de pom. Păreau ..
   Cam așa e și Iohannis ca bomboanele alea, doar ambalajul e de el. Omul ăsta are la cadavre în șifonier încât nu are curajul să treacă prin față să nu se dărâme pe el. Și nu mă refer la traficul de copii în care era implicat în tinerețe cumva indirect … pe post de căutător de copii (având fața aia bonomă crea încredere.
   Mă refer la chestii verificabile și validate de justiție.
   E vorba de casa confiscată pentru fals și uz de fals, caz în care nu a fost nimeni condamnat… de ce? Pentru că ar fi trebuit condamnat și Președintele care e imun. Mai e povestea cu incompatibilitatea, procesul amânat la începerea campaniei electorale, vezi doamne, să nu îi dăuneze șanselor, asta în timp ce Udrea, care nu prea avea oricum șanse a început să fie chemată cu tot tamtam-ul la DNA …
   Mai are o relație cel puțin ciudată cu șeful de la Bavaria România … (firma care comercializează BMW). În sibiu ca primar și în campania electorală a folosit limuzine împrumutate de acesta, care suporta și întreținerea mașinilor, în campania electorală a locuit în vila amicului din București…)
   Oficial erau prieteni … La nivel de zvon lucrurile sunt cel puțin grave. Oricât de prieteni ar fi, Bavaria România e totuși o firmă germană și ca orice firmă germană dacă bossul își servește un prieten fie ajunge la ajunge la bulău, fie prietenul boss-ului se revanșează .. cum? La nivel de zvon se vorbește de contracte barosane, și nu doar pentru B.R. ci și pentru alte firme germane aciuate în zona Sibiului.
   Ei, dacă dumnealui Santa Klaus s-ar băga unde nu îi fierbe oala pate ar apărea niște dosare care i-ar face praf cariera… serviciile rusești, ucraniene, ungurești etc pândesc bălind.
   Cum ar fi să aflăm de exemplu că domnul președinte are niște conturi extrem de babane prin SUA sau în Germania unde îi locuiesc părinții emigrați? Ar fi mare Ghinion… Așa că dumnealui, dom președinte mai zice câte ceva, mai tace, dar nu depășește linia roșie … Simplu, nu?

 2. 27 septembrie 2017 la 9:51

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: