Prima pagină > Abuz, Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Minoritate - Majoritate, Politicăraie - Partide - Politicieni > Cine a plătit pentru cele 143 de autocare cu care s-a făcut pelerinajul gratuit al celor din Voluntari la lins moaștele Sfintei Parascheva?

Cine a plătit pentru cele 143 de autocare cu care s-a făcut pelerinajul gratuit al celor din Voluntari la lins moaștele Sfintei Parascheva?

Halucinant !!!! …2017 … România, țară membră a Uniunii Europene … Turma roșie de votaci a primarului Pandele din voluntari,  peste 6000 (șase mii) de persoane, îmbarcată gratuit în 143 de autocare,  dusă 373 de kilometri în tranhumanță la Iași la lins moaștele Sfintei Parascheva …

Nimeni nu se întreabă cine a plătit închirierea autocarelor cu șofer și însoțitor de bord fiecare și pachețele cu haleală pentru drum…

6.000 de credincioşi, turma roșie de votanți ai primarului în funcție în orașul Voluntari, de lângă București, Florin Pandele, au fost încărcați  în 143 de autocare și transportați GRATUIT la Iași.  Pe lângă transport fiecărui ”pelerin” i s-a asigurat un pachețel cu mâncare și … oarece de udat gâtul.

Bineînțeles că niciunul din pioșii creti … pardon … credincioși și credincioase din turma participantă la transhumanța în discuție au fost extrem de fericiți, niciunul neîntrebându-se de unde vin banii cu care au fost închiriate autocarele și din care au fost plătite pachetele cu haleală cu care au fost furajați …

Unii au făcut fericiți și declarații:

Credincioasă: „Am mari emoţii. Este pentru prima dată. Mă rog pentru sănătate, pentru copii.”

O altă femeie: „Mă rog pentru copii, că sunt plecaţi în afară. Sunt tot tristă.”

Alţii sunt deja pelerini cu state vechi.

Credincioasă: „De vreo 14-15 ani, mergem şi ne-am simţit bine tot timpul.”

O altă participantă: „De 10 ani mergem. E greu să descriu în cuvinte, e o binecuvântare.”

„Am avut foarte multe ispite şi am chemat-o în ajutor şi m-a ajutat. Doamne ajută!”, a mai spus o femeie.

Înainte de a pleca la drum, oamenii au asistat la o slujbă. 

Florentin Pandele, primar Voluntari: „Să daţi cinste Preacuvioasei, prin prezenţa dumneavoastră acolo unde preacucernicul părinte spunea că este capitala Moldovei. O să o rog şi pe soţia mea, nu pe primarul general al Capitalei, să vă spună două cuvinte.”

Gabriela Firea, primar Capitală: „Sunteţi primii care vă veţi ruga la moaştele sfintei cuvioase, ocrotitoarea oraşului Voluntari. Să va întoarceţi cu sufletul uşurat,cu mai multă încredere. Doamne ajută!”

Apoi, credincioşii au fost îndrumaţi spre autocare. Mulţi, însă, au uitat de sfaturile jandarmilor, care le-au cerut să nu se îmbulzească.

Bogdan Laurențiu, coordonator: „Pe lângă transport, un pacheţel, din partea bisericii, nişte pachete cu mir şi toate cele.”

Cei peste şase mii de pelerini din oraşul Voluntari au plecat cu 103 autocare, în patru convoaie. Fiecare este însoţit de câte un echipaj de la ambulanţă şi unul de la poliția locală. În jurul orei 22.30, rând pe rând, autocarele s-au pus în mişcare.

Mădălin Preda, purtător de cuvânt Jandarmeria Ilfov: „Au mai plecat, de asemenea, 40 de autocare din alte trei locaţii din judeţul Ilfov.”

De marți şi până până vineri, pe ruta Bucureşti-Iaşi va circula un tren suplimentar, care va pleca din Gara de Nord la ora 22.00.

Săptămâna aceasta, peste 150.000 de credincioşi sunt aşteptaţi la pupat  moaştele Sfintei Parascheva.

Cuvioasa este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

ÎNTREBĂRI

Oare de ce nu se întreabă nimeni de unde vin banii … să închiriezi 143 de autocare pentru a duce peste 6000 de persoane pe o distanță de 373 de kilometri, e nevoie de o sumă destul de consistentă pentru un orășel de 42.944 de locuitori (în 2011)?

Or fi bani din bugetul primăriei?

O fi vorba de sponsorizări?

Să presupunem că e vorba de sponsorizări, dacă e așa, oare, firmele care au sponsorizat ”pelerinajul” or primi în schimb contracte de la Primăria Voluntari? Sau de la Primăria Generală a Capitalei aflată sub sceptrul Gabrielei Firea?

Poate Direcția Națională Anticorupție  va găsi de cuviință să se ducă acolo și să pună niște întrebări. Dacă asta nu e de ajuns, poate ar trebui cei de la  D.N.A.  ar trebui să se întrebe de ce s-a speriat atât de tare Gabriela Firea  când Băsescu, fostul președinte a sugerat să fie atentă că ar putea să nu își găsească soțul dacă trece pe acolo DNA-ul …

Pe siteul Primăriei din Voluntari se spune doar că acțiunea a fost organizată ”la initiativa Domnului Primar – Pandele Florentin Costel”…

Totul pare a nu fi decât o cumpărare de voturi pe banii locuitorilor, lucru care face ca această poveste să semene cu cea de la Craiova pentru care este cercetată Lia Ologuța Vasilescu.

PELERINAJ LA RACLA CU MOAŞTELE SFINTEI PARASCHEVA

La initiativa Domnului Primar – Pandele Florentin Costel,in data de 9 octombrie 2017, pentru cel de-al 11-lea an consecutiv, peste 6.000 de pelerini din Voluntari au plecat către Iași, cu credință, speranță și smerenie. Acest drum a devenit un izvor de binecuvantare pentru toti cei care merg sa se roage sau sa-i multumeasca Sfintei Parascheva – Ocrotitoarea Orasului Voluntari

Sursa: primaria-voluntari.ro

 1. moshu49
  14 octombrie 2017 la 6:33

  păi dacă misticism nu e, nimic nu e!
  nu mă surprinde acțiunea cu miile de nevolnici ai lui Pandele, are Firea sute de mii din ăștia la Bucale pe care la fel îi tratează (școala Pandele, deh!), iar ei la fel se gudură
  eu merg pe varianta „sponsorizării” pentru că famiglia Firea-Pandele are la’ndemînă suficiente variante „inginerești” cu care să-și răsplătească sponsorii (dacă nu cumva chiar ei sînt datori să răsplătească famiglia) 😦

 2. RAILEANU
  14 octombrie 2017 la 10:40

  sa fie publicati sponsorii si asa vom afla care este reteaua lui PANDELE!

  • 14 octombrie 2017 la 20:23

   Așa ar fi legal … doar că uneori există riscul de a se vedea anumite interese.

 3. Anaela
  14 octombrie 2017 la 13:37

  Articol răutăcios . ce-ți pasa tie autorule ce și cum sa mers.în loc sa apreciezi și astfel de inițiative a unor oameni valoroși pentru semenii săi. Atâta răutate la romani nu sa mai pomenit pana acum

  • 14 octombrie 2017 la 16:39

   Halucinant .. Articol răutăcios? Interesant?
   De fapt, răutate ar fi să consider că mata ești una din cei peste 6000 de indivizi care au mers gratuit într-o excursie organizată ilegal de un primar care astfel își cumpără voturile.
   Unde e problema, de fapt?
   Problema este că atunci când a dat anunț, Primăria a cerut autocare de 40 de locuri cu un șofer și un însoțitor. Fiind vorba de 143 de autocare suma este una consistentă. De unde vin banii? Aici e buba. Nu știm, ar putea veni de la bugetul local, din niște sponsorizări, sau dintr-o sursă ascunsă, cum ar fi dintr-o spălare de bani.
   În primul caz, de la bugetul local, avem o problemă. Deoarece aceasta nu este o activitate care poate fi numită investiție nu putem vorbi de o investiție. Deoarece nu este o formă de ajutor pentru cineva în nevoie, nu putem vorbi de alocare din motive umanitare, nu este o activitate cultural educativă organizată pe teritoriul localității, deci nu este o investiție în aceste domenii. Așa că este vorba de o deturnare de fonduri, lucru interzis clar de lege. Nu este logic ca toți cei 40.000 de locuitori să suporte cheltuielile prilejuite de o excursie de plăcere a 6000 de oameni.
   Dacă banii vin sub formă de sponsorizare atunci trebuie să fie publicată o listă cu firmele care au făcut sponsorizarea, interesele acestor firme putând fi cunoscute public. Dacă asta nu se întâmplă putem presupune că aceste firme vor fi recompensate prin acordarea de contracte ilegal, adică prin acordare directă, fără licitație, ceea ce face ca, să zicem, o lucrare de asfaltare, de construire sau întreținere a unei rețele să fie făcută la prețuri mult mai mari decât cele obișnuite, locuitorii fiind practic jefuiți.
   Prin lege orice cheltuială făcută de o primărie trebuie evidențiată clar în contabilitate unde să se vadă mărimea cheltuielii și sursa banilor. fiind vorba de o instituție publică oricine, la orice oră trebuie să aibă acces la informații. Așa e legea Altfel banii pot proveni din activități ilegale. Trafic de ceva, șpagă etc…
   Având în vedere faptul că soția primarului este primăriță generală a Capitalei,există posibilitatea ca eventualii sponsori să fie recompensați de aceasta prin acordarea de contracte în București.
   Pe de lată parte, Legea Electorală, pentru asigurarea echilibrului de șanse, interzice acordarea de favoruri sau diferite beneficii alegătorilor.
   Or, la alegerile locale oamenii vot vota … și din câte am văzut, acum mulți îi erau recunoscători direct primarului. Asta traducându-se prin bunăvoință față de acesta la alegeri. Practic primarul și-a mituit electoratul. Lucru pe care legea îl pedepsește drastic. Nu doar primarul e pasibil de pușcărie ca mituitor ci și participanții la excursie ca mituiți.

  • moshu49
   15 octombrie 2017 la 3:29

   aspirații de analfabeți instituțional să pupe la oase, caracteristic unor îndobitociți docili și slugarnici
   gloata perfectă bisericii (nu religiei, atenție!) să se îmbogățească și „unor oameni valoroși” să cumpere voturi
   mi-e scîrbă! 😦

   • 16 octombrie 2017 la 21:41

    Știi unde e monstruozitatea? Oamenii pot fi cumpărați cu banii lor pe care i-au dat pentru a avea șosele, spitale, școli …
    Zicea pe Facebook cineva că dacă dorește Consiliul local poate finanța astfel de … acțiuni (nu se încadrează cf legii administrației locale la niciunul din punctele prevăzute decât forțând rău de tot înțelesurile).
    L-am întrebat dacă i s-ar părea normal ca Primarul și membrii consiliului local să își facă vile, să își cumpere limuzine să meargă pe banii de la bugetul local să vadă lumea… În fond sunt reprezentanții locuitorilor și ar fi o chestie de imagine, deci ar fi în interesul localității ca acei oameni să pară plini de bunăstare … M-a înjurat … :))))))))

 4. gabi
  15 octombrie 2017 la 13:39

  cacatii astia trag tara inapoi.

 5. abigail simon
  16 octombrie 2017 la 13:01

  Ce scarbos sa pupi oase, oameni fara minte\

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: