Prima pagină > Nesimțire, Politicăraie - Partide - Politicieni > Errare humanum est, Cătălin Rădulescu, diabolicum, sau, cum să nu renunți la OUG 13

Errare humanum est, Cătălin Rădulescu, diabolicum, sau, cum să nu renunți la OUG 13

MOTTO

Errare humanum est sed perseverare diabolicum

Atunci când ți-ai propus un țel și insiști să îl realizezi  ești perseverent. Când, însă țelul tău este criticat de sute de mii de oameni, de organisme mai mult sau mai puțin oficiale care spun că rostul este acela de a pune piedici luptei anticorupție și scoaterii de sub acuzare ori de prin pușcării a unor infractori cu gulere albe care au furat cât un batalion de hoți obișnuiți înseamnă că ești fie un infractor care vrea să își ajute semenii, fie că ești bolnav mintal …

Chiar dacă protestul din  din Piața Victoriei încept ca un protest împotrica OUG 13, deputatul Cătălin Rădulescu, împreună cu alte 38 de lepre pesediste, au depus un proiect de lege care vizează schimbarea legislației penale care se referă la pragul la abuzul în serviciu să fie fixat la 200.000 de euro, adică exact ce prevedea sinistra OUG 13 / 2017 unde pragul era de 200.000 de lei, prejudiciul într-unul dintre dosarele în care Liviu Dragnea are calitatea de inculpat, fiind acuzat de abuz în serviciu, e de 108.000 lei, deci ar scăpa de acuzaţii.

Legat de abuzul în serviciu (art 297), Rădulescu&co susțin că doresc să se considere infracțiune doar dacă avem  „o pagubă materială mai mare de 200.000 de euro” (în prezent este „o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice”). De asemenea, pedeapsa s-ar reduce: închisoare de la 1 la 5 ani, faţă de închisoare de la 2 la 7 ani.

Deputatul Rădulescu își propune şi modificarea articolului 289 alin. (1) referitor la luarea de mită: „(1) Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase materiale care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta”. Practic, față de prezent, Rădulescu vrea să scadă limita inferioară a pedepsei (de la 3 ani la 1 an) şi dispărând pur și simplu  exprimarea „sau pentru altul”.  

Se ajunge la o situație de domeniul psihiatriei în care luarea de mită pentru o altă persoană să nu mai fie considerată infracţiune. Pentru darea de mită (art. 290), pedepsele ar urma să scadă: „de la 6 luni la 5 ani” în loc de „de la 2 la 7 ani”. La fel ca la luarea de mită, traficul de influenţă (art. 291) săvârşit „pentru altul” ar urma să nu se pedepsească. În celelalte cazuri, când este „pentru sine”, fapta ar urma să se pedepsească cu închisoarea de la 1 la 5 ani.   „Cu privire la modificarea art.289, art. 290, art.291 şi art.292 considerăm că ar trebui clasificate ca materiale foloasele care determină săvârşirea infracţiunii. Noţiunea de foloase este extrem de largă lăsându-se astfel o oportunitate de abuz din partea organelor abilitate în cercetarea şi sancţionarea acestor infracţiuni (…)

Cu privire la modificarea art. 297, iniţiatorii consideră că aplicarea unei sancţiuni penale trebuie să intervină numai când fapta este săvârşită într-o formă gravă şi anume fapta a cauzat o pagubă materială substanţială, respectiv numai pentru o pagubă mai mare de 200.000 de euro“, susțin  iniţiatorii modificării în motivarea propuberii legislative.   

Un prag foarte mare era prevăzut şi în celebra OUG 13, dată de Guvernul Grindeanu pe 31 ianuarie, noaptea ca hoții, dar care a fost abrogată câteva zile mai târziu; mai mulţi aleşi pesediști având probleme cu acuzaţii ale procurorilor referitoare la infracţiunea de abuz în serviciu. Însuți megapenalul de Teleorman, Liviu Dragnea fiind acuzat cu probe zdrobitoare de procurorii DNA de abuz în serviciu într-un dosar referitor la posibile angajări fictive la DGASPC Teleorman, prejudiciul fiind de nu mai puțin de 108.000 lei. 

 O altă modificare a art. 60 din Codul penal se referă la executarea pedepselor așa cum și-a făcut Nicolicea studiile de drept. La fără frecvență. 

Astfel, în Articolul 69 sunt adăugate două noi alineate:

„(2) Pedepsele cu închisoarea de până la 3 ani se execută la domiciliu; 

(3) Pedeapsa cu închisoarea la domiciliu se aplică şi în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa cu închisoarea peste 3 ani dar cu vârsta de cel puţin 60 de ani sau al celor care suferă de bolile grave sau incurabile stabilite prin lege”.

P.S. Oare de ce îmi vine în cap celebra zicere: ”Voi nu sunteți poporul ci tagma jefuitorilor” și cea care spune că ”Fiecare popor  are conducătorii pe care îi merită”, cu adăugirea ”Un popor de tâmpiți și pomanagii ajunge inevitabil să fie condus de tâlhari” ?

Lege pentru modificarea și completarea ... 286-2009 ... 135-2010

 1. 27 decembrie 2017 la 12:31

  Pfui!
  Pfui!
  Pfui!
  … Ce să mai spui?
  Și ăsta, cum informația mă ajunse bine, mai este și „de pe la mine”

  După mottoul
  :
  Spune-mi unde te pitești
  Dar de PROSTIE tot nu te lecuiești!

  • 27 decembrie 2017 la 16:59

   La noi totul se face românește. Chiar acum aflu ceva care arată de ce își permit cei de la PSD să facă ce fac.
   Pentru că atunci când cineva protestează se găsește o modalitate ca manifestațiile să ie distruse.
   După ce încearcă autoritățile și nu le iasă începe așazisa opoziție, de fapt, până nu demult, foștii aliați ai celor de la putere.
   Când a fost manifestația de la Colectiv a încercat Iohnnis să se lipească de manifestația antisistem. Taman Președintele, adică vârful sistemului. I-a adunat pe unii, au mimat negocieri.Se dau negocierile la TV.. Ghici ce. Unul din cei din ”echipa de negociatori” din partea celor din stradă era Liviu Mihaiu, fostul guvernator al Deltei… Adică în echipa de negociatori ai celor din stradă era fostul reprezentant al Sistemului în Deltă? Urmarea s-a văzut. Manifestația a murit în câteva zile.
   Acum câteva zile în Piață eu apărut liberalii… wow … Deci automat mișcarea devine una proliberală … no sheet… a ieși la racolat membri tu, PNL care nu demult te prostituai cu PSD în PNL și acum ești mare luptător antisistem? Tu, un partid condus de cineva care tocmai a fost achitat între-un proces pentru o șpagă de 60.000 de euro, cu dovezi clare la începu lupți pentru justiție? Nu am văzut pe nimeni pedepsiy pentru calomnie când a început anchetarea lui Orban, el nu a cert daune pentru că i s-a dus dracului candidatura la primărie… Chestia pute…
   Acum au apărut nuștiu ce negocieri între niște ONG și premier… Cică ei ar reprezenta Piața … Cine i-a desemnat? Oare e la fel cu ceea ce a făcut Iohannis? Cine sunt acele ONG-uri? Ce vor? Dracu știe … Cert e că e posibil să se termine și cu asta…

 2. 2 ianuarie 2018 la 2:37

  Ce să aștepți la PNL
  Când și-a pus NOTA, he, he, heee…
  Cu securistu-adus pe tavă
  Ce-arată cum îl țin pe-otavă

  De spune și ce nume are
  Când nu i-au pus sub piele sare
  Să ne trezim la realitate
  Văzând ce li-e IDENTITATE!…?

  C-așa ajungi de la PÂNGĂRITOR în fuck de București
  :
  VICEPREȘEDINTE ORG. MUN. P.N.L. FETEȘTI
  Și asta scris doar cu MAJUSCULE

  Tam-tam pentru CREPUSCULE!

  Nu este clar?… CAPCANA s-a închis
  De-aceea am tot scris CONCIS după CONCIS!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: