Clotilde Armand vorbește de un ”Cod Roșu de impostură” și se întreabă dacă ”Am căzut cu toții în capcana PSD”
Venind de unde vine și având educația pe care o are, Clotilde Armand reușește să se distanțeze oarecum de tabloul general de la noi, reușind astfel să aibă viziunea ansamblului, lucru care o face să fie un mult mai fin observator a ceea ce se întâmplă decât autohtonii mercenari media mioritici.
Astfel, ea vorbește de un ”Cod Roșu de impostură” și se întreabă dacă ”Am căzut cu toții în capcana PSD?”
Societăţii româneşti îi lipseşte oxigenul pe care îl oferă încrederea. Fără acest element esenţial nu vom putea niciodată creşte ca o comunitate matură, stabilă, capabilă să se dezvolte echilibrat. E obligatoriu să reuşim împreună să reconstruim relaţii de încredere între noi, membrii societăţii, între oamenii politici şi alegători, între investitori şi instituţiile statului.
România are nevoie să regăsească legătură între cuvânt şi faptă, iar bunele intenţii au nevoie să fie dovedite în practică.
Din nefericire, drumul pe care ne aflăm nu oferă o perspectivă încurajatoare, ci se înfundă în această criză majoră de încredere. Cu toţii am constatat că României i-a fost impus un spectacol politic în care ultimele vestigii de încredere se risipesc în faţa artificiilor unor păpuşari mânaţi de interese proprii. Povestea pe care o ascultăm de doi ani din partea coaliţiei guvernamentale îi adoarme pe unii, îi trezeşte pe alţii, dar niciunii nu regăsim în ea speranţa de a scăpa din capcana neîncrederii.
Cred în continuare cu tărie că societatea românească trebuie să repornească de la restructurarea nivelului local. La acest nivel, gestiunea poate prima în faţa considerentelor de partid politic, la acest nivel competenţa e mai uşor de apreciat de comunitate, la acest nivel implicarea civică poate fi încurajată şi poate duce spre acea reţea societală fără de care acţiunea politică e suspendată într-un abis de circumspecţie. Din acest motiv mi se pare important să luăm atitudine faţă de tentativele care pot aduce noi disfuncţiuni în mecanismele de la acest nivel, cum este cazul în acest moment cu proiectul de Cod administrativ. Noul şantier al coaliţiei guvernamentale, după reformele din domeniul justiţiei, riscă să aducă mai multă opacizare în practica administrativă în detrimentul transparenţei pe care se bazează o guvernare locală eficientă. Cu toată prezumţia de bună intenţie, ne lovim imediat de amendamentele propuse de PSD ca de tot atâtea bariere în jurul unui interes de clan. Să luăm ca exemplu amendamentul lui Darius Vâlcov prin care se prevede ca patrimoniul aflat în proprietatea unităţilor teritorial-administrative să poată fi înstrăinat în urma unui vot cu majoritate simplă în cadrul consiliilor judeţene sau locale. Singurul răspuns pe care putem să-l dăm la această propunere este un „nu“ hotărât, pentru că nu există nici un motiv raţional ca procedura actuală, care impune o majoritate de 2/3, să fie modificată. Această majoritate transpartinică asigură o evaluare mult mai apropiată de interesul comunitar în cazul unor propuneri de vânzare sau închiriere a unor bunuri sau terenuri aparţinând domeniului public.
Coaliţia guvernamentală este preocupată şi de pensiile pentru primari pentru care lucrările Comisiei pentru Codul administrativ au fost blocate până când experţii PSD vor găsi formulele legale. Printr-un amendament, parlamentarii coaliţiei mai doresc să renunţe la publicarea proceselor verbale complete ale şedinţele de consiliu local, considerând că un simplu rezumat e suficient pentru informarea publică şi urmărirea procedurilor din partea opoziţiei. Cu alte cuvinte, dacă mai există pe alocuri dezbateri nu are rost să mai fie consemnate în scris, din moment ce democraţia locală se reduce în viziunea PSD la un simulacru: primarul propune, consilierii votează, dacă se poate în unanimitate şi în necunoştinţă de cauză, urmând un ritual pur formal.
Cu şi mai multă vehemenţă trebuie să spunem „nu“ unui amendament care vizează politizarea funcţiilor de conducere din serviciile deconcentrate la nivel teritorial. În loc să încurajăm profesionalizarea cadrelor administrative la toate eşaloanele, în paralel cu creşterile salariale, asistăm la legalizarea practicii numirilor pe criterii politice!
În faţa unor acţiuni de aservism politic, opoziţia nu poate răspunde cu soluţii alternative, dialogul politic fiind rupt. Mai rămâne ca singură modalitate de exprimare posibilă: rezistenţa. A spune „nu“ devine, astfel, unica politică pozitivă. Pe baza ei se va putea, apoi, reconstrui.
Publicat: 29 mai 2018
Sursa: adevarul.ro
Am căzut cu toţii în capcana PSD?
De câteva zile, am devenit o ţară de specialişti în drept. Dezbatem „cu vehemenţă“ argumentele juridice prin care Curtea Constituţională îi impune preşedintelui să semneze decretul de revocare a procurorului-şef al DNA.
Am alunecat fără să ne dăm seama de pe terenul unui conflict politic pe terenul juridic, aşa cum şi-a dorit domnul profesor de drept Tudorel Toader, pentru care tehnicitatea problemei i-ar fi asigurat un ascendent în argumentaţie în faţa majorităţii fără studii juridice.
În realitate, avem două viziuni politice opuse pe o temă care ţine de interesul naţional, respectiv mult-discutata luptă anticorupţie. Orice discuţie trebuie să pornească de la legitimitatea politicii în acest sens, confirmată prin vot. Lupta anticorupţie face parte din mandatul prezidenţial în curs, obţinut cu 6,3 milioane de voturi. Alegătorilor săi preşedintele Klaus Iohannis le-a lansat două promisiuni: menţinerea României pe drumul euroatlantic şi lupta anticorupţie, ca măsură ce decurge din primul angajament pentru a asigura dezvoltarea economică a ţării. Din evoluţiile politice, constatăm însă că această luptă oficială anticorupţie nu s-a grefat pe o bază de moralitate susţinută în societate şi a fost uşor atacabilă prin campanii de presă. Puncte de vedere repetate au pus în evidenţă deficienţele punctuale ale mecanismelor fără a menţiona importanţa luptei, gravitatea fenomenului de corupţie şi mijloacele limitate ale sistemului judiciar, Ca reacţie, o mare parte a opiniei publice a perceput aceste critici ca o strategie de anihilare a DNA şi nu ca tentative de ameliorare a activităţii acesteia, cu atât mai mult cu cât credibilitatea exponenţilor era afectată de interese personale. Din aceste motive, ne găsim în faţa unei false divizări naţionale si e momentul să ne reamintim legitimitatea politicii prezidenţiale.
A doua viziune, cea a coaliţiei guvernamentale, nu a fost definită explicit în programul electoral, dar s-a inserat progresiv ca prioritate politică din 31 ianuarie 2017, culminând cu declaraţia recentă a lui Liviu Dragnea că „lupta anticorupţie a mers prea departe“. Acţiunile politice ale coaliţiei au vizat diminuarea prerogativelor prezidenţiale cu recentrare pe rolul Guvernului şi al Parlamentului în diverse materii, dar mai ales la capitolul numirilor din sistemul judiciar.
Un articol principal din Constituţie îi conferă preşedintelui rolul de mediere, de echilibrare între puterile din stat şi acesta este spiritul care trebuie să guverneze toate atribuţiile sale concrete. În niciun sistem politic din lume, independenţa puterii judiciare nu este uşor de asigurat şi sunt necesare mecanisme complexe de echilibrare pentru a contracara tendinţa puterii executive de control sau influenţă.
Cred că echilibrul puterilor într-un stat este acea garanţie fără de care dezvoltarea societăţii nu este posibilă. Ţara din care provin, Franţa, se bazează pe o Constituţie creată după statura prezidenţială a lui Charles De Gaulle. Sistemul său prezidenţial are numeroase inconveniente, dar şi avantajul unei legitimităţi politice mari, asigurate prin votul direct acordat unui preşedinte cu puteri executive extinse. De 60 de ani, de când funcţionează acest sistem, au existat mai multe episoade în care şeful statului a aparţinut unui partid, iar şeful guvernului unei alte formaţiuni cu majoritate parlamentară. Această coabitare, practic cu dublă comandă executivă, nu s-a soldat cu crize majore pentru ţară. Linia roşie a interesului naţional nu a fost încălcată. Preşedintele a refuzat de multe ori numiri propuse de guvern, dar nu s-a ajuns la contestarea constituţională a acestor refuzuri. Nici în Constituţia României, nu este prevăzută nicăieri obligaţia preşedintelui de a emite un decret.
Cum s-a ajuns la criza actuală!? Prin încălcarea liniei roşii de care am vorbit mai înainte, folosind orice mijloc pentru un control mai amplu al instituţiilor statului. Mai mult, se poate spune că politizarea unei Curţi Constituţionale este un atac grav asupra funcţionării democratice.
Nu putem să nu admitem, în consecinţă, că în joc nu este funcţia dnei Kovesi, ci rolul de echilibru între puterile din stat al preşedintelui României şi trimiterea sa într-un plan secund al politicii naţionale.
Publicat: 5 iunie 2018
Sursa: adevarul.ro

Blue
Cine uită greşelile trecutului, riscă să le repete.



-
Ana Armanca Ardeleanu
arrletty
-
Blue
-
Blue Sorin
-
micdavinci

= PUNCTUL MEU DE VEDERE =
Fiecare om se naşte cu un orizont al lui.
În timp, trăind, omul îşi îngustează orizontul până acesta devine un punct.
Atunci omul afirmă:
"ACESTA ESTE PUNCTUL MEU DE VEDERE"



Categorii
- 1 Aprilie
- A fost odată …
- Abureală
- Abureală – Manipulare
- Abuz
- Afaceri – Economic – Finanțe
- Amuzant
- Analize – Întrebări – Ipoteze – Păreri
- Aroganţă
- ”Vedete”
- Înțelepciune
- Întrebări
- Învăţământ – Educație – Cultură
- bani
- Biografie
- Blogosfera
- Ca la noi la nimeni
- calatorie
- Caragiale reload
- cultură
- Căcănari
- Declaraţii
- Demnitate
- Dezvăluiri
- Din suflet …
- Diverse
- DUPLICITAR
- economie
- Electoral
- Etnic
- Eveniment
- Fapt divers
- Gânduri
- Geneza
- Glume
- Guvern-guvernare
- Haioşenii
- Halucinant
- Idioţi
- Ilegal – Imoral – Indecent
- impostură
- Incompetență
- Inconștiență – Ipocrizie – Nesimţire
- Incredibil …
- Interetnic
- Internaţional
- Interviu
- Ipoteze
- Istorie
- IT
- Justiţie
- Justiţie – Lege – Legislație
- Laşitate
- Lege
- Legislație
- Mesaje
- Minoritate – Majoritate
- Mister
- Muzică
- Nesimțire
- Nesimţire
- Noi şi alte animale
- Noi şi alţii
- Normal – Paranormal
- Nostalgii
- obedienţă
- Opinii
- oportunism
- Pamflet
- Parfum de România
- penali
- Personalităţi
- Picătura de cerneală
- Politicăraie – Partide – Politicieni
- populism
- Presă
- Protest
- Puncte de vedere
- Păreri
- Rahatofilie
- Religie – Biserică
- Remember
- Repercusiuni
- Republica Moldova
- Ridicol
- Scandal
- Scârboșenii
- Scrisoare deschisă
- Showbiz
- Sindicate
- Social
- Sport
- Sănătate – Social – Umanitar
- Sărbatorire
- Tabloid
- televiziuni
- Tradiții – obiceiuri
- Tristeţi
- Uimiri
- Umanitar
- Un gând …
- Uncategorized
- Urări – Aniversări
- Video
- weekend
- Ştiinţă
Blogroll
- AdrianHalpert.com (blog)
- Alexa Ionescu
- Alexandru Mitache
- Alina Ceușan
- Analfabetul's blog
- Anca Boagiu (site oficial)
- Andreea Cruceanu – blog
- Andreea Ivan
- Aron after 65
- ASCUNZIŞURI CONSTITUŢIONALE
- AVANPOST ( Ein Mann, ein Wort!)
- balbeck Blog
- Balbek doi
- BANCURI BUNE
- Baricada – blog
- Bestiar de presă ( Florina)
- Blog de câine rău
- BLOG DE INVESTIGAŢII (Emilia Şercan)
- Blog de veghe – Nicoleta Savin
- Blogul Dianei
- Blogul lui Micdavinci
- Blogul Ramonei Voiculescu
- Claudia Boghicevici
- Codruta Marinescu's Blog
- Corina Creţu – blog
- CRISTI DANILEŢ – judecător
- CRISTIAN CITRE – blog
- CRISTIAN PĂTRĂŞCONIU
- CRONICI DIN GERULIA
- Crystalyn Forum
- CURSURITIC – Perfectioneaza-te in ale calculatorului!
- Căsuţa Corei – blog
- Dan Andronic
- Dan Badea – Blog
- Dan Pătraşcu – Blog
- Debaraua lu' Niku
- Denisa Aricescu – POEZII
- Diamonds and rust (Blogul Angelei)
- Dictatura justitiei -blog
- Din culori
- Diverse diversificate – blog
- Dollo
- Don't worry be happy… (Raul2105's blog)
- Dulciuri si Dulcegarii… – blog
- Elena Băsescu – blog
- Elena Udrea
- Epistemoblogul lui Zamfy (Dacă zamfy ar fi avut un blog, aşa ar fi arătat…)
- eteatru.ro
- Femeia de succes
- Giorno
- HANDMADE (Ileana Radu's blog)
- Hipertensiv – blog
- HotNews forum
- Ion Cristoiu – blog
- Joburi online
- Juliacastorp's Blog
- Jurnalul unei agitate (blogul unei fete frumoase)
- Lumea lui Arm
- Lumea lui Krantz
- Lumiss22's
- Metin Cerchez
- Mickela's blog
- Mihaela Josanu – blog
- MINIMA RURALIA
- Mioritza News
- Monica Macovei – europarlamentar – Blog
- MORAR @ MORE (Blogul lui Ioan T. Morar)
- MĂDĂLINA IANCU – explorator prin viaţă – blog
- Nașu TV
- Naşpa-Forum politic (Gerula)
- Neinfectat de comunism – Blog
- Neuronos – Blog
- OAMENI CA ŞOBOLANI
- OAMENI ŞI ŞOBOLANI
- Ora exactă a României
- P0VEȘTI DE ADORMIT ASFALTUL – Inda of the wind's blog
- Pagina de media
- Palatul Şuţu – Blog
- Partide, politicieni, politruci- Blog
- Piticu – Blog
- Planeta Moldova – Forum
- Politeía – Blog
- POVEŞTI DE DEŞTEPTAT
- Prioritate de dreapta – Blog
- Pulsul orasului O lume nebuna,nebuna…
- Racolţa Petru
- Raluca Turcan
- Realitatea Net – Forum
- Regina Buburuza – blog
- REPORTER VIRTUAL
- Sorina Matei – blog
- Starea presei
- TIMES NEW ROMAN
- Timpolis
- Top zelist
- Totusi iubirea…
- TTRAVEL – Site de călătorie
- Turnofftheglory
- Turnul de control
- Vai România – Blog
- Viorel Padina – Blog
- Vladimir Tismăneanu – Blog
- World Changed – blog
- Zamolxe
- ZigZag online
- Ţigan, rom, tot OM
Articole recente
- Alina Gorghiu, consideră că dialogul cu ASF este cea mai bună soluție în privința polițelor RCA.
- VERONICA MIHAILOV – MORARU, MINISTRUL JUSTIȚIEI DIN REPUBLICA MOLDOVA, NU ÎNȚELEGE DE CE JUDECĂTORII CSJ ÎȘI DAU DEMISIA IN CORPORE
- BĂTAIE DE JOC ÎN DOSARUL REVOLUȚIEI
- ELENA UDREA: ” … dupa ani de hibernare, “Statul Paralel”, camuflat sub forma „Grupului de la Cluj”, se pregateste sa intre in lupta pentru putere din anul 2024.”
- La Craiova, Olguța vrea statui și arteziene de 9 milioane de euro
- ZIUA CULTURII NAȚIONALE ȘI NAȘTEREA LUI EMINESCU SE SĂRBĂTORESC PE 15 IANUARIE SAU CÂND ARE TIMP CATINCA
- LA MULȚI ANI, 2023 !
- ANCA SEREA – Frumoasa mamă eroină
- DEPUTATUL (fost AUR) MIHAI LASCA ȘI TEORIA CONSPIRAȚIEI
- CRISTINA PRUNĂ: ” … energia va rămâne “omul bolnav” din economia României. Va contamina în anii ce vor veni toate activitățile din industrie … ”
- ALINA GORGHIU: ”PSD n-ar trebui să-şi consume energia la absolut orice declaraţie a unui coleg din PNL.”
- USR cere demisia Laurei Vicol, ”avocata interlopilor”, de la șefia Comisiei Juridice a Camerei Deputaților
- Ana Maria Pătru, fosta șefă a AEP a câștigat 110.000 de euro după arestarea din 2016
- Oana Leonte, 25 de anișori, noua brunetă a lui Dragnea
- ELENA UDREA AR PUTEA AVEA NOROC



Încă mai cred că porcii zboară …

Dacă se învârteşte e bine …







