Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Declaraţii, Ilegal - Imoral - Indecent, impostură, Incompetență, Politicăraie - Partide - Politicieni > Din categoria DELIRUM TREMENS: Mihai Fifor, Ministrul Apărării, furnizează argumente propagandei rusești, antiromânești

Din categoria DELIRUM TREMENS: Mihai Fifor, Ministrul Apărării, furnizează argumente propagandei rusești, antiromânești

Se pare că în guvernul condus de reprezentanta lui Liviu Dragnea, madam 4V, Veorika Vasilika Valoroasa din Videle e o adevărată întrecere la comiterea de gafe în public.

După ce blonda cu freza blindată care conduce guvernul a mutat Câmpia Libertății de la Blaj la Alba Iulia, clovnul de la Ministerul Apărării Naționale a comis o declarație care a băbat Kremlinul în ședință și a pus la muncă spionii ruși care își fac veacul pe la Deveselu.

Cine l-a văzut marți Antena 3 a putut afla că la Deveselu nici pe departe să existe rachete antirachetă ci ditamai rachete balistice, rachete prin definiție cu rol ofensiv, declarație care ar reușit să facă praf toate eforturile de convingere a lumii că Scutul Antirachetă instalat la Deveselu e o drăcie defensivă. Da, ar fi reușit dacă nu ar ști lumea că la MApN e rege un clovn …

„Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?” – a declarat ministrul apărării.

Degeaba s-a mai strofocat Mihai Fifor să dreagă busuiocul când a fost rugat de Digi 24 să explice afirmația: „baza de la Deveselu se ocupă cu rachete balistice”, spunând:

„Foarte multă lume a încercat să explice la dumneavoastră ( la postul Digi24 n.r.), și am urmărit lucrul acesta, și au fost explicate foarte bine din punct de vedere tehnic modul în care funcționează scutul antirachetă de la Deveselu, modul în care rachetele interceptoare interceptează rachete cu încărcătură balistică și distrug aceste rachete. Subiectul a fost foarte bine explicat la dumneavoastră”, a declarat Fifor.

Care este efectul spuselor mărcăriciului de la MApN? A dat un balon de oxigen celor care fac eforturi să arte cât de mare este pericolul la adresa Rusiei reprezentat de Scutul Antirachetă de la Deveselu.

De exemplu Sputnik.md, site de propagandă antiromânească în limba română, administrat și finanțat de Kremlin a preliat declarația ministrului şi pezentat-o într-o cheie care nu lasă loc de echivoc.

„La mai puţin de 24 de ore de la declaraţia făcută la Antena 3, unde a vorbit clar despre existenţa rachetelor balistice de la Deveselu şi, deci, i-a dat dreptate, în sfârşit, chiar dacă fără să îşi fi dorit asta, preşdintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin care a precizat că scutul de la Deveselu reprezintă o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii naţionale”, scrie site-ul Sputnik.md.

Profitând de gafa ministrului român al Apărării, publicaţia rusă insistă pe idea vehiculată constant de Moscova în chestiunea Deveselu, subliniind că: „Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat în mai multe rânduri că scutul de apărare antirachetă din România poate fi ușor echipat cu rachete de rază medie de acțiune, rachete de atac”.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat pentru presă că: „Prin afirmaţia sa, Mihai Fifor a alimentat propaganda rusă care încearcă să găsească justificări pentru încălcarea acordurilor cu SUA şi NATO în vederea amplasării de armament în Crimea”.

P.S. Din câte știu, până la ora publicării acestui text nici Fifor nu a dat de înțeles că ar intenționa, cum ar fi normal, să își dea demisia, nici Dragnea și camarila lui nu intenționează să îl demită.

P.S. Mesaj pentru Ministrul Apărării, Mihai Fifor: Bă nătângule. dă-ți dracului demisia până nu provoci un atac din partea Rusiei.

 1. moshu49
  2 august 2018 la 23:32

  un fost ministru, azi adjunct, vedea stoluri de avioane rusești trecînd granița
  filologul ăsta care n-a fost bun la industrii dar merge la apărare, se dă cu balisticele
  chiar, delirium tremens, doctore!
  tare înclin să cred că Putin și ai lui s-au tăvălit pe jos de rîs de cît de nărod e ăsta
  de parcă Veorica nu ne era de ajuns 😦
  ps: azi a mai apărut unul cu “TRICOAIE”(!!!), de să mai zică cineva că în PSDragnea nu sînt și ciumpalaci cu “cojones” 😀 )))

  • 3 august 2018 la 20:46

   Problema adevărată în povestea aceasta e că nărodul de ministru s-a împlicat într-un joc pe care se pare că nu înțelege dacă nu are nici măcar o reprezentare la nivel de Discovery a jocului geostrategic, a tehnicii implicate.
   Americanii sunt, tehnologic vorbind, undeva prin secolul 22 dacă nu chiar dincolo de el. Din când în când se dau de gol. În războiul din afganistan se vorbea la un moment dat de niște rachete mici care sunt capabile să intre în peșterile în care se credea că e BinLaden și care explodează doar când găsește fețele pe care le are în memorie, în caz contrar autodistrugându-se în momentul în care nu mai putea înainta fără a produce pagube majore în jur. Mai au rachete de care se știa dar care nu fuseseră văzute cu uraniu sărăcit radioactiv, molecula grea având efectul de a sparge pur și simplu rocile, transformându-le în nisip. Practic fac dintr-un munte o grămadă de nisip care îngroapă tot ce e în interior. De bombele cu puls magnetic se vorbește demult. Se știa și de asta că o au. Nu face distrugeri mecanice majore, doar produce un puls magnetic care ”prăjește” cam tot ce se numește circuit electric sau electronic. Cum orice mașinărie de luptă are o parte electronică, pur și simplu o dezactiveazî. Gândește-te că orice automobil are un circuit de aprindere. În momentul în care acesta se arde motorul se oprește.

   Ministrul pare a nu avea clar reprezentată diferența dintre o rachetă balistică și o antirachetă care are un motor, un sistem de ghidare și o greutate pe care o izbește de racheta atacatoare. E drept că poate avea șu o bombă mică, suficientă pentru a scoate din uz racheta atacatoare, poate chiat o mică bombă cu puls care distruge sistemul de ghidare sau distruge propulsia al rachetei atacatoare aceasta devenind un obiect care va cădea ca un bolovan fără a mai exploda.
   Din moment ce în confruntările geostrategice declarația unuia cu funcția nătângului poate fi folosită pentru a spune rușii (au și făcut-o, vezi Sputnik.mb): ”V-am spus noi că americanii sunt bagaboți” ceea ce a făcut nătângul a fost un pumn în gură la adresa SUA.
   Rușii știu foarte bine că nu se apucă americanii să plaseze aici rachete balistice, rachetele balistice sunt uriașe, greu dde mascat și au nevoie de un sistem de lansare care nu poate fi mascat în fața spionajului, dar știu să profite de orice fractură de imagine. Fii convins să și americanii știu cu ce impostori au de-a face în România. Povestea va trece și va rămâne la nivel de anecdotică. Ceva de genul celei cu ciobanul ăla care are o stână exact lângă gardul bazei americane de la Deveselu și care își imaginează că dacă el nu vrea să plece nu pleacă. Așa pentru că așa vrea mușchiul lui. Dacă americanii ar fi fost cu devărat deranjați de el și de oile lui acestea îi mureau înainte de deschiderea bazei. De exemplu iradiant din greșeală. Tipul ă lăsat aclo pentru că dă bine la peisaj și soldatul american se poate bucura de produse tradiționale românești …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: