Prima pagină > Dezvăluiri, Politicăraie - Partide - Politicieni > Fostul colaborator al Securității, Călin Anton Popescu Tăriceanu, fiul vitreg al unui colaborator al Securității, are memoria cam scurtă. Să-i reamintim …

Fostul colaborator al Securității, Călin Anton Popescu Tăriceanu, fiul vitreg al unui colaborator al Securității, are memoria cam scurtă. Să-i reamintim …

NOTĂ ANTESCRIPTUM: Ceea ce a făcut Călin Anton Popescu Tăriceanu în toată cariera lui poartă un nume: PROSTITUȚIE POLITICĂ

***

Se spune că pentru a fi cineva un politician adevărat trebuie să poată, dimineața, imediat după trezire, în fața oglinzii să poată înghiți o broască râioasă pe nemestecate fără a schița nici un fel de grimasă.

Călin Popescu Tăriceanu

Este absolut stupefiant ca cineva să se poată prezenta în fața lumii și cu o seninătate demnă de o cauză mai bună unde să rostească absolut natural jumătăți de adevăr considerând că cei din fața lui vor înghiți ce spune fiind incapabili să judece cu mintea lor, să observe că sunt mințiți cu cea mai cruntă nerușinare. (De cele mai multe ori jumătățile de adevăr sunt niște minciuni varitabile).

Călin Popescu Tăriceanu are un mare noroc, inepțiile pe care le spune sunt mascate de gafele impardonabile pe care membrii Guvernului Veorikăi, Filoloaga din Videle le comite.

Prezent vineri la Palatul Parlamentului la lansarea asociaţiei „Mircea Ionescu-Quintus”, Tăriceanu, a făcut o declarație stupefiantă, adresată probabil unei turme de votaci ai săi, incapabili să înțeleagă ce spune, luând, la virgulă spusele lui ca adevăr absolut.

„Astăzi am văzut foarte mulţi oameni politici în sală – a declarat Tăriceanu – dar puţini liberali, pentru că cei nu se mai pot revendica ca liberali, PNL decizând să treacă în familia PPE. E cam greu să promovezi valorile liberalismului din familia popularilor europeni. E ca şi cum la un meci de fotbal, echipa Franţei ar juca în tricourile Germaniei. S-a dovedit că PNL e un partid care susţine sistemul şi statul paralel şi a susţinut cu forţă toate acţiunile întreprinse de instituţiile represive ale statului care au încălcat grav drepturile şi libertăţile individuale. Celor care au vorbit depsre reunificarea dreptei, le-am spus că trebuie făcută nu în jurul unei structuri, reunificarea trebuie să se facă în jurul valorilor liberale care sunt reprezentate de ALDE. Deci cei care vor acest lucru pot veni în ALDE”, a afirmat, vineri, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu la Parlament.

Paradoxal, un strop de adevăr există în ceea ce spune. PNL a ieșit din Rândurile ALDE (Asociația Democraților și Liberalilor Europeni) asociație de partide liberale și a intrat în Partidul Popular European, alianță a partidelor conservatoare europene, coservatorii fiind adversarii naturali ai liberalilor, doctrine situate simetric față de centru pe eșicuerul politic.

Tăriceanu uită că atunci când se rupea USL se ducea cu ”sărut mâna boierule” la Ponta, astfel sperând că va reuși să obțină pentru el o funcție călduță la Senat, creaând cu o seamă de lepădături care nu mai aveau șanse să obțină funcții în PNL și se puneau preș la picioarele ”cârlanului” Ponta aflat pe val la acea vreme. Asta înseamnă a fi liberal? A fi un fel de furuncul pe dosul împuțit al social-democrației?

Nu trebuie să uităm încă un detaliu. Când s-a creat USL, PSD era un colos iar PNL un fel de ”nothing but pretentious” cum ar zice englezul.

Păi, ia să ne amintim. La vremea aceea PSD dorea să creeze o formațiune politică, un fel de varză creață social-democrat-liberal-conservatoare.

Exista un personaj extrem de puternic prin faptul că deținea un trust media (unde se pare că ar fi îngropați o parte din banii lui Ceaușescu) … mă refer la Dan Voiculescu.

PSD își dorea această alianță curcubeu, dar li se părea ridicolă pretenția liberalilor de a fi tratați ca egali. Liberalii nu acceptau decât dacă era vorba de o alianță între egali. Astfel că se recurge la o stratagenă demnă de filmele cu proști. Se crează Alianța de Centru Dreapta între Partidul Național Liberal și Partidul Conservator al lui Voiculescu la care acesta mai adaugă și susținerea necondiționată a Trustului Intact.

Deși la conducerea PNL era Crin Antonescu, bazele au fost puse încă de pe vremea lui Tăriceanu care, după ce a fost schimbat de la conducerea partidului a rămas un personaj cu greutate a cărui voce conta. 

Ar trebui să îi amintim lui Tăriceanu încă ceva.

La un moment dat, pe motiv că ar exista suspiciuni de colaborare cu Securitatea, Tăriceanu, el însuși crescut și educat de unul din cei mai odioși delatori ai Securității, Dan Amedeo Lăzărescu, elimină din partid o mulțime de liberali care îi amenințau poziția, neezitând să se apropie de Partidul Conservator, partidul împuțitului fost șef al Intereprinderii de Comerț Exterior Dunărea, intreprinderea care finața Securitatea.

Este clar că la capitolul ”rațiune” Tărăceanu are grave carențe …Poate o fi vorba de preamultele blonde mâncători de neuroni care i-au populat viața… 

P.S. Prin 2006, regretatul profesor Corneliu Turianu (față de care am avut un respect deosebit), membru al CNSAS, declara la Realitatea TV că Premierul (la acea vreme) Călin Popescu Tăriceanu a fost acuzat de foști informatori de colaborare cu Securitatea, surse CNSAS precizând la acea vreme, pentru MEDIAFAX ca este vorba despre o lista de 60 de politicieni pe care ar figura şi numele premierului. 

Dealtfel în acel nebun an 2006, HotNews  publica un fulminant articol scris de Dana Carabelea  din care reieșea că PNL ar fi conduși de o gașcă de foști colaboratori ai Securității (Între care și Tăriceanu)

Conducerea PNL are radacini in Securitate

Fruntasii Partidului National Liberal au invatat ABC-ul politicii de la oameni care au facut parte din structurile inalte ale Securitatii. Familiile din care se trag cei mai de seama lideri ai PNL au fost intesate de personaje recunoscute in regimul comunist pe care l-au servit dupa rigorile vremii.

Presedintele liberal, premierul Calin Popescu Tariceanu, este fiul vitreg al celebrului Dan Amadeo Lazarescu, despre care s-a aflat ca a „livrat” Securitatii zeci de fruntasi liberali, contra cost. Justificarea – cu banii luati pe informarile date la Securitate, Dan Amadeo Lazarescu i-a ajutat pe cei pe care i-a bagat in puscarie.

Dupa modelul tatalui vitreg, Tariceanu s-a debarasat si el de trecut: premierul a sustinut ca nu il recunoaste pe Dan Amadeo Lazarescu ca tata, ci doar ca pe „sotul mamei” sale.

Finul premierului liberal, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a fost nepotelul cunoscutei activiste comuniste Ghizela Wass, trimisa in 1945 sa-i salveze pe bucuresteni de sub influenta taranistului Iuliu Maniu si a lui Dinu Bratianu, presedintele de atunci al Partidului National Liberal.

La conducerea PNL s-au mai „infiltrat” si alte doua odrasle de securisti cu functii de conducere. Presedintele liberalilor din Bucuresti, Ludovic Orban, a recunoscut ca tatal sau a fost angajat la Securitate, cu titlul de capitan in rezerva, prin anii ?50.

Dar recunoasterea de atunci a tatalui sau a fost bagata sub pres de Ludovic Orban care a sustinut constant ca nu a avut nicio legatura cu „slabiciunea” parintelui sau fata de Securitate. Cazurile celor trei mai mari liberali sunt de notorietate. Noutatea este ca Dan Motreanu, proaspat ajuns ministru al agriculturii, a fost si el crescut de un fost ofiter de Securitate.

Potrivit unor surse din randul fostilor ofiteri comunisti, tatal lui Motreanu a fost ofiter de Securitate, transferat de la Orastie, la Deva. Fostul secretar general al PNL a recunoscut doar ca tatal sau a fost ofiter in armata, trimis apoi la Ministerul de Interne, unde se ocupa cu „pregatirea fizica”.

Liberalii desprinsi din familii pe care s-a pus stampila Securitatii incearca acum sa promoveze deconspirarea fostilor informatori. PNL a exclus cativa liberali care au avut angajament semnat cu Securitatea si sustine doi dintre membrii de baza ai CNSAS – pe actualul presedinte al Colegiului, Claudiu Secasiu, si initiatorul legii privind deconspirarea Securitatii, Constantin Ticu Dumitrescu.

Atat ca miscarile politice ale conducerii PNL nu demonteaza suspiciunile privind moralitatea principiilor dupa care se ghideaza conducerea liberala.

Cei mai de seama liberali de la conducerea Partidului National Liberal se trag din familii care au cochetat la un moment dat cu securitatea. Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, este fiul vitreg al lui Dan Amadeo Lazarescu, cel care a „predat” liberali la securitate, contra cost.

Ludovic Orban, liderul PNL din Capitala a recunoscut ca este fiul unui fost maior de securitate, iar bunica actualului presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a fost cunoscuta activista comunista Ghizela Wass.

Surpriza vine din partea lui Dan Motreanu, fost secretar general al formatiunii si proaspat ajuns ministru al agriculturii, al carui tata a fost ofiter de securitate la Orastie, iar apoi la Deva, potrivit unor surse din randul fostilor ofiteri comunisti.

Asa tata, asa fiu. Cei care conduc astazi PNL au invatat primii pasi intr-ale politicii de la oameni asezati in posturi din primele linii ale securitatii. Dar Tariceanu, Olteanu, Motreanu si Orban neaga la unison, ca au avut vreo legatura cu activitatea desfasurata de rudele lor.

Ba chiar actuala conducere a PNL a promovat o politica de sanctiuni pentru toti liberalii care au fost gasiti cu angajament la securitate, si s-au tinut de ea, renuntand la cativa membri PNL.

Formatiunea lui Tariceanu este cea care a dat CNSAS, institutia menita sa deconspire securitatea, membri de baza ai colegiului: actualul presedinte CNSAS, Claudiu Secasiu, si initiatorul legii privind deconspirarea securitatii ca politie politica, Constantin Ticu Dumitrescu, sunt sustinuti de PNL.

Atat ca miscarile politice practicate de liderii liberali nu pot sterge cu buretele trecutul si legaturile cu securitatea ale familiilor din care se trag fruntasii PNL. Si astfel, orice suspiciune privind moralitatea principiilor dupa care se ghideaza actuala conducere PNL devine, brusc, indreptatita.

Tariceanu, fiu de turnator

Premierul Calin Popescu Tariceanu  – fiul vitreg al lui Dan Amadeo Lazarescu, cel care a „predat” la securitate zeci de fruntasi liberali, in anii 50. E drept, Dan Amadeo Lazarescu provenea dintr-o familie veche de liberali, dar tot el s-a dovedit ca a fost unul dintre informatorii platiti de securitate.

Chiar el a recunoscut ca a primit bani pentru informatiile pe care le dadea depre liberalii din partid, apoi s-a scuzat pentru tradarea din trecut argumentand ca din banii primiti de la securitate pentru notele informative a ajutat victimele pe care tot el le trimisese in puscarie.

Autor: Dana Carabelea 

Sursa: hotnews.ro

Publicat: 12 decembrie 2006

 1. 5 august 2018 la 8:52

  Foaie verde ac de brad, ține-mă, Doamne, să nu cad
  C-ăsta-i dus rău la Stalingrad!

  chiloțaru cu răsad, laude și tot mai fad
  … victor orban la Tușnad…

  • 5 august 2018 la 14:02

   Ei, de vreme ce Mama Zina, Dumnezeul Fashionului comunist mioritic l-a acostat pe stradă, i-a dat o carte de vizită și l-a aruncat între manechinele sale arată că era un băiat fumușel. Cum de acolo își racola Securitatea prostituatele de lux pe modelul KGB (fiecare din manechinele mamei Zina executând cel puțin o misiune ordonată de securitate care se termina cu șantajarea cleantului, cred că era destul să putem afirma că Tăriceanu a colaborat cu Secu, chiar și fără afirmațiile regretatului domn profesor Corneliu Turiani, membru al CNSAS. Eu m-am întrebat de multe ori câți ar fi refuzat colaborarea cu Securitatea dacă răsplata era intrarea în lumea cu femei superbe și dezinhubate a Mamei Zina. Tăriceanu a fost întotdeauna un oportunist, o curvă politică fără scrupule, vezi eliminarea celor care îi amenințau funcția în PNL (cei care au plecat, au fuzionat cu PD și a ieșit PDL). A acceptat fără rezerve, după ce a refuzat să respecte înțelegerea cu Băse de a demisiona pentru a se merge la anticipate, să treacă la remorca PSD, astfel reușind să fie premier al unui guvern cu o susținere oficială de doar 17,5%. La vremea aceea PSD avea vreo 35%, la care se mai adăuga PC-ul lui Voiculescu, 5-7% … Nici colaborarea cu PSD, nici cea cu Pc din acea vreme nesiind recunoscută vreodată, deși era clar că se comportă ca un premier social democrat.
   Atunci au fost primele tentative de îngrădire a CCR, de reducere a prerogativelor prezidențiale, de schimbare a legislației în favoarea infractorilor. Munca lui a fost Fructificată parțial pe vremea lui Ponta și a Guvernelor Dragnea.
   Prim ministeriatul lui Dragnea a mai însemnat ceva extrem de senificativ. deschiderea porților României pentru Ungaria și Rusia.
   Cu Ungaria relația lui a fost dirijată din umbră de spionajul maghiar sub chipul asociatului său în afaceri, Rudas Erno, șeful rezidenței spoinilor maghiari în România (Poate îți amintești de weekendurile făcute de Tăriceanu cu blonda di dotare la Budapesta … sejururile erau sponsorizate de serviciile maghiare, se spune că Tăriceanu nu poate prezenta nici o chitanță din perioada acelor sejururi de lux. e mai vorbea și de faptul că motocicletele Harley-Davidson pe care le vindeu Răriceau&Rudas erau extrem de ieftine, o parte din prețe fiind suportat de serviciile maghiare. Dacă îmi amintesc bine, atunci se vorbea de o schemă, SCHEMA Retelei Erno – Verestoy – Patriciu – Tariceanu…
   Pe de altă parte, în relația cu Rusia s-au întâmplat multe ”ciudățenii”. Atenția a atras-o modul extrem de ușor a Rusiei pe piața energiei din România practic prin preluarea la preț de nimic a multor capacități.
   Aici schema a fost destul de complicată, ”artizanul” fiind Dinu Patriciu.
   Patriciu cumpără pachetul majoritar de acțiuni de la RomPetrol. Prețul plătit fiind extrem de mic, RomPetrol moștenise de la regimul Ceaușescu un teren petrolier în Africa în valoare de vreo 80 mil euro (Peste ce a dat el pe întraga rafinărie), a mai moștenit și câteva zeci de milioane de dolari în o datorie pe care o avea de recuperat din Africa și mai moștenește ceva. Drepturile asupra exploatării gazului din Marea Neagră. Nu prea semnificativ a acea dată decât dacă … se recuperau zăcămintele de lângă insula Șerpilor… Greu, asta era la Ucraina… Așa că se deschide celebrul proces, aparent fără șanse pentru România.În acea periadă, presa ucraineană urla că avocații sunt vânduți. ”Cui? României? Hehehe …” se spunea.
   De fapt ei executau ce le cerea Moscova. Pierdeau procesul în chip strălucit deși era apropape imoosibil, având în vedere dovezile. Se întâmplă minunea, Tribunalul internațional schimbă modul în care se delimitează apele teritoriale și astfel zăcămintele de gaz ne revin… adică, îi revin lui Patriciu.
   Acesta, extrem de influent pornește prin guv Năstase și perfectează prin guv Tăriceanu trecerea drepturilor de exploatare asupra firmei Strling.
   Deja pălăria era prea mare și prea periculoasă pentru Patriciu, vinde Petrom și tot ce înseamnă (Creanțe, terenuri de exploatat etc) unei mici republici foate sovietice controlată discrețioinar de ruși… Patriciu se retrage cu un miliard și jumătate de dolari mai mult la teșcherea decât avea înainte.
   Cum Tăriceanu era pentru Patriciu ceea ce este Dăncilă pentru Dragnea, și conturile lui devin cam obeze.
   Legat de selația de supunere, amintește-ți de momentul în care a ieșit Patriciu cu lacrimi în ochi de la DNA șiafară Sorin Roșca Stănescu, individ plătit cu acțiuni de Patriciu să îi facă imagine… Este o zi de cotitură în politica românească, ziua în care s-a conturat grupul antiBăsescu, numit inițial 322 pentru că 322 de politiciani au votat suspendarea lui Băse. Apoi grupul a devenit USL. Atunci când a ieșit de la PNA (De fapt așa se numea atunci DNA) Patriciu a spus printre lacrimi: ”E un proces politic, cineva va plăti” (Declarația e reluată într-o formă sau alta de toți penalii politici de atunci încoace inclusiv de Năstase, și de Tăriceanu când a sărit DNA la ei.
   Revenind la acea zi, Patriciu nu putea concepe ca niște procurori să îi pună întrebări. Știa că va ajunge la pușcărie.
   Astfel că, a doua zi la 6 dimineața pe terasa uneia din vilele lui Patriciu. Conform unei surse din apropierea E. Udrea (sau chiar din o postare a ei pe blogul personal), Patriciu l-ar fi luat din scurt pe Tăriceanu: ”Căline, e gtroasă, acovei trebuie să dispară.”
   Tăriceanu pleacă direct la Parlament și o ia deoparte pe Macovei, ministrul la Justiție. Îi cere să demisionaze imediat (Cf spuselor doamnei Macovei). Doamna Macovei refuză, Tăriceanu îl contactează pe Băsescu și îi spune să scape de Macovei. Acesta rejuză și gata scandalui. Monica Macovei devine oaia neagră, de atunci este considerată dușmanul ireconciliabil … Tăriceanu îl anunță pe Băses că vrea să scape de PDL de la guvernare. Nu poate deoarece ar fi trebuit să meargă la Parlament contrilat de PDL. Ar fi pierdut el însuși fotoliul. Așa că face o reformă guvernametală, desființează sau înființează ministere, redenumește unee existente. În noul Guvern nu mai apare PDL. Deoarece se schinbă astfel susținerea guvernamentală trebuia să e meargă iar în Parlament.. asta nu se întâmplă, CCR spune că e OK (E primul act grav de încălcare a Constituției comis de CCR)

   Restul e poveste… Dacă Tăriceanu ar fi acuzat de înanltă trădare cred că ar fi destul de ușor de argumentat

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: