Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > Ana Birchall își întărește mandatul sperând că va deveni ministru cu patalama la Justiție?

Ana Birchall își întărește mandatul sperând că va deveni ministru cu patalama la Justiție?

Ana Birchall știe că te poți cățăra spre vârful piramidei politice puțin câte puțin …

Ana Birchall

Ana Birchall, actuală deținătoare a unui mandat de interimar la Ministerul Justiției, cel mai bogat ministru al Guvernului României este, indiscutabil un personaj care merită ceva mai multă atenție și, neapărat, o telenovelă de minimul 100 de episoade în care să se vadă ascensiunea sa, mai mult tenace și continuă decât spectaculoasă.

Madam Birchall face saltul din politica minoră a tineretului lipitor de afișe și împărțitor de făină și ulei pe post de cadouri electorale la politica mare, cu televiziuni și reflectoare atrăgând asupra sa atenția cu ajutorul unui film deocheat care duce la un proces pe care îl câștigă, ieșind, crede ea cu onoarea reperată, vorba lui Caragiale. Doar că, un detaliu din filmuleț rămâne o enigmă, cucoana prestatoare oral în cabina mașinii poartă o brățară care seamănă izbitor cu una purtată de madam Birchall într-o poză pe care o postează ea însăși, făcând ca enigma să continue…

O vedem apoi cum, dacă tot nu i se oferă un loc de ministru cu patalama acceptă să facă și voluntariat fiind ministru fără portofoliu. Evident că la banii asta nu contează. Rodul acestui demers s-a văzut în momentul vacanței funcției de ministru la justiție.

”Întâmplător” apare știrea că Ana Birchall e luată în calcul când vine vorba de o candidatură pentru locul de titular a acestui minister.

Dacă ar fi stat și ar fi rumegat filozofând la trecerea timpului și la epuizarea interimariatului ai fi zis că e OK. Când toată lumea își savura indigestiile date de carnea de miel decedat pe motiv pascal, ea muncea… Bloca procedura de alegere a unui procuror general începută de Tudorel Toader. Adică se comporta ca un ministru puternic înșurubat în fotoliu.

Iată că mai face un pas spre întărirea sa în funcția de ministru plin. Hodoronc-tronc își întărește mandatul prin preluarea atribuțiunilor a doi secretari de stat. 

Cu sinceritatea pisicii care a halit canarul, ea spune că sunt „lucruri normale” legate de activitatea curentă a Ministerului Justiţiei:

„Atâta vreme cât eu răspund, este normal să ştiu cum se cheltuiesc banii, pe ce se cheltuiesc, cine semnează, pentru ce semnează, ce se avizează, ce nu se avizează” – a declarat bruneta interimară întrebată fiind de jurnaliști despre preluarea atribuţiilor unora dintre secretarii de stat şi a precizat că a preluat toate atribuţiile pe care le-a considerat necesare.

„Am decis preluarea atribuţiilor unor secretari de stat. Nu am făcut altceva decât ce am făcut şi în februarie 2017, am preluat toate atribuţiile pe care eu le-am considerat necesare. Atâta vreme cât eu răspund, este normal să ştiu cum se cheltuiesc banii, pe ce se cheltuiesc, cine semnează, pentru ce semnează, ce se avizează, ce nu se avizează, lucruri absolut normale legate de activitatea curentă a Ministerului Justiţiei şi de buna funcţionare”, a mai declarat Ana Birchall.

Aceast, încercând parcă să ne înțepe cu nimbul în pupilă, neobservând că i se văd cornițele în care și-l ține agățat, a ținut să precizeze  că Ministerul Justiţiei este pe circuitul de avizare al multor instituţii şi trebuie să asigure buna desfăşurare a şedinţelor de Guvern. (Ah… cântă dedicație !!! )

Potrivit G4Media, Nicolae Popa, secretar de stat din octombrie 2018, şi Sebastian Costea, consilier personal al lui Tudorel Toader în perioada mai 2017- aprilie 2018 şi ulterior secretar de stat, nu mai au nicio atribuţie în conducerea Ministerului Justiţiei, acestea fiind preluate de Ana Birchall.

Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că Nicolae Popa şi Sebastian Costea sunt consideraţi apropiaţi ai fostului ministru, Tudorel Toader.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: