Prima pagină > impostură, Politicăraie - Partide - Politicieni > PSD-istă pur sânge, Gabriela Firea vrea să țină medicii în țară cu … minciuni

PSD-istă pur sânge, Gabriela Firea vrea să țină medicii în țară cu … minciuni

ÎN LOC DE MOTTO UN SFAT

Dragă cititorule, ești cumva medic în București și speri că vei primi un apartament cu chirie de până la 110 lei pe lună pentru că așa a promis Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea? Poți să uiți .. și-a schimbat prioritățile. Acum preferă directori, economisti sau bucatari.  

Gabriela Firea

Anul trecut, Gabriela Firea anunța cu emfază că vrea să contribuie la ținerea medicilor și a altor specialiști în țară cu tot felul de stimulente între care oferirea de apartamente cu chirii mici. În acest sens a achiziționat nu mai puțin de 200 de apartamente pentru care a plătit cu 60% peste prețul pieței. Doar nu erau banii ei.

La ședința de Consiliu General din 31 iulie ca o bombă a căzut vestea că doar câțiva medici rezidenți vor obține o locuință în acest program, restul fiind oferit altor categorii de angajați pe la spitale aflate în subordinea Primăriei. Cică așa ar fi decis managerii spitalelor.

Majoritatea apartamentelor fiind cu 2 sau 3 camere, Primăria va percepe chirii cuprinse între 97 si 110 lei

Consilierul PNL Catalin Deaconescu, i-a atras primăriței atenția că între ce au votat ei în consiliu și situația la care s-a ajuns e o diferență ca de la cer la pământ.

”Noi am luat mai multe decizii – i-a atras atenția consilierul primăriței – pentru realizarea unei diferențe de tratament justificat pentru personalul medical din spitalele di subordinea Consiliului General al Capitalei, în încercarea de a-i determina pe aceștia să rămână în țară să lucreze la spitale. De la hotărârea inițială, care se referea la medici, am ajuns la personal mediu iar azi ajungem să aprobăm o listă de priorități în care figurează ingineri, economiști, brancardieri, portari, ajutor de bucătar, bucătar ș.am.d.

Vă întreb, doamna primar general, având în vedere și constrângerile financiare și deciziile CEDO privind discriminarea dacă vă propuneți să ajungeți la discriminarea dintre un economist care lucrează la un spital al Municipiului București și unul care lucrează la muzeul Municipiului București, la școală…?”

De-a dreptul enervată, Firea l-a certat pe consilier ca nu ar fi citit atent lista, pentru a vedea ca „procentul net favorabil si superior este pentru cadre medicale”, iar pentru restul a aratat cu degetul catre managerii de spitale.

„La solicitarea managerilor de spitale, au fost trecute pe aceasta lista si cateva persoane care lucreaza la serviciile auxiliare, dar foarte importante si fara de care activitatea unui spital nu are cum sa se desfasoare, care se incadreaza atat in legislatia in vigoare, cat si in regulament.

Acum, a merge cu discutia ca pe langa medicii rezidenti si asistente sunt si foarte multi reprezentanti ai personalului TESA nu este adevarat. Prioritate absoluta o au medicii, rezidentii si asistentele. Nu s-a pus problema sa existe un caz de medic care se incadra in conditiile proiectului si sa nu fi primit o locuinta de serviciu ca sa fie data unui economist.

Acestea au fost cererile, nu a fost respinsa nicio cerere. Avem depuse 630 de cereri. Faptul ca s-au acceptat si alti angajati a fost la cererea conducerii spitalelor„, a explicat primărița.

Firea a precizat că în lista aprobată există 15 medici, 6 rezidenti, un farmacist rezident, un director medical, 2 directori economici, 107 asistente, 39 infirmiere, 10 ingrijitoare, 1 biolog, 1 inginer, 3 brancardieri.

În urmă cu un an, când prezenta proiectul Firea vorbea exclusiv de medici.

”Să-i convingem pe medici să nu mai muncească în străinătate ci să rămână în țară oferindu-le case cu chirii mici. Deși salariile au crescut, mulți se plâng că sunt chirii mari. Astfel că achiziționăm 600 de locuințe …” – a declarat Firea în noiembrie 2018.

 1. moshu49
  5 august 2019 la 19:19

  ha-ha-ha! așa, tanti, mai dăi dracului de medici că nu ei îți aduc voturi
  iar pentru mine satisfacția este totală cînd aflu cum te piși, tale, pe bucureșteni
  nici eu nu-i pot suferi, că ei au metrou și eu nu
  ps: declarația din 22 noiembrie 2019(!) nu putea fi dată, parol! 😉

  • 5 august 2019 la 20:05

   Interesant este că atitudinea și-a schimbat-o îndată după ce și-a rezolvat problema cu colonul.

 2. Mihail Lungu
  6 august 2019 la 8:55

  „a declarat Firea la 22 noiembrie 2019”: hai că nu se poate decât în romane SF.
  Uite ce cititor atent ai.
  Am o întrebare. Greşesc dacă văd vreo legătură între tine şi perfectionistul.com? Am un link mai vechi într-acolo care nu mai funcţionează. Mulţumesc pentru răspuns.

  • 6 august 2019 la 13:25

   Legat de chestia cu atenția… Sunt flatat …:)
   Mulțumesc pentru atenționare. Am corectat. 22 noiembrie era de fapt data la care declarația a apărut în HotNews (poate și în alte locuri… ). Din păcate pe Facebook cel puțin în unele locuri unde l-am pus va rămâne așa.
   Legat de acel site, nu am nici o legătură … nici nu am auzit de el. Am căutat pe Google și m-a dus la un site de fashion scris în limba japoneză. Pentru mine e o limbă prea ciudată pentru a visa măcar să o învăț. Știu că este cu coșmar și pentru cei care au creat Google Translator, unele cuvinte deși sună la fel, în funcție de context, înseamnă altceva (îmi amintesc că citeam tot din același motiv declarația de război către SUA cât și cea de capitulare care cerea ca Împăratul să rămână în funcție au fost foarte greu de înțeles, la aceste declarații folosindu-se alfabetul limbii engleze) … 🙂
   Legat de siteul la care cred că te referi, e adevărat că la o căutare pe Google ”perfecționistul.com” scris cu ”Ț” dă o soluție care spune că siteul nu poate fi accesat.
   Cât despre anul 2019 … oi fi avut vreo premoniție :)))))))))))

   • Mihail Lungu
    6 august 2019 la 17:58

    Încă odată mulţumesc pentru răspuns. Era vorba de un comentariu scris de o doamnă (de fapt coautoare a blogului respectiv), care reda un pasaj dintr-un text de Panait Istrati: http://www.perfectionistul.com/2016/10/21/romanii-sunt-un-popor-bun-si-cinstit/#comment-9182. Cum mi-a fost lene să caut prin biblioteci, am citat asta pur şi simplu într-o diatribă de-a mea adresată lui Adrian Papahagi. Sper să nu fii lezat de confuzie, calitatea blogului amintit era comparabilă cu ceea ce se poate citi la voi… nu spun mai multe, că şi aşa eşti destul de încrezut!

    • 6 august 2019 la 19:52

     Cum spuneam, nu am nici o legătură cu acel site, dealtfel nici nu îmi amintesc să fi știut că există. Când am încercat să accesez link-ul nu am reușit… cică ”pagina nu funcționează”.

 3. Mihail Lungu
  6 august 2019 la 20:12

  Încă o existenţă ratată… un vis spulberat… nici nu-i de mirare la noi. Salut.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: