Prima pagină > Declaraţii, Politicăraie - Partide - Politicieni > LA PSD, PESTE TOATĂ HĂRMĂLAIA TRECE-N ZBOR UN FLUTURE … GABRIELA FIREA

LA PSD, PESTE TOATĂ HĂRMĂLAIA TRECE-N ZBOR UN FLUTURE … GABRIELA FIREA

Peste măcelul din PSD, Gabriela Firea vine cu un mesaj de stabilitate și unitate, ea nefiind foarte interesată de o funcție la congresul ce va să vie, dar dacă interesele partidului o vor cere,  e gata să se sacrifice … ( hehehe ).

Gabriela Firea

După ce Veorika Dăncilă a reușit contraperformanța record la alegerile prezidențiale la PSD a început balamucul. 

De fapt tensiunile există demult, până acum încă președinta partidului a reușit să șantajeze prin amenințarea că dacă ea nu e președinte renunță la funcția de premier, apoi că renunță la candidatura la alegerile prezidențiale. Îndată ce a pierdut guvernarea și a demonstrat la prezidențiale cât poate fi de ridicolă a devenit irelevantă. 

Cele două grupări care pretind conducerea partidului, fiind aproximativ egale ca forță se sfâșie în cel mai tradițional mod pesedist, încă se păstrează un oarecare echilibru.

Cumva, delimitându-se parcă de circul mitocănesc al megapenalilor din cele două grupări (una cu epicentrul prin Olt, cealaltă la Giurgiu, Gabriela Firea dă mesaje de unitate și stabilitate. Bineînțeles că nu spune că se visează licuriciul PSD, dar dacă s-ar ivi ocazia, evident că ar accepta și i-ar plăcea ca toți să se încoloneze frumușel în spatele ei.

Mesajul indirect trece de partida de CEx cu năbădăi vizând direct congresul partidului care ar putea să se desfășoare în curând. Înainte de respectiva întâlnire, preluată de DCNews, firea dădea cele două mesaje, claritatea cu care și-a conturat ideile ne arată că a pigulit cu atenție ce urma să spună, deci că are ea un plan. 

„În primul rând, cred că trebuie să avem grijă ca, după ședință, echipa noastră să rămână unită. Partidul să nu aibă de suferit mai mult decât a avut deja de suferit în aceste alegeri.

Să nu ne împărțim în două sau trei echipe, cred că ar fi foarte rău pentru noi, pentru că ne-ar fragiliza. Trebuie să rămânem uniți și trebuie să ne reformăm, dar o reformă reală, adevărată”  a spus Gabriela Firea, marți, înainte de CEx. 

Întrebată dacă dorește să ocupe o funcție, adoptând figura de martiră gata oricând să se sacrifice dacă interesele partidului o cer, ea a spus că analizează o funcție pe care ar putea să o obțină la congresul ce va să vie inevitabil, precizând că nu vizează funcții interimare … adică totul sau nimic.

”Analizez o funcție pentru Congres. Voi discuta cu ai mei colegi din București-Ilfov. Mă voi gândi. Nu vânez funcții și privilegii. Nu mă înscriu în cursa pentru președinte interimar” – a spus Gabriela Firea încercând să convingă de bunele sale intenții.

Totuși, viermele nerăbdării care o macină, a învins și a arătat că ar fi bine ca lucrurile să fie grăbite, prelungirea bălăcărelii dând populimii impresia că ar fi un partid care nu se poate reforma.

”Cât mai repede, pentru că orice zi întârziere, orice săptămână întârziere, și în care publicul ne vede discutând în camere separate, acest lucru nu ne fac bine și nu putem să spunem că vom reforma” – a mai punctat Firea.

Să te apuce emoția nu alta …

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: