Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Declaraţii, Politicăraie - Partide - Politicieni > ELENA UDREA: ”S-a votat … … cu acelasi entuziasm cu care se vota PD in 2004 … … si atunci venea “o noua clasa politica” care “ alunga PSD-ul”

ELENA UDREA: ”S-a votat … … cu acelasi entuziasm cu care se vota PD in 2004 … … si atunci venea “o noua clasa politica” care “ alunga PSD-ul”

Iată că au trecut alegerile locale … Toți spun că ei au câștigat doar că fiecare o spune în altă paradigmă. De ce? Pentru că tuturor li se pare că a recunoaște că a pierdut e sub demnitatea lui, că ar fi prea umilitor.

E ca atunci când vezi o femeie frumoasă. Unii spun că are fața frumoasă, alții că are un  corp înnebunitor, alții că are păr de zână, toți se referă la anumite detalii fără a se referi la întreg.

De fapt treaba este că acum, cei care au câștigat au în față obligația de a livra ce au promis. Și asta e o mare problemă.

Elena Udrea este un personaj cu multă experiență politică aflată pe margine de unde poate chibița în voie. 

În seara alegerilor, la două ore și jumătate (ora 23:34) după închiderea urnelor, Udrea, până nu demult, Blonda Exponențială a politicii mioritice, observând că există similitudni cu alegerile din 2004 … scria pe contul său de Facebook:

Elena Udrea

”Deci s-a votat cu entuziasm “noul”. Cam cu acelasi entuziasm cu care se vota PD in 2004… pentru cei care nu stiu ca si atunci venea “o noua clasa politica” care “ alunga PSD-ul” cum zic acum cei de la USR si Plus. Si eu zic ca cei care au venit atunci au facut chiar lucruri bune pentru Bucuresti si Romania, dar sa stiti ca si ei sunt cei pe care votul de azi a vrut sa ii inlocuiasca in politica. Deci “noul”de atunci a devenit “vechiul”de azi.

Exact asa va fi si cu USR Plus, dar nu peste 16 ci peste 4 ani in cazul lor. Tot acest entuziasm se va transforma intr-o mare dezamagire. Cei care au votat cu valul azi au uitat ca a existat Guvernul Ciolos, care s-a dovedit printre cele mai incapabile guvernari, au ignorat toate dovezile care au aratat ca reprezentatii USR Plus sunt la fel ca toti ceilalti politicieni, prinsi in afaceri cu statul, implicati in lobby-uri pentru interlopi locali sau multinationale, dedati la nepotisme sau pur si simplu nepregatiti pentru functiile pe care le ocupa… Din argumentul ca usr-istii “sunt schimbarea in bine”, votantii lor au trecut la acela ca USR si Plus “sunt schimbarea”, ceea ce mi se pare mai realist si mai onest. Schimbare sa fie, chiar daca nu neaparat in bine.
Sunt de parere ca Nicusor Dan nu poate fi un primar cu mult mai rau decat Gabi Firea, deci nu prevad o catastrofa prin venirea lui la Primarie. Dar nici nu va rupe gura targului ca primar. Am lucrat cu el cand am fost ministru, asa ca ma bazez pe ceva ce am constatat direct.
Deci, le urez succes celor care au castigat azi, chiar daca eu am votat cu Traian Basescu si PMP. Vom vedea peste 4 ani daca au meritat aceasta speranta si entuziasm cu care au fost alesi, sau doar istoria se repeta si electoratul pur si simplu are nevoie sa fie hranit periodic cu ideea de schimbare.
P.S. Cum e aia ca Orban anunta cea mai mare victorie a PNL??? 😀 A lui poate, cu alegerea de a-l sustine pe Nicusor Dan. Dar nu a PNL-ului, care cu 18-19%, este perdant in aceste alegeri.”
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: