Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > GĂBIȚA CRITICĂCEȘTE ȘI NU SE MAI OPREȘTE

GĂBIȚA CRITICĂCEȘTE ȘI NU SE MAI OPREȘTE

Atunci când nu are ce face, Găbița Ofticoasa face ce face și încearcă să îl muște de buci pe Nicușor Cu Părul Creț.

Pe 3 IUNIE blonda băcăuancă incurabilă scria pe contul său de socializare că problema datoriilor „lăsate de Firea” e praf în ochii bucureștenilor, în opinia ei, că vezi Doamne, s-ar pricepe la administrație, asta ar arăta că dumnealui, Nicușor nu se pricepe la modul în care funcționează o instituție din punct de vedere financiar.

Evident că, având lipsuri la consumul de lecitină, blonda uită cum se plângea că, de-al dracului ce e Guvernul, orașul tixit de mitici e cu un picior în groapa falimentului…

„În loc să se dea ridicol cu bicicleta, doar pentru fotografii si filmări, noul primar ar trebui să-și consume timpul prețios pentru cetățeni! El demonstrează, încă o dată, cât de nepregătit este pentru a conduce destinele a aproape 4 milioane de oameni, cât de puține știe, cât de puține înțelege despre poziția pe care o ocupă. Problema datoriilor «lăsate de Firea» este praf în ochii bucureștenilor, praf pe care îl aruncă zilnic, doar-doar vor uita oamenii de frigul din case, de gropile din asfalt, de țânțari și căpușe, de PROMISIUNILE MINCINOASE DIN CAMPANIE. Să te plângi că ai datorii la PMB înseamnă că NU ȘTII DELOC cum funcționează o instituție publică din punct de vedere financiar. Înseamnă că nu înțelegi ce înseamnă o investiție, care sunt etapele ei, nu pricepi că nu poți plăti un contract când te taie capul, că nu știi că toate plățile instituțiilor publice se fac la termene LEGALE, după ce facturile emise se verifică, se avizează, se certifică! REPET: Contractele instituțiilor publice nu sunt cumpărături de la magazinul din colt, te duci cu portofelul și ai achitat pe loc, ca să nu ai datorii! – scrie Găbița pe pagina ei de Facebook.

De asemenea, dumneaei, fosta Blondă supremă de la Primărie, mai spune că datoriile la care se referă crețul primar ar veni direct de la Traian Băsescu și Adriean Videanu, ea și foștii pesediști care și-au așezat dosurile în fotoliul de primar nu au nici un amestec.

„Și dacă nu știe, îi spun eu edilului ridicol al Capitalei, că datoriile pe care le are de plătit sunt muuult mai mari. Pentru că trebuie să plătească, de exemplu, și împrumutul obligatar de 500 milioane euro, luat în 2005 de primarii Băsescu și, ulterior, Videanu, refinanțat până acum de două ori. Împrumut pe care nu l-a făcut Firea. Trebuie să plătească despăgubiri civile de peste 500 milioane lei, inclusiv Costanda, Creștin și alții, care nu sunt de pe «timpul lui Firea». Da, trebuie să plătească facturi pentru lucrări executate sau în curs de realizare, începute în mandatul meu, de exemplu Parcarea de la Cora Pantelimon, Pasajul Dna Ghica, Penetrație Prelungirea Ghencea, cartierul Henri Coanda, la care se va înghesui fără rușine să taie panglica, în câteva luni, desi nu a avut nici o contribuție la realizarea lor. Va trebui să plătească facturile pentru noile mijloacele de transport achiziționate, pentru că în mandatul meu s-a realizat cea mai mare înnoire a parcului auto al STB. Va trebui să plătească co-finanțarea la proiecte europene în valoare totală de peste 1 miliard de euro, proiecte realizate de mine și echipa mea!

De ce nu se plânge Plicușor Ban și că a primit de-a gata aceste proiecte și finanțarea necesară lor? De ce nu se plânge că Municipiul București are un grad de îndatorare de doar 8,57%, pe care și l-ar dori mulți primari de municipii, în condițiile în care limita legala este 30%?

De ce nu iese să ceară public Guvernului mai mulți bani pentru Capitală, așa cum am făcut-o eu mai mult de jumătate din mandat?”

Firea afirmă că Bucureștiul este singurul oraș care nu încasează taxe și primește bani doar de la bugetul de stat.

„Modalitatea de finanțare a Municipiului București este veche de peste 15 ani, ani în care Capitala s-a dezvoltat exponential, în care numărul locuitorilor a crescut, ca și nevoile acestora. Această finanțare este insuficientă, incorectă, discriminatorie în condițiile în care bucureștenii contribuie cu 25% la PIB și primește 0,6%, o sumă per total ineficientă!

Plicușor recunoaște acest lucru, ba chiar îl pune și pe site-ul PMB, atunci când justifică aprobarea unui împrumut: media veniturilor lunare încasate în primele patru luni ale anului 2021 nu acoperă necesarul minimal lunar de funcționare!!!

Ce să mai vorbim despre dezvoltare, dacă banii de la Guvern nu sunt suficienți pentru funcționare, adică cheltuieli cu salariile și utilitățile?

De ce nu iese Plicușor să se bată pentru banii bucureștenilor? De ce nu este în fiecare zi la poarta Guvernului, dacă nu primește fonduri suficiente nici pentru funcționarea normal a Capitalei? Nu este el candidatul dreptei unite, reprezentantul Coaliției de la guvernare în București, nu e unul de-al lor???

Poate că e mult mai simplu să dai vina, după 8 luni de mandat, tot pe Firea și apoi să te ascunzi în dulap

Sau sā te dai penibil cu bicla! Doar cu presa de fata, sā te vadā lumea, nu pentru ca esti ecologist!”– mai scrie Firea.

Poate ar fi cazul ca Firea, într-un moment de sinceritate să ne spună cam câți parai i-au intrat în gheare, ei și camarilei sale, când cu contractul cu firma turcească Autocar care ar fi urmat să îi vândă niște autocare mai scumpe și mai proaste decât cele făcute la Arad, sau unde sunt cei aproape un miliard pe care se lăuda că i-a investit în termoficare de vreme ce în București, dacă spui că aceasta e varză, îi faci un mare compliment.

Poate s-o găsi odată un procuror deștept și curajos care să ia la puricat activitatea Găbiței ca primar … Închisoarea de femei de la Târgșor cam salivează așteptând-o …

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: