Prima pagină > Declaraţii, Politicăraie - Partide - Politicieni > SOS … AUR se scufundă … șobolanii au început să fugă de pe corabie

SOS … AUR se scufundă … șobolanii au început să fugă de pe corabie

În lumea politică mioritică, de mai multe ori au apărut partide care, în prima fază, au avut o evoluție uluitoare pentru ca, după o vreme să înceapă să scadă în mod accelerat, dispărând fără urmă în scurt timp. Cred că un exemplu bun în acest sens este PPDD-ul lui Dan Diaconescu. 

O caracteristică a acestor partide este faptul că par partide antisistem, care uluiesc lumea politică prin declarații bombastice și promisiuni de te lasă crăcănat… Când devii mai atent la declarațiile lor, observi că sunt superficiale,  dar fără nici o consistență. Un fel de baloane frumos colorate și cam atât.

Unul din semnele care arată că partidul respectiv a intrat pe topoganul care le va duce la lada de gunoi a istoriei, în prima fază, apoi în cea mai neagră uitare  este când politicienii relevanți ai respectivei formațiuni încep să plece spre alte partide sau spre un statut de parlamentar independent.

Anamaria Gavrilă

Săptămâna trecută, Anamaria Gavrilă, deputat al Alianței pentru Unitatea Românilor, anunța că se desparte de partid din cauza superficialității în care se bălăcărește AUR, a proastei reprezentări în teritoriu a partidului (ea referindu-se la slaba reprezentare în Hunedoara, uitând că ei, fiind deputat de Hunedoara, îi revine o mare responsabilitate în acest sens).

În ziua în care și-a anunțat intenția de a demisiona din AUR, (luni, 2 august) Anamaria Gavrilă a postat pe contul său de Facebook:

”Dragi hunedoreni, dragi români,
De astăzi îmi voi continua mandatul de parlamentar de Hunedoara ca deputat independent. Rămân dedicată obiectivului pe care mi l-am asumat în fața celor care m-au votat, acela de a face un alt fel de politică pentru deveni și pentru hunedoreni și de a da un exemplu prin acțiune și implicare.
Am luat una dintre cele mai dificile decizii din viața mea. Atunci când m-am înscris în AUR eram convinsă că fac parte dintr-o echipă care își dorește să arate că putem face o politică diferită, în beneficiul cetățeanului. O echipă cu oameni de cuvânt, care se respectă unii pe alții și care nu se pierde în nebuloasa politică plină de demagogii. O echipă organizată pe criterii meritocratice și de eficiență, cu obiective, strategii și acțiuni care să aducă rezultate reale pentru români.
Sloganele nu țin însă locul acțiunii politice coerente și o atitudine timorată de puterea aparentă a altor partide nu are forța necesară de a impune o nouă viziune pentru România. Iar pentru mine, a continua în această formulă, ar înseamnă a rămâne resemnată că mai mult nu se poate pentru români.
Sunt însă convinsă că românii au determinarea și dorința de a avea o țară care funcționează pentru noi toți. Românii au însă nevoie de lideri care să demonstreze curaj, integritate și autenticitate. Au nevoie de lideri care să îi unească în jurul unui proiect ambițios în care credem cu toții.
Am fost dezamăgită să constat că, după un an de activitate și contribuția mea semnificativă la campania locală unde AUR a reușit să obțină nu unul, ci doi consilieri locali, singurii consilieri locali AUR într-un municipiu reședință de județ, nu există o echipă pe care să pot conta atunci când vine vorba de a-i ajuta pe deveni. Le-am cerut consilierilor locali ai AUR, în mai multe rânduri și, din păcate, fără succes, să propună o hotărâre de Consiliu Local pentru preluarea Termocentralei Mintia la Primărie. Era o oportunitate și o ultimă speranță de rezolvare a problemei termoficării centralizate pentru iarna următoare după ce primarul a refuzat să vină cu o soluție. Pe aceeași temă, a rezolvării încălzirii în Deva și a apărării Termocentralei Mintia, am avut prea puțin sprijin din partea conducerii centrale a AUR în momentele în care am făcut demersuri pentru a-l convinge pe Ministrul Energiei, Virgil Popescu, să renunțe la planul de vânzare a termocentralei la preț de fier vechi și să ia decizii în beneficiul devenilor. De asemenea, nu am primit susținerea necesară pentru a iniția o moțiune simplă împotriva Ministrului Energiei, Virgil Popescu, care recent s-a dovedit a fi cu adevărat un trădător de țară și un om fără caracter, lăsând mii de oameni în frig la Deva în plină pandemie și încercând să aloce 600 de milioane de euro prin PNRR unei firme de casă a partidului său.
În acest context, am hotărât să demisionez din AUR și să fac echipă, cu adevărat, cu cetățenii care m-au trimis în Parlament. Am un respect deosebit pentru acei parlamentari AUR care au ajuns în această poziție din dorința de a ajuta țara lor și fac o muncă bazată pe respect pentru ceilalți colegi, sunt modești, dar consecvenți în realizările lor și dau un exemplu de înțelepciune în fiecare situație dificilă. Voi susține orice proiect al oricărui partid de care sunt convinsă că îi va ajuta pe români.” – scria deputata Anamaria Gavrilă pe contul său de Facebook luni 2 august.
Practic, năstușnica AUR-isdă este nemulțumită că partidul i-a pus în față ditamai cașcavalui dar nu i-a dat și cuțit și furculiță pentru a putea mânca …
Emoționant …  Să te apuce cufureala de emoție nu alta  …
 1. v3b0y
  9 august 2021 la 11:13

  Asa se intimpla cind lacomia invinge omenia. Fug pt ca nu reusesc sa puna mina pe banii pt spital. Dar nu sint atit de fraieri sa recunoasca adevarul. Altii sint alungati deoarece AUR nu e partid pt infractori. Asta dece nu se spune ?

 2. v3b0y
  9 august 2021 la 11:21

  Ana Maria Gavrila se retrage ca independenta. Ar trebuii data afara din parlament, nu sa doarma ca independenta. Nu a intrat in parlament ca independenta, deci s-a folosit vicleana, miseleste de partidul AUR pe a carui lista a intrat in parlament. Vulpea. Nu are nici o sansa asa cum se lauda decit sa voteze alaturi de parlamentarii de la putere. Tradarea in acest caz ar trebuii pedepsita exemplar. Ca acum doreste sa stea de pomana pe acolo pe banii nostrii.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: