ȘOȘO pe cale de dispariție pe Facebook

Știți care este asemănarea dintre caprele negre, fetele mari și Diana Șoșoacă pe Facebook?

Toate sunt pe cale de dispariție.

Diana Șoșoacă

Conform NEWS.RO, se pare că Facebook a constatat că o postare a Senatoarei Diana Șoșoacă nu e tocmai OK, postarea având atașat un link primit de la un editor care ar putea fi, parțial sau total, sub controlul Guvernului rus. Facebook face verificări pentru a stabili adevărul.

Într-un mesaj al Facebook, asociat postării de pe pagina oficială a senatoarei, se spune: “Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus”.

Madam Șoșo și-a exprimat părerea referitor la acordul tehnico-militar dintre România şi Ucraina din vara lui 2021. Ea le-a spus fanilor că a fost “unicul senator care a luat poziţie fermă împotriva implicării României în conflictul ruso-ucrainian”.

În accepțiunea Facebook „entităţile media controlate de stat” sunt entitățile media pe care platforma le consideră sub controlul editorial al autorităţilor guvernamentale, respectivele trebuind controlate cu mare atenție de responsabili.

Reprezentanții Facebook consideră că: “Considerăm că aceste Pagini trebuie să respecte un standard mai ridicat de transparenţă, deoarece credem că ele combină influenţa unei organizaţii media cu susţinerea unui stat. Facebook încearcă să identifice aceste organizaţii în baza definiţiei şi standardelor sale, analizând cine le deţine, cine le administrează, cine le finanţează şi procesele care pot asigura independenţa editorială.

După ce aceste organizaţii sunt identificate, în secţiunea Transparenţă privind Pagina va apărea o etichetă. Etichetele vor fi aplicate treptat organizaţiilor din toată lumea după ce stabilim dacă editorii îndeplinesc criteriile noastre (prezentate mai jos), pe care le folosim pentru a determina probabilitatea ca acestea să se afle sub controlul editorial parţial sau complet al autorităţilor lor guvernamentale”.

Aceiași reprezentanți ai platformei de socializare au ținut să precizeze că Facebook nu consideră că în definiţia stabilită pentru entităţile media controlate de stat se încadrează organizaţiile media publice care sunt finanţate din bani publici, de asemenea, că nici cele care dovedesc că au control editorial independent, nu fac parte din această categorie.

Se mai subliniază și faptul că organizaţiile care se consideră nedreptățite pot face contestație în orice moment.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: