Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > ALINA GORGHIU: ”există diferenţe structurale între PSD şi PNL, dar în acest moment nu trebuie puse pe primul loc… ”

ALINA GORGHIU: ”există diferenţe structurale între PSD şi PNL, dar în acest moment nu trebuie puse pe primul loc… ”

În politica românească o adevărată constantă este bălăcăreala dâmbovițean balcanoidă. Indiferent dacă unii sunt la Guvernare ori în Opoziție, sau ambii sunt la putere, își vor găsi ceva de reproșat. 

Guvernul USL reîncarnat nu face excepție. Deși par meniți să trăiască într-un concubinaj realmente pervers, PNL și PSD se porcăiesc de câte ori au ocazia. Deși pare un haos, de fapt, treaba  are un chichirez, liberalii și social democrații trebuie să apară cu ciomegele la purtător și cu vânătăi care mai de care mai artistice, altfel ar avea probleme în campania electorală când vor trebui să arate că între ei nu există vreo picătură de amor sincer.

Totuși, uneori lucrurile par să o ia razna și apare câte o voce care cere, în numele unei guvernări necesare, un strop de decență și rațiune.

Alina Gorghiu

Săptămâna trecută, prezentă în emisiunea Talk News de la Profit TV, Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL, pe principiul nici usturoi nu am mâncat nici cavitatea bucală nu îi pute, spunea despre tensiunile din coaliția de guvernare (USL Reîncarnat), că nu a fost dorința PNL (evident, de vină o fi Sfântul Duh ca și în alte dăți), să intre la guvernare cu PSD.

Potrivit senatoarei în discuție, în acest moment sunt obligați să reușească împreună. această funcționate (nici nu știu cum să îi zic, contra naturii sau împotriva voinței lor) este oportun să lase cu toţii tonul mai jos. 

”Nu a fost dorinţa vieţii noastre, cei din PNL, să intrăm la guvernare cu PSD, în acest moment, date fiind aceste mesaje relativ contondente, ba dintr-o parte, ba din alta, găsesc că este oportun să lăsăm cu toţii tonul mai jos”a spus Alina Gorghiu, despre tensiunile din coaliţie, Gorghiu arătând  că ”există diferenţe structurale între PSD şi PNL, dar în acest moment nu trebuie puse pe primul loc, în vitrină, la vedere, către public”.

”În acest moment, cred că suntem obligaţi să reuşim împreună în actul de guvernare. Obiectivul zero acum, pe lângă problemele legate de guvernare, este acela de funcţionare a acestei coaliţii, pentru că este singura majoritate posibilă, care oferă stabilitate. Nu vreau să intrăm într-o sarabandă a declaraţiilor din care nu mai ieşim, un festival al declaraţiilor”a mai declarat năbădăioasa blondă, precizând că cei de la PNL au trecut prin acest experiment politic, în scurta guvernare cu USR şi a ajuns la concluzia că nimeni nu apreciază scandalul în public.

Alina Gorghiu a subliniat, oarecum, la fel cum făcea Ion Iliescu pentru care consensul era vital,  că trebuie să se ajungă la un numitor comun, iar efortul trebuie să îl facă toti liderii politici, în frunte cu preşedinţii celor două formaţiuni.

”Va trebui să găsim acel numitor comun în comunicarea publică, să încercăm să analizăm orice temă de interes din persoectiva cetăţeanului nu exclusiv din persoectiva capitalizării pro-PSD sau pro-PNL. Aceasta este logica în care vreau să funcţionăm de acum înainte” a mai spus vicepreședinta PNL,  precizând că i-a plăcut modul în care au comunicat cei doi preşedinţi, în declaraţiile politice de astăzi (miercurea trecută – n.a.).

”Cu foarte multă comunicare în interiorul coaliţie, sper să ajungem să vorbim dacă nu pe aceeaşi voce, într-un ton cât se poate de constructiv” a încheiat Alina Gorghiu.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: