Prima pagină > Justiţie - Lege - Legislație, Politicăraie - Partide - Politicieni > DECIZIA DE RETRAGERE A PRIVILEGIILOR LUI TRAIAN BĂSESCU AR PUTEA FI ILEGALĂ

DECIZIA DE RETRAGERE A PRIVILEGIILOR LUI TRAIAN BĂSESCU AR PUTEA FI ILEGALĂ

În timp ce Traian Băsescu este internat la spital, avocata sa, Eliza Ene Corbeanu, spune că decizia de retragere a privilegiilor fostului președinte este ilegală. Avocata le-a subliniat reprezentanților RAAPPS în ce condiții pot retrage drepturile fostului șef de stat.

Eliza Ene Corbeanu

Avocata a precizat faptul că drepturile lui Traian Băsescu pot fi retrase doar în cazul unei condamnări cu executare, în niciun caz pentru o decizie cu privire la colaborarea cu securitatea. Eliza Ene Corbeanu le reamintește reprezentanților RAPPS faptul că fostul președinte a primit dreptul de a locui în vila din București după încetarea mandatului de președinte.

”Pot să vă spun că din punctul meu de vedere RAAPPS se afla într-o eroare. A încurcat cauzele de încetare a drepturilor. Aceste drepturi s-au născut la momentul în care a încetat mandatul de preşedinte al României, în 2014. Legea prevede ca aceste drepturi încetează în urma unei condamnări la o pedeapsa cu executare, nu în urma verdictului de colaborator” – a explicat avocata la România TV.

Și Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a făcut declarații cu privire la sancțiunile impuse fostului președinte.

La scurt timp după ce a aflat de evacuarea lui Traian Băsescu din vila RAAPPS, Elena Udrea a declarat că fostul președinte nu este un simplu cetățean și că el are nevoie de protecție și de drepturile pe care le-a obținut în urma mandatului său.

„E o problemă a statului, pentru că Traian Băsescu nu este el, cetățeanul. Cetățeanul poate să meargă cu taxiul, n-a fost niciodată un politician arogant, n-a fost niciodată un politician care să-i placă să se afișeze în lux. Poate să meargă și cu tramvaiul, și cu autobuzul.

Dar Traian Băsescu este o instituție, este instituția unui fost președinte. Atât timp cât statul își permite riscul să lase un fost președinte fără pază, fără protecție, și nu orice președinte. A fost președintele care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. Ce s-ar întâmpla dacă din greșeala ambulanța care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova?” a declarat Elena Udrea.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: