Prima pagină > Declaraţii, Justiţie > Adrian Alexandrov, soțul Elenei Udrea, face apel către Avocatul Poporului: ”NE DORIM O JUDECATĂ CORECTĂ”

Adrian Alexandrov, soțul Elenei Udrea, face apel către Avocatul Poporului: ”NE DORIM O JUDECATĂ CORECTĂ”

Adrian Alexandrov, soțul Elenei Udrea, este în Bulgaria unde așteaptă să afle dacă soția sa a fi extrădată în România pentru a ispăși pedeapsa de șase ani de închisoare.

Alexandrov a făcut un apel disperat către Renate Weber, Avocatul Poporului, ”să intervină şi să intreprindă măsurile necesare pentru a sesiza Curtea Constituțională cu privire la nelegalitatea condamnării” lui Udrea.

Elena Udrea

Elena Udrea

”Zilele acestea, citind stirile aparute in legatura cu cazul Elenei, mi-a atras atentia un articol in care era redata declaratia Avocatului Poporului, doamna Renate Weber, si as dori sa fac un apel public catre doamna avocat. Redau mai jos declaratia dansei:

”Decizia CJUE din 21 decembrie 2021 mi se pare problematica. Nu pentru ca proclama suprematia dreptului european, caci acolo unde acest drept exista el face parte oricum din dreptul nostru intern, conform art 11 din Constitutie. Ci pentru ca deschide o portita prin care judecatori ignoranti sau de rea credinta (exista si aceste categorii, din pacate) vor interpreta abuziv decizia CJUE si vor inlatura obligativitatea deciziilor CCR. Practic vor incalca Legea fundamentala a Romaniei, iar de la acest moment incolo orice va fi posibil. Repet, e vorba de cei care sunt fie prea ignoranti sa inteleaga decizia CJUE, fie au o agenda proprie in afara principiilor statului de drept”.
Se pare ca a avut dreptate, cazul Elenei Udrea ii confirma afirmatia. Rog public Avocatul Poporului sa intervina si sa intreprinda masurile necesare pentru a sesiza Curtea Constitutionala cu privire la nelegalitatea condamnarii unui cetatean roman, a Elenei Udrea, in urma interpretarii abuzive a deciziei CJUE, asa cum domnia sa a precizat, si inlatura Constitutia Romaniei. Fac un apel la doamna Renate Weber sa se implice in acest caz, si sunt convins ca pentru Avocatul Poporului nu conteaza ca este vorba despre cetateanul Elena Udrea, sau alt cetatean roman. V-ati consacrat ca fiind o femeie curajoasa. Sunteti mama, luptati ca o mama!
Ne dorim o judecata dreapta si corecta!” – a scris Alexandrov pe contul său de Facebook.
Reamintim că pe 14 aprilie, Curtea de Apel de la Sofia a confirmat decizia de primă instanţă de la Blagoevgrad.
După ce a analizat toate actele, Curtea a decis că mandatul de arestare întrunește toate aspectele necesare. Avocaţii Elenei Udrea au cerut arest la domiciliu pentru Elena Udrea, invocând faptul că are un copil mic şi probleme de sănătate. Procurorul a cerut detenție în cazul Elenei Udrea.
Veronel Rădulescu, avocatul lui Udrea, a declarat anterior că este foarte posibil ca statul român să își retragă mandatul european de arestare, el a precizat pentru presă că a arătat că dosarul Elenei Udrea este singurul dosar în care Înalta Curte s-a pronunțat în felul acesta în contestația în anulare.
„Este foarte posibil ca statul român să își retragă mandatul european de arestare. Gândiți-vă că singurul dosar în care s-a pronunțat în felul acesta în contestația în anulare este al Elenei Udrea. Dacă ținem cont de echitatea procedurilor din justiția din România, care e prevăzută și în Constituție, și în CEDO.
Dacă ținem cont de rolul primordial al Înaltei Curți, acela de a unifica jurisprudența, în condițiile în care Înalta Curte de Casație a dat soluții diferite în alte dosare și în dosarul Elenei Udrea a dat soluția pe care o cunoașteți, este posibil. Pentru că mai sunt căi de atac, unele chiar pe rol, cum ar fi recursul în casație” a declarat avocatul Veronel Rădulescu.
Avocatul Rădulescu a mai spus că este optimist în ceea ce privește demersul anunțat, și că fostul ministru are toate șansele să iasă din această situație cu o decizie favorabilă. Sigur că da! Este o cale extraordinară de atac, pe care am redactat-o și exercitat-o chiar eu. Nu aș face acțiuni în justiție în care să nu am speranța că ele sunt admise  a mai declarat avocatul Elenei Udrea.
După depunerea contestațiilor de către avocați, ÎCCJ lua decizia de a menține sentința dată în 2018. Sentința era de 6 ani de închisoare în cazul fostului ministru Elena Udrea, în Dosarul Gala Bute.
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: