Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Dezvăluiri, Politicăraie - Partide - Politicieni > La Craiova, Olguța vrea statui și arteziene de 9 milioane de euro

La Craiova, Olguța vrea statui și arteziene de 9 milioane de euro

Lia Olguța Vasilescu, primărița Craiovei pare a se ghida în administrarea capitalei Praziliei după aceleași principii ca și Gabriela Firea.

Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu

”Totul pentru aparențe”, pare a fi linia roșie după care Sexy L.O.V. își conduce urbea, ”Orașul e ca o femeie care dă sume uriașe pe rochii foarte scumpe nefiind interesată că are chiloții rupți” – spunea cineva.

Una peste alta, Olguței i s-a pus pata.  În prima ședință a Consiliului Local Craiova din 2023 ea a promovat un proiect de hotărâre pentru construcția unui ansamblu de fântâni și statui arteziene în centrul Craiovei. Fiind mare iubitoare de statui, Olguța Vasilescu dorește construirea mai multor fântâni arteziene și statui din bronz, care vor fi poziționate pe Bulevardul 1 Mai. Ansamblul de fântâni și statui arteziene ar urma să coste 9 milioane de euro din banii contribuabililor craioveni.

Primărița a explicat că: „Scopul acestui obiectiv de investiții este de amenajare a unui ansamblu de fântâni arteziene de-a lungul Bulevardului 1 Mai.

Acesta va avea o coerență conceptuală în abordarea obiectivului, înscriindu-se în limitele unor idei urbanistice moderne, care să influențeze pozitiv imaginea de ansamblu a Municipiului Craiova. Drept urmare, este necesară promovarea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Craiova din luna ianuarie a anului 2023, a proiectului de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții”.

Anasamblul respectiv va avea trei statui de bronz, sub forma unor balerine „cu siluetă umană ce execută diverse mișcări artistice. Prin diferite zone ale corpului prezintă orificii prin care se formează mici jeturi și creează perdele de apă decorative prin presiune și formă”.

Planul de construcție al primăriței a fost dur criticat de reprezentanții USR Craiova. Cezar Drăgoescu, liderul USR Dolj a declarat extrem de nemulțumit:  „Ca orice despot, se simte atras de lucrari megalomanice si kitchoase, acestea fiind platite evident de fraieri- adică de noi, de plătitorii de impozite si taxe din Craiova! Într-un oraș în care avem ZERO investiții, avem cea mai scumpă gigacalorie din țară, avem printre cele mai mari rate ale depopulării din țară, Primarul Faraon Olguța Vasilescu a decis, fără nicio dezbatere sau consultare publică, să cheltuie anul acesta peste 72 milioane de lei din banii contribuabililor craioveni pe fântâni arteziene”.

O critică la fel de dură a adus și Eduard Cîrgeag, reprezentantul USR din Consiliul Local, , care a publicat o fotografie cu ansamblul dorit de Olguța Vasilescu.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: