Prima pagină > Declaraţii, Politicăraie - Partide - Politicieni > Alina Gorghiu, consideră că dialogul cu ASF este cea mai bună soluție în privința polițelor RCA.

Alina Gorghiu, consideră că dialogul cu ASF este cea mai bună soluție în privința polițelor RCA.

Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL a declarat că Marcel Ciolacu trebuie să prezinte argumentele pentru care a făcut declarația privind posibilul faliment al unei societăți RCA:

Alina Gorghiu

„În România e destul de sensibil să te joci cu termeni de genul faliment sau insolvență, dat fiind istoricul recent” – declarat Alina Gorhiu, ea spune că  oamenii trebuie să fie protejați de prețuri exagerate:

„În Biroul Permenent nu a existat o asemenea solicitare, dar vă asigur că colegii mei din Comisia buget-finanțe sunt foarte conștienți că toți cetățenii trebuie să fie protejați de prețurile exagerate, iar în acest context ne dorim ca ASGF să fie foarte prezent în prima linie atunci când vine vorba de supravegherea acestei piețe de asigurări.

Voi vorbi la grup cu colegii de la buget finanțe să vedem dacă această solicitare a fost sau nu formulată în Comisie” – a mai spus Alina Gorghiu.

Ea insistă pentru dialogul cu ASF, aceasta fiind cea mai bună soluție în privința polițelor RCA.

„Înainte de a fi trasă la răspundere cineva trebuie să faci acel dialog cu instituția respectivă. 

Niciodată dialogul nu a stricat, nu a încurcat, ci, dimpotrivă, a produs soluții concrete. 

Cât de curând se va face acest dialog, fie cu factorii guvernamentali, fie cu cei din comisia de resort din parlament. Răspunsuri trebuie să fie date. ASF are această responsabilitate de a genera control în piață, motiv pentru care sunt sigură că aceste răspunsuri trebuie să vină.

Nu aș trata acest subiect superficial.

Când vine vorba despre polițe de asigurări, de măriri de prețuri trebuie tratat cu toate cifrele pe masă. Încurajez orice fel de dialog să putem găsi și soluțiile concrete” – a adaugat vicepreședintele PNL.

„Este posibil să fie un faliment anunțat. (…) Există semnale pe piață”- spunea miercuri liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre scumpirea polițelor RCA.

„Nu comentez declarațiile președintelui PSD, dar cred că în România e destul de sensibil să te joci cu termeni de genul faliment sau insolvență, dat fiind istoricul recent de pe piața asigurărilor.

Cred că aceste teme, atunci când ieși cu ele și ești un om politic foarte sus pus, trebuie să vii cu argumente atunci când emiți sau vorbești de un subiect atât de grav.

PNL așteaptă toate informațiile corecte să găsim soluții, fără să alertăm pe nimeni și fără să discutăm în cheie populistă vreun subiect” a încheiat Alina Gorghiu.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: