Prima pagină > Laşitate, Presă > Recomandare pentru viteazul Mircea Badea: Nu-ţi uita acasă pamperşii … pot apărea motocicliştii şi e păcate de chiloţei …

Recomandare pentru viteazul Mircea Badea: Nu-ţi uita acasă pamperşii … pot apărea motocicliştii şi e păcate de chiloţei …

Recomandare pentru Mircea Badea:

Să nu îşi uite acasă pamperşii marca antimotociclist… E posibil ca oamenii legii să nu fie tot timpul acolo când apar motocicliştii şi e păcat să se murdărească la chiloţei …

Mircea Badea

Mai tot timpul, Mircea Badea pozează într-un mare luptător (cu pumnul) care face mare tapaj de „pătrăţelele” de ape abdomen şi de muşchii umflaţi cu steroizi.

Nu odată a dat de înţeles că îşi aşteaptă adversarii să o facă faţă în faţă … deh, nu-l doare gura.

Când însă e pus în faţa unei confruntari în loc să arate că dintr-un pumn bagă boul la conservă, mai repede pare a fi genul care îi spune iepurelui „leneşule”. 

Multă lume a văzut cu câtă vitejie i-a înjurat ca nesimţitul în direct pe motocicliştii care treceau pe acolo pe unde aberează el la tejgheaua, Varanului în faţa sediului confiscat al Antenei 3. 

De data aceasta însă oamenii s-au dus la el să îl vază cât de bărbat este… dacă tot îşi permitea să îi înjure în direct, fără a aştepta să vază ce doresc oamenii, Badea s-a pitit în spatele ca un laş în spastele oamenilor legii. Aceiaşi pe care îi înjura în trecut în direct şi lua şi amenzi de la CNA pentru asta.

Ca la un ordin, oamenii legii  au evacuat prompt zona, iar toţi cei care „deranjau” vedeta au fost nevoiţi să părăsească zona. Un tratament absolut discreţionar din partea poliţiştilor şi a jandarmilor, care au găsit de cuviinţă să aplice legea în acest caz, spre deosebire de protestul Antenei 3, acolo unde mai mulţi reporteri au fost loviţi, iar jandarmii au ridicat din umeri. 

Discuție între Mircea Badea și un motociclist:

„Motociclist: Mircea, rămâne sau nu valabilă provocarea?
Badea: Mă, tu acum ce vrei exact?
Motociclist: Să vad ce demonstrezi. Că ești bun, că faci, că dregi. Ca tu te bați
Badea: Pai prietene știi ce am zis sau nu știi ce am zis?
Motociclist: Da, că sportivii K ONE sunt niște ratați”

Enervaţi de limbajul pe care Badea  la folosit la adresa motociciştilor cu o seară în urmă, aceştia au venit din nou în faţa televiziunii din Băneasa pentru a-i cere socoteală. Cu genunchii muiaţi şi gura uscată de spaimă (sau de steroizi)  Mircea Badea a dat înapoi.

Tu m-ai amenințat pe mine, tu mi-ai spus mie pe post național că îmi faci, că îmi dregi, că mă îndoi. Am venit aici, pune în aplicare”, i-a spus motociclistul lui Badea

„M-am răzgândit, am reevaluat”, a replicat Mircea.

Şi, în timp ce dădea înapoi ca un laş deşi mai erau prezenţi şi alţi colegi ai lui, Mircea Badea a chemat în ajutor poliţiştii de la Rutieră şi jandarmii. Aceiaşipe care i-jignit de multe ori în direct. Probabil pentru de fapt se aflau în zonă tocmai pentru că se aşteptau ca Badea să o încaseze şi   aveau ordin agenţii au reacţionat extrem de prompt.  L-au apărat pe Mircea Badea, ajungând chiar să restricţionând traficul în faţa zonei în care vedeta îşi realiza emisiunea, DEŞI ACESTA NU ARE O AUTORIZAŢIE SPECIALĂ care să îi permită să disturbe în vre-un fel traficul

Imeiat zeci de poliţişti şi jandarmi au făcut un cordon de apărare în jurul vedetei care s-a ascuns în spatele oamenilor legii pe care i-a atacat non-stop în emisiuni.

Culmea este că voinţa lui Badea a devenit lege s-a transformat în lege. De parcă oamenii legii erau acolo pentru a se pune la dispoziţia lui Badea,  motocicliştii au fost pur şi simplu împiedicaţi să mai circule în faţa platoului în aer liber al lui Mircea Badea, iar pietonii au fost somaţi să elibereze trotuarul pe care aveau voie să circule de drept. De fapt, platoul lui Badea este spaţiul verde dintre clădire şi trotuarul public. Adică este pe domeniul public.. pe stradă. O avea Badea autorizaţie să îşi scuipe de acolo secreţiile creierului său populat cu 40 şi .. de ani de neagră prostie? Nu prea cred …

Extrem de interesant este că aceiaşi oameni ai legii nu au avut nici o reacţie când Jurnalista canalului B1 tv a fost efectiv lovită de un individ cu mintea zbârlită. Ba spun unii din cei care au fost de faţă că jandarmii stăteau şi se hlizeau… nu vezi în fiecare zi cum o jurnalistă ia picioare în cur, nu?

Oare nu ar fi cazul ca oarece granguri de prin Poliţie, Jandarmierie, sau chiar Ministrul de Interne să ia o foaie de hârtie şi un pix şi să înceapă să scrie: „Demisie, … Subsemnatul …ş.a.m.d”?

Altfel tare mă tem că se va ajunge ca atunci când Mircea Badea se va duce lundeva, străzile se vor goli cu o oră nainte ca nu cumva, cineva să vrea să îi tragă vreo două… 

Iată întâmplarea filmată:

.

.

În continuare, iată cam cum gândeşte  Raul Gheba cel care şi-a permis să nu rămână fascinat de personalitatea imbecilului suprem al trustului Intact, Mircea Badea.

Acesta publică pe vice.com:

M-AM DUS LA MIRCEA BADEA ACASĂ CA SĂ FIU IMPARȚIAL ȘI M-AM LUAT CU ALTELE

Hei, salut, sunt Raul și sunt băsist! Nu țin cu Băse, dar conform Antena 3, dacă te îndoiești măcar o clipă că domnul profesor este nevinovat, clar ești băsist. Dacă știi unde se pune cratima la „într-un”, ești băsist. Dacă ai mâncat papaya la viața ta, ești băsist.

Vă prezint și CV-ul meu de băsist:

Am lucrat la Academia Cațavencu, actual Cațavencii, despre care unii zic c-ar fi fost scos din circuit de un băețaș cunoscut în anturajele lui Udrea. ( – 1 la băsism)

Mi s-a deschis un dosărel penal pentru că am votat la referendumul cu demiterea lui Băsescu chestie despre care am scris aici.   ( – 1 la băsism) 

Pe de altă, parte, momentan lucrez la Sector 7 unde apărem cu un sketch o dată pe săptămână pe Prima, care e a lui Burci, de care știm cu toții că e un băsist. ( + 2 la băsism) 

Pe miercuri, Hotnews anunța că motocicliștii vor bruia emisiunea lui Badea. Mircea a recepționat mesajul și le-a promis pe un ton amenințător că-i așteaptă . Între timp, o grupare de fagoți (nu sunt incorect politic, dar asta este terminologia internetului) plănuia cam același tip de boicot, dar ceva mai vocal decât „vrum vrum, mă dau cu motorul.” Cunoscându-i pe câțiva dintre ei, am zis că merită să-mi iau bicicleta și să merg până în Băneasa să văd ce le poate capul. Inițial, am pornit să mă văd cu ei dintr-un interes ocarecum jurnalistic, să fiu o muscă pe perete, să relatez obiectiv mișcarea asta sociala inedită, un live trolling, practic un flashmob la Mircea Badea. Dar m-am luat cu altele!

Aș vrea să dau cât mai puține detalii ca să nu divulg orice urmă vagă de strategie ar fi avut acești demenți inofensivi, dar întâlnirea preparatorie a fost cel puțin fascinantă. Un cârd de dârlăi stăteau în cerc într-o parcare, cu spray-uri și cartoane întinse pe jos. Arăta ca #unițisalvăm-ul săracului.  Ne-am apucat să pregătim tactica de luptă în timp ce  eram bombardați constant cu informații de la iscoade despre starea polițiștilor și a pazei în zonă, despre cum se clocotește pe la Antena 3, despre trafic. Pregătisem niște pancarte, care, în ciuda efrorturilor creative, au ajuns un îndemn mediocru spre amuzant dovedind încă o dată teoria pancartelor de la proteste.

Panicați de gardă, pentru că unii dintre noi arătau ca niște criminali în serie, am decis că strategia de trolaj să fie pe modelul următor: Aveau vreo trei mașini, treceau, claxonau, strigau chestii ciudate de Badea. Eu eram pe bicicletă, așa că m-am repezit la fața locului un pic înainte.

Următorul gest mă va decredibiliza de absolut orice perspectivă vag jurnalistică asupra acestui material, dar mă simt dator să vi-l împărtășesc. Am coborât cu bicicleta dinspre Băneasa și în dreptul Antenei l-am văzut pe Badea sus pe jardinierele-baricade din fața televiziunii, cum veghea traficul ca un polițai la maieu.  I-am făcut cu mâna, mi-a făcut și el, punct în care mâna mea s-a transformat, fără voia mea, vă jur, într-una care arată degetul mijlociu. Reacția a fost instantă și viscerală: Câteva râsete din public și Mircea care mi-a arătat muie americănească cu ambele mâini (de sus în jos). Am oprit un pic mai jos și m-am întors în fața Antenei unde erau adunați câțiva oameni care aratau a jurnaliști, dar nu știam care-s băsiști și care-s bădiști.

La un moment dat, au trecut pe stradă doi tipi la pieptul gol, superi făcuți, dar numai la bust, cu măști de gaze în mâini. Am zis că devine treaba interesantă și cineva o să facă gay wrestling cu Mircea Badea, în direct, pe gazonul Antenei. Dar, juma’ de oră mai târziu, tipii nu mai erau acolo. Poate erau doar niștre ștripperi în drum spre un gig în Băneasa. Motocicliștii au turat motoarele de nu te mai auzeai cu omul de lângă. Badea a contraatacat, avea la gură un microfon d-ăla de cântă Britney Spears cu el care nu mai capteză sunteul de fundal. Dar motoarele făceau în așa hal încât se mai strecura câte ceva  în receptor.

S-au mai adunat câțiva oameni, dar în afară de o caterincă ușoară de pe margine, nimeni nu l-a deranjat pe Badea. A apărut o doamnă voluptoasă de la Antena 3 care ne-a băgat microfoanele în față. Eram trei la rând. Primul a refuzat să vorbească, Al doilea și-a pornit camera de la telefon și a îndreaptat-o către reporter. Zice că se plimbă, dar că a obosit și acu se odihnește. Dar eu eram dispus să stau la vorbă

Reporter: De ce ați venit aici?
Eu: M-a trimis Traian Băsescu. Da, mi-a dat o sută de lei aseară, i-am luat un suc și dup-aia mi-a zis, de banii ăștia, vezi, te duci și tu la Antena 3 (…)

Și-o să vorbești cu Mircea Badea?
Nu știu, dacă vrea să vorbească, eu nu țin, n-am venit să deranjez sau ceva, dar, na, m-a trimis Băsescu, să-i zic nu lui Băsescu?

Raul Gheba

 

Expresia reporteriței când a realizat că n-a auzit ce voia să dea pe post a fost priceless. Am bufnit în râs. Au apărut băieții cu pancartele, mi s-a suflat în cască că Mircea citea mai mecanic și era vizibil mai nervos. Reporterița s-a dus alături, la un copil de 12 ani care era încântat să-și declare dragostea pentru Mircea. Apoi am plecat

A fost un protest cu vreo legitimitate care să critice  lipsa completă de deontologie și de bun-simț al celor de la Antene? Niciodecum, am fost niște tineri plictisiți și ușor nervoși pe acest papagal. Mișcarea noastră a fost doar o bășină contra vântului, dar e dreptul nostru s-o tragem în democrație.  Pe de altă parte, aseară, emisiunea lui Badea a fost mai scurtă. Îmi pare rău, Mircea. Aș fi vrut să nu fiu aseară acolo și să am chef de mișto-uri, dar am fost. Mea culpa! Sper să nu mai ajung în contextul să furnizez material pentru ceea ce cred că este cancerul suprem jurnalistic al acestei țări. Voi și B1.

P.S. Dacă e o chestie care-mi place la toată afectarea asta cu mișcarile sociale (la care am participat în mod frecvent ca jurnalist și nu numai) e meta-jurnalismul ăsta. Ochiul care privește ochiul. Această glumă din interviul meu retardat putea foarte bine să fie scoasă din context și să fie folosită de ei. Dar erau trei oameni care aveau filmat contextul și tonul interviului. Nu zic că e un razboi pe care ai cum să-l duci cu o putere mediatică, dar e bine să ai măcar o alternativa valabilă.

Autor: Raul Gheba

Sursa: vice.com

P.S. În cazul în care Radu Gheba se întâmplă să citească aici vreau să îl asigur de respectul meu. Acest respect era şi mai accentuat dacă îi trăgea şi un cap în gură lui Badea … (oricare cap … )

 1. moshu49
  30 august 2014 la 5:45

  🙂 nu ar prisosi şi nişte atele 😉

 2. 30 august 2014 la 7:40

  Articolul „Numele poate sa fie un avantaj sau un handicap pentru un candidat la functia de Presedinte al Romaniei?”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 3. 30 august 2014 la 17:41

  Articolul „De ce atrage și, în egală măsură, respinge dna Elena Udrea?”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 4. 30 august 2014 la 21:11

  Tot respectul pentru Radu Gheba și din partea mea. Cine este el?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: