Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Internaţional > Oare prin patul cui o mai fi trecut Corina Creţu după cel al lui Colin Powell?

Oare prin patul cui o mai fi trecut Corina Creţu după cel al lui Colin Powell?

Corina CrețuDan Voiculescu spunea că nu îl mai vrea pe Dacian Cioloş în postura de comisar european pe agricultură.

Victor Ponta se conformează şi profitând de faptul că se doreşte o echilibrare în ceea ce priveşte sexul comisarilor europeni e gata să renunţe la Agricultură (cel mai bugetat domeniu, peste 40% din  fonduri) pentru domeniul care priveşte ajutoarele pentru dezastre (în jur de 2-3%), candidata care ar avea cele mai mari şanse fiind Corina Creţu.

Despre Corina Creţu se spunea că ar avea un profil asemănător cu al Mariei Tănase, nu destul de inteligentă ca să comită o strategie dar destul de deşteaptă ca să ducă la capăt o operaţiune care i se trasează exact, lucru care a făcut-o atractivă pentru serviciile secrete.

La nivel de zvon se spune că ar fi fost folosită pentru a-l controla pe Ion Iliescu, dar şi că a fost băgată în patul lui Colin Powel ca pion într-o operațiune gestionată de serviciile secrete române și ruse. Serviciul care ar fi folosit-o ar fi KGB.

Fostul adjunct al sefului DIE din perioada 1972-1978, Ion Mihai Pacepa, vorbeşte pe un site american informațiile privind relatia amoroasă dintre Corina Crețu și Colin Powell. In spatele „idilei” Crețu-Powell ar sta o operațiune a serviciilor secrete, povestea urmând a strica relaţiile dintre București și Washington.

Pacepa afirmă preluat într-un articol într-un articol publicat de Cotidianul:

 ’Va amintiți cum vizitatorii solitari la Moscova sau în alte capitale ale fostului bloc sovietic cădeau pradă unui anumit tip de scenariu al capcanelor sexuale? Am trăit fericiți cu iluzia că după ’’căderea comunismului

Am trăit fericiți cu iluzia că după ’’căderea comunismului’’, aceste modalități de recrutare specifice Războiului Rece au devenit istorie.

Însă lupul își schimbă părul, dar năravul ba. O nouă generație de agenți sexy și inteligenți – cunoscuți în trecut drept ’’rândunici’’ – este încă printre noi. Dar acum ei activeaza peste tot în lume, în special la conferințele internaționale, acolo unde își etalează recomăndarile politice impresionante și îmbrăcămintea foarte sexy.

Din nefericire, am aflat recent că un mare patriot american și un om onorabil, stimatul general de patru stele Colin Powell, ar putea să fi fost ținta unei asemenea capcane a serviciilor secrete. Nu știm exact când a început această relație și nici cât de intimă a devenit din punct de vedere fizic. Powell a negat public că a fost o aventură și ar putea fi considerat nevinovat. Dar există câteva date certe desprea celalată jumatate a relației, date care sugerează ca aceasta a fost modelată după matrița KGB-ului. Atrăgătoarea blondă Corina Crețu, acum membră a Parlamentului European, unde este vicepreședinta Alianței Progresiste a Socialiștilor și a Democratilor, este seducătoarea de care vorbim. Într-o carte din 2011 semnată de Eugen Mihaescu, un caricaturist celebru din perioada Războiului Rece, pentru New York Times, Crețu este numită ’’curteanul roșu al cabinetului stalinist’’.

Să o privim mai cu atenție pe Crețu: Tatăl ei a fost un comunist care a studiat la Moscova, la fel ca și Ion Iliescu, fostul președinte timp de trei mandate al României post-Ceaușescu. Tatăl lui Iliescu, care și-a numit copilul Ilici, în onoarea lui Vladimir Ilici Lenin, și-a dedicat viața Cominternului, brațul internațional al Partidului Comunist’’, scrie Pacepa, încercând să argumenteze pornind de la nimic o operațiune îndreptată de serviciile românești împotriva lui Colin Powell.

Iar apoi, fostul sef al spionajului comunist îi introduve în ecuație pe Ioan Talpeș și pe istoricul Larry Watts, abandonând total firul presupusei operațiuni în care ar fi fost implicată Corina Crețu. ’’La finalul anilor ’90, Iliescu a adus-o pe Crețu la Cotroceni și i-a dat o funcție echivalentă cu cea de membru al cabinetului. La acea vreme, consilierul pe probleme de securitate națională era generalul Ioan Talpeș, care a fost adjunctul fratelui lui Ceausescu, Ilie, comisar politic al Armatei României dominată de sovietici. Consilierul lui Talpeș pe Statele Unite din acea vreme era un ’’istoric american’’, Larry Watts, a cărui poveste de dragoste cu România a început în timpul ’’epocii de aur’’, și care acum s-a mutat într-o frumoasă vilă deținută de serviciile de spionaj ale României

În primii ani ai post-comunismului, Ion Iliescu și serviciile sale de intelligence au continuat să trateze SUA drept principalul inamic al României – un termen pe care Kremlinul îl foslosește încă – și serviciile românești ajutau încă Moscova să recruteze diplomați acreditați la București. Mark Sullivan, secretar I la Ambasada SUA în România, a fost ținta unei asemenea operațiuni, condusă de fostul ofițer KGB Fiodr Bodnari. Am vorbit despre acest caz în articole publicate în România în anii 1990. Sullivan a refuzat sa colaboreze cu Moscova și a fost rechemat la Washington.

Un succes a fost înregistrat în cazul lui Harold Nicholson, șeful CIA în România din 1990 până în 1992, care a fosr recrutat de serviciile rusești, cu sprijinul României. În 1997, Nicholson a fost condamnat la 23 de ani si 7 luni de închisoare pentru spionaj. Este cel mai important oficial al CIA condamnat pentru spionaj în favoarea unei puteri străine.

În toate operațiunile comune împotriva Statelor Unite au fost puține, daca nu cumva nicio țintă atât de atractivă pentru spionajul rus precum Colin Powell. Este un respectat afroamerican (rasa este considerată în mod automat o vulnerabilitate de FSB, urmașul KGB-ului). A fost consilier pentru securitate națională al președintelui, comandant al statului major interarme și secretar de Stat. Posibilutatea de a deveni și președinte al SUA trebuie să fi fost încă un argument pentru Moscova.

Să fi fost cochetariile sale cu Corina Crețu scheletul din dulapul lui Powell, din cauza căruia acesta a refuzat cu încăpățânare să candideze la președinție? Să fi doar un flirt neinsemnat pe internet între un oficial SUA și o tânără blonda socialistă, agent al unei alte țări? Sau a fost o operațiune pentru recrutarea și compromiterea generalului Powell, care ar fi fost una dintre cele mai îndrăznețe acțiuni de subminare a securității SUA din ultima vreme?’’

Experienţa Corinei Creţu nu prea o recomandă pentru niciun domeniu unde ar putea fi comisar european.

Siteul infoportal.rtv.net publică o foarte scurtă biografie a Corinei Creţu.

Născută pe 24 Iunie 1967 la  Bucuresti, Corina Cretu este un politician roman, membru al Partidul Social Democrat. Intre anii 1992-1996 si 2000 – 2004 a fost consilier prezidential, si purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei, Ion Iliescu. Din anul 2004 este membru in Comisia pentru Politica Externa a Senatului Romaniei si membru titular in Adunarea Parlamentara a OSCE.
Studii
In 1989, a absolvit Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica, din cadrul Academiei de Studii Economice. In 2003 a absolvit cursurile College of Security and International Studies din Germania. Cunoaste urmatoarele limbi straine: engleza, franceza, rusa, germana, italiana.
Activitate politica
Intre 21 aprilie 2005 – 10 decembrie 2006 in urma Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat, Corina Cretu a fost aleasa Vicepresedinte al partidului. Din 27 iunie 2005 pana la 1 ianuarie 2007, data la care a devenit europarlamentar, a fost membru in delegatia de observatori ai Romaniei la Parlamentul European.
Ca europarlamentar, Corina Cretu este membra in urmatoarele comisii si delagatii: Comisia pentru Dezvoltare, Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, Delegatia parlamentara pentru relatiile cu Statele Unite si Delegatia parlamentara pentru relatiile cu Republica Moldova.

Extrem de interesant ar fi să ştim cam ce îşi propun cei care vor să o propulseze în funcţia de comisar europeansă o pună să facă? În patul cui or mai fi băgat-o sau urmează să o bage?

 1. moshu49
  31 august 2014 la 4:41

  dacă despre minunea/spaima din foto e vorba, io zic că nu se poate vorbi de „pat” ci de vreun „pătul”.
  iar CA KOmisar o văd numai bună la multilimbism, parol! 😉
  şi dacă Jean-Claude Juncker află că filiera KGB se susţine, va avea, madama, soarta lui Vosganian? va avea!
  de aceea trebuie scoasă la încălzire madama Plumb-Gerovital şi căutată la limbi străine.
  şi iată cum iresponsabilul vesel (by I.Cristoiu) de la Palatul „Victoria”, care se vrea jmecheraş, ne arată cu repetir că e prost de bubuie. 😦

  • 31 august 2014 la 19:01

   Păi, la vârsta lui Pacepa orice femeie vie este deosebit de sexy …

 2. 31 august 2014 la 11:07

  Să sperăm că rămâne totuși Cioloș comisar European. După scandalul cu generalul american cred că s-au făcut ceva săpături. 😀

 3. fizicanta
  10 septembrie 2014 la 19:08

  Cu informatiile mai stai tu cumva , mai Sorine, dar cu gramatica e jaleeeee mareee ! …”pentru a-l controla pe Ion …”(pe el , il, l…!)…..”or mai fi bagat-o” ( pe ea o !)….”experienta Corinei Creti ?”……” niciun domeniu ” (trebuie sa fi aflat ca de ani buni se scrie legat !)….dar nu ma mai obosesc ! Cine stie cate facultati si masterate ai facut …”la simultan „!

  • 10 septembrie 2014 la 20:10

   Fă,„fizicanta” lu’ peşte …
   Te găsişi tu să vorbeşti de ce este corect sau nu în limba română…
   1. Văz că habar n-ai că numele sub care apari, este un pseudonim şi este OBLIGATORIU să îl scrii cu majusculă DEOARECE ÎNLOCUIEŞTE NUMELE PERSONAL.
   2. Da, din grabă se prea poate să apară erori de tastare. Lipsa unei cratime poate apărea atunci când, din grabă, nu apeşi tasta destul şi poate trece neobservată, de asemenea, a bate o literă în locul alteia, vecină pe tastatură e ceva destul de obişnuit… se întâmplă.
   3. Sunt acceptabile toate trei variantele: „nici un”, „nici-un” şi „niciun” … ultima e doar „recomandată” nu obligatorie.
   4. Atenţie la folosirea ghilimelelor în cazul: „la simultan”. Nu sunt necesare …
   Dar, de la cineva care nici măcar propriul pseudonim nu ştie că trebuie să îl scrie cu majusculă ce poţi să aştepţi?
   P.S. 1 – Prin majusculă se înţelege o literă mare … nu o sculă majoră cum am impresia că ţie îţi cam lipseşte …
   P.S. 2 – Înainte de a mai face corecturi îţi recomand să pui mâna pe o carte… nu doare. Nu te mai lua după ce auzi … poţi auzi aiurea dacă ţi-s timpanele înecate în ceară.
   PA .. te mai aştept…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: