Prima pagină > Religie - Biserică > Our Lord and savior

Our Lord and savior


Mă întreb care e momentul în care oamenii au ales să fie bolnavi. Deliberat. Unde e începutul? Că mai apoi au distrus și mintea propriilor copii, e de la sine înțeles. “Ești normal numai dacă ești ca noi”. Vorbesc despre religie. Despre alegerea de a te simți privit și evaluat permanent, în fiecare moment al vieții tale, despre frica irațională images-2de a fi pedepsit de un personaj care locuiește undeva în univers și e clipă de clipă cu ochii pe fiecare dintre cei vreo opt miliarde de pământeni, contabilizând faptele și gândurile fiecăruia dintre ei, pe care le notează conștiincios într-un catastif. Poate fi asta o nevoie primordială?

Vasile s-a masturbat. Federica a avortat (mmmm, e catolică, e și mai rău, gata, pedeapsa maximă cu executare). John s-a gândit că vrea să-l bată măr pe vecinul lui și să-i fută morții. Urât, foarte urât. Îi trimit o spaimă de stafii și îi rup picioarele, ca să se-nvețe minte. Oh, ia uite, ce avem noi aici… maica Eulampia s-a excitat la film… Hmmmm, să vedem ce mai face în continuare și apoi luăm o decizie. Pfoooai, ăsta îmi ia numele în deșert, porc nenorocit! Gata, e terminat, accident scrie pe el și familia lui, ca să nu se mai înmulțească, mizerabilul! Și nici n-a dat bani la biserică evăr, e inutil. Ah, era să uit să-i comndamn să moară de foame pe toți ciudații ăștia de africani. Pe ăștia nu i-am făcut eu, sunt o eroare. Input.

Așa să fie? Intimitate zero, huh? Putere supremă? Cât de puternic e? Dă un bobârnac planetei și dispărem toți într-o clipă? Asta e spaima? Sau îl pedepsește individual pe cel care are întrebări ca cele de aici? Îl bagă într-un cazan și-l fierbe etern, după ce-l omoară în chinurile cumplite ale unui cancer. Asta dacă nu vine dracu cu armatele lui și face ravagii pe planetă, cu întunecat soarele și schelete care umblă, gen. Astea-s spaimele omenirii? Nevoile ei?

Ori speranța că Ilie o să se îndrăgostească de Irinuca, Marcel o să câștige la loto pentru că a fost super ascultător, Dănuț primește jobul ăla pe care-l visează, Sara ia la medicină? De-astea. Ce generează alegerea de prosternare? Când a început? De ce continuă să fie întreținută? Nu vă întrebați?

Răsfoind, am găsit articolul ĂSTA . E vechi dar hei, nimic nu s-a schimbat între timp. Merită să-l citiți și să-l recomandați. Merită distribuit. E imposibil ca măcar un singur om trosnit de psihoza asta să nu înceapă să-și pună întrebări. Să nu se smulgă, pentru un minut măcar, din ceața densă care îi suge viața.

sursa micdavinci.wordpress.com


Categorii:Religie - Biserică Etichete:, ,
 1. 6 octombrie 2016 la 21:15

  Nu știu dacă e vorba de boală sau de altceva …
  Religiile au apărut din cauză că omul nu avea cunoștințele necesare pentru a-și explica modul în care funcționează lumea din jurul lor, universul.
  Deja am auzit că o dovadă a existenței Divintății este că Universul pare că nu se supune Legii Atracției Universale care ne spune că acesta ar trebui să se ”dilate” cu o viteză tot mai mică până ar începe să se prăbușească în sine.
  Alții spun că așa zisa ”materie întunecată” este dovada existenței divinității. Materia aceasta cică ar putea fi dovedită matematic prin efectele pe care le produce..
  Și dacă e vorba de altceva? De exemplu de efectul faptului că există șapte sau unsprezece dimensiuni și nu trei câte percepem? Sau de faptul că efectul de dilatare accelerată ar putea fi urmarea existenței mai multor universuri care interacționează între ele?
  Ceea ce nu s-a putut explica a născut întotdeauna religii ..

 2. 7 octombrie 2016 la 14:19

  Până într-un punct, are sens. Acum nu mai are. De mult timp.

 3. 7 octombrie 2016 la 14:21

  Singura explicație e insistența cu care biserica inoculează ideile astea fără sens. E practic un efort cumplit cel pe care-l face. Dacă nu menține zona crepusculară, dispare. Și o face cu concursul celorlalte puteri din stat. Educația are în mod voit lacune.

  • 7 octombrie 2016 la 19:55

   Cândva astfel se promova un set de valori. Aș putea da sute de exemple de la cel cu condamnarea furatului ori a incestului, a valorilor familiei, practic a valorilor pe care se constituie civilizația noastră.
   În timp s-a ajuns la o condiționare care vine din niște minți înguste rău de tot. În Ardeal nu am auzit de obceiul ca oamenii să aibă duhovnic. Am auzit de cazul unei fete de vreo 16 ani care, după ce și-a pus-o cu prietenul său. I-a spus duhovnicului ei, ăla înțelegându-și menirea în felul său, și uitând că religia spune că Dumnezeu poate ierta mai mult decât putem noi comite i-a spus fetei că e damnată și nu se mai poate face nimic, Iadul o paște. Ce face fata? Se duce și se spânzură…
   Eu îl condamnam pe imbecil pentru crimă.
   Nu religia în sine e rea cu cei care o înțeleg anapoda…
   Char și la teroriștii islamici. Nu Islamul de de vină, deși vorbește de Jihad ci cei care interpretează asta ca pe vremea califilor și îi împing la crimă pe nărozi. Islamul nu promovează crima.
   Islamul vede Jihadul cam cum vede Creștinismul Armaghedonul sau cum înțelegea Inchiziția acel ”pe vrăjitoare să nu o lași să trăiască” …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: