MARA CALISTA: ”PSD a mințit …”

Pe lângă faptul că este o femeie frumoasă (are un zâmbet irezistibil) și curajoasă (a devenit parlamentar PNL tocmai în Teleorman, fieful Penalului Suprem al PSD), Mara Calista este și o femeie inteligentă și cu o apreciabilă putere de sintetizare a informației.

Într-o postare făcută astăzi (6 Decembrie 2018) Mara Calista explicitează extrem de succint motivul pentru care guvernarea PSD-ALDE-UDMR arată cum arată. Având în vedere faptul că influența PSD în actul guvernării este determinantă, minciunile, dezinteresul real față de actul guvernării, singurul lor interes fiind acela de a zdrobi Justiția în vederea salvării de pușcărie a liderilor adevărați ai partidului lucrurile nici nu aveau cum să stea mai bine.

Cele patru minciuni din ultima vreme referitoare la sustenabilitatea creșterilor de pensii și salarii, nerecunoașterea intenției de a îngheța salariile la nivelui lunii Decembrie 2018, aburirea pensionarilor că le vor crește pensiile când era evident că acest lucru e imposibil, și existența roscului real de a împinge țara în criză din cauza unui populism cu accente paranoide fiind, în viziunea Marei Calista, minciuni menite să ajute PSD să ”cumpere timp”.

Cumpărarea de timp pe care o dorește PSD, argumentată de lista argumentativă în trei puncte începe cu ”PSD a mințit…”… Aparent este extrem de brutală formularea. Dacă cineva o consideră așa, l-aș ruga să facă un exercițiu. Să caute afirmații legate de chestiuni importante care să înceapă cu ”PSD a spus adevărul…”. Garantez că nu va găsi așa ceva în toată istoria PSD indiferent dacă partidul s-a numit Partidul Muncitoresc Român, Partidul Comunist Român sau Partidul Democrației Sociale din România. 

Am o veste, PSD minte și a mințit întotdeauna pentru că, prin definiție, PSD este un partid construit pe minciună.

Iată, în continuare, integral, postarea Marei Calista, deputat PNL:

”Bugetul statului a fost prost gestionat și încep să se vadă efectele:

Atât eu, cât și colegii din PNL am atras atenția constant cu privire la dezinteresul guvernanților de a gestiona responsabil finanțele țării, dar și asupra singurei lor dorințe de a-și rezolva problemele personale pe care le au cu justiția. Cum? Prin folosirea iluziei numită „buying time” (cumpără timp).

Cumpărarea de timp și conducerea unui guvern pe bază de promisiuni fără fundament nu pot rezista la nesfârșit. În zilele urmatoare, acestă metodă iluzorie ajunge la finalul său când exercițiul bugetar 2018 trebuie încheiat. În zilele următoare ni se va demonstra că minciuna electoarală și răzgândeala financiară sunt singurele moduri de guvernare PSD.

– PSD a mințit: s-au bătut cu pumnul în piept că sunt bani, că toate măsurile de majorare a salariilor și a veniturilor sunt sustenabile economic și vor fi puse în aplicare conform legilor votate de marea coaliție PSD/ALDE în Parlament.

– PSD a mințit: s-au ascuns mișelește în spatele declarațiilor prin care spuneau că nu există nicio Ordonanță de urgență care să înghețe, începând din 1 ianuarie 2019, salariile bugetarilor la nivelul lunii decembrie 2018.

– PSD a mințit: a promis pensionarilor pensii crescute și, prin aceeași Ordonanță de urgență, acestea rămân blocate până în luna septembrie 2019. Dacă le vor crește la momentul respectiv, ramane un mare încă semn de întrebare!

– PSD a mințit și când s-a constrazis prin vocile miniștrilor săi că mărirea de salarii va exista, dar nu din decembrie cum populist a declarat prim-ministrul, Viorica Dăncilă, în spațiul public; de fapt, PSD nici nu știe când va mări, dacă va mări sau ce va mări!
În concluzie, nu este deloc lapte și miere așa cum PSD ne-a tot mințit de un an și jumătate. Ne vor împinge accelerat în criză economică, iar guvernanții de acum nu știu cum „să mai bage mizeria sub preș” pentru a-i ascunde efectele devastatoare.”mai scrie frumoasa deputată pe contul său de Facebook

  1. moshu49
    9 decembrie 2018 la 17:02

    mîncăm, trăim și ne mișcăm de azi pe mîine, de joi pînă mai apoi
    este așa un haos și o minciună că n-am habar ce viitor vor avea nepoții mei (cei care mai sînt prin țară acum)
    tot ce pot să intuiesc este că vor trebui să achite, care mai rămîne în țară!, împrumuturile făcute pentru pensia mea de azi
    în vremea asta nemernicii majoritari se luptă cu anticorupția și pentru teleormanizarea țării
    un singur lucru m-a bucurat recent: crearea „AVE”, Arad-Cluj-Oradea-Timișoara, hipercentralizarea de tip vechi trebuia spartă (nu de unguri trebuie să se teamă, ci de românii din Transilvania!)

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu