Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > Să nu te pui cu plagiatorii. Au mintea odihnită.

Să nu te pui cu plagiatorii. Au mintea odihnită.

Să ne ferească  Sfântul de plagiatori. Au mintea odihnită .. rău de tot.

Deși, doctorașul cel viteaz,Victor Ponta, pisicuţul care până la  16 noiembrie 2014 se vedea leu, a spus o grămadă de prostii, asta ultima cred că este în top cinci  din cele pe care, de-a lungul timpului i le-a fătat mintea.

Cică: „…trei milioane din populaţia dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara ţării şi nu plătesc niciun leu la sistemul social. Ştiu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la şcoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la şomaj. Îi trimit pe căi private…”.

Ce poţi să spui? Mare  noroc are Ponta că prostia nu e nici ilegală, nici imorală şi nici nu îngraşă.

Dar să o luăm de la început.

Victor Ponta

VICTOR PONTA – Încă Premierul României

Ponta, în loc să se gândescă din start cam ce ar trebui să facă pentru a creşte nivelul de încasare a taxelor şi impozitelor, că doar no să se apunce acum să le ceară penalilor evazionişti din PSD să îşi plătească ce au de plătit către Fisc, s-a gândit să crească numărul de cetăţeni care să plătească.

Cum populaţia nu prea poate creşte de azi pe mâine, iar pe el în arde la lingurică faptul că nu peste mult trebuie să reănceapă să pompeze în următoarea campanie electorală pentru şpăguirea electoratului său, ce s-a gândit el? Să îi pună pe cei din diaspora, că tot nu votează cu el şi ai lui să plătească… zece euroi pe lună că tot nu contribuie direct  la bugetul social al României.Bottom of Form

„Întrebarea e – a spus Ponta joi la o dezbatere organizată de  Fundaţia Friedrich Ebert cu tema „Strategia Naţională privind Incluziunea Socială şi Reducerea Sărăciei 2014-2020 – de  cum putem cu 16% să avem şi şcoli şi spitale ca în Germania, unde plătesc 48%. Discuţia corectă este: un grad foarte scăzut de fiscalitate, şi România are un grad scăzut de fiscalitate, presupune servicii sociale mai mici. N-a găsit nimeni soluţia magică, atât timp cât nu avem petrolul din Golf şi alte resurse, nu a găsit nimeni într-o societate europeană soluţia din care să ai din ce în ce mai mici taxe şi din ce în ce mai mari cheltuieli sociale. Nu ai cum acest lucru. Or, eu cred că, aici, discursul trebuie făcut până la urmă cu mai multă sinceritate, pentru că altfel orice propunere şi strategie politică se va limita la a spune: noi reducem taxele, mărim cheltuielile pentru Sănătate şi Educaţie şi nimeni nu spune de unde şi cum poate să facă acest lucru, fie de dreapta sau de stânga”.

Ponta crede că nu ai cum să ai venituri pentru investiţii în Sănătate şi Educaţie, dacă ai un număr extrem de limitat de contribuabili.

„Sunt de părere că, dacă ai un număr extrem de limitat de contribuabili, cum poţi să ai venituri prin care să investeşti în Sănătate, în Educaţie, în incluziune socială. Aici mă gândesc, pe de o parte, la munca la negru, şi acesta este motivul pentru care Guvernul a luat o măsură de dreapta — reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator. În mod normal, ca un adevărat Guvern de stânga, aş fi redus contribuţiile la angajat, nu la angajator. Noi am spus: hai să luăm la angajator, ca să fie un stimulent pentru combaterea muncii la negru sau a salariilor la gri — jumătate pe cartea de muncă, jumătate în mână. Însă şi efectul până la urmă combinat, nu doar al reducerii CAS, al dezvoltării economice, a fost acea barieră psihologică pe care am avut-o în societate, să avem un număr mai mare de angajaţi fără carte de muncă decât numărul pensionarilor”, a arătat Ponta.

Dacă e să o luăm aşa, nu văd de ce nu ar plăti la bugetul nostru social câte 10-20 de euro japonezii, chinezii, americanii, francezii, sudezii şi, de ce nu nemţii, că tot avem preşedinte neamţ …

„Avem o realitate – a continuat Premierul –  trei milioane din populaţia dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara ţării şi nu plătesc niciun leu la sistemul social. Ştiu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la şcoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la şomaj. Îi trimit pe căi private, foarte bine acest lucru. Dar gândiţi-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuţie pe care am simţi-o. Deci, e o problemă şi cred că creşterea numărului de contribuabili este singura soluţie sustenabilă pe termen lung”.

Chiar aşa… ştie oare prostimea cât costă toaletele, coafurile şi tratamentele cosmetice ale nevestisii? Pun pariu că nu ştie cât cheltuieşte spălăcita lui soţie ca să arate vie şi să nu se apuce ăia pe la Bruxelles să dea telefoane pe la salvare sau la exorcişti.

Ponta mai consideră că aar fi o lege bună o lege care să impoziteze suplimentar marilor averi, dar practic e o lege inaplicabilă.

” … Faimoasa lege cu impozitarea marilor averi, faţă de care am avut o reticenţă, nu am niciun fel de reticenţă ideologică, eu cred că e o lege bună, am o mare reticenţă în ceea ce priveşte capacitatea noastră de aplicare. Până nu avem un sistem capabil să aplice o asemenea lege, nu o văd pusă în practică. La noi discuţia este tot timpul parazitată de faptul că, tradiţional, dacă eşti contra PSD, înseamnă că eşti de dreapta”, a mai spus Ponta, uitând evident să adauge că dacă ar încerca să le ceară celor din partidul său care se consideră încă a avea averi legale cel puţin pentru că încă procurorii au treabă încercând să găsescă şi să documenteze conexiunea care să o ducă pe Nuţi la bulău lângă Cocoş şi cocoşel (Cocoş jr.).

Păi ia să le spună  baronilor locali ai PSD sau (de ce nu?), penalilor din familia sa se scarpine la teşcherea şi să plătească impozite şi taxe ba chiar ceva mai mult decât amărâtul care se transportă cu otobuzu’  pentru averile lor care încă nu au reuşit să îi bage în puşcărie. Cred că şi-ar lua un picior în bucile grăsulii încât când ar ateriza la prietenii lui chinezi i-ar tremera celulita ca piftia.

P.S. Oare, spre binele lui, Ponta ar trebui internat, sau arestat ?

Victor Ponta

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: