LA ALINA GORGHIU POPULISMUL A DEVENIT CRONIC

Motto:

”Diferența dintre un politician și un politruc este că la cel de-al doilea politica se reduce la politicianism iar promisiunile sale sunt doar populism fără fundament.” 

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, colider a PNL pare a-și fi făcut din ieșiri din ce în ce mai populiste.

Pe pagina sa de Facebook , liberala spune că are ”un plan ambițios” … imediat după alegeri nici pipilică nu face și dublează salariilor medicilor încă de la începutul guvernării, construirea a 8 spitale regionale, precum şi 900 de construcţii tip Casa medicului.

Ca motivare pentru această propunere spune că „80% dintre absolvenţii de Medicină vor să plece din România”. „Când trebuie să meargă la medic sau au nevoie să se interneze într-un spital de stat, aceeaşi dorinţă îi încearcă şi pe pacienţi”.

Gorghiu, cam amnezică de la o vreme, uită că PNL l-a avut e vremea USL ca ministru al sănătății pe Eugen Nicolăescu, spune că PSD este vinovat că nu a început construirea celor 8 spitale regionale aflate în proiect, atunci când a fost la putere.

„PNL – mai scrie Alina Gorghiu – are un plan ambiţios pentru Sănătate: dublarea salariilor medicilor încă de la începutul guvernării, construirea celor 8 spitale regionale pe care PSD nici nu le-a început cât a fost la putere, 900 de construcţii tip Casa medicului – cabinet medical şi locuinţă pentru medicii din rural şi din oraşele mici”

Liberalii, reuniţi vineri în cadrul Ligii Aleşilor Locali, au adoptat o rezoluţie privind salarizarea primarilor, dar şi o creştere medie de 22% a salariilor pentru funcţionarii publici, începând cu 2017.

Iată integral postarea copreședintei PNL:

80% dintre absolvenții de Medicină vor să plece din România. Când trebuie să meargă la medic sau au nevoie să seinterneze într-un spital de stat, aceeași dorință îi încearcă și pe pacienți. #PNL are un plan ambițios pentru Sănătate: dublarea salariilor medicilor încă de la începutul guvernării, construirea celor 8 spitale regionale pe care PSD nici nu le-a început cât a fost la putere, 900 de construcții tip Casa medicului – cabinet medical și locuință pentru medicii din rural și din orașele mici. Un guvern liberal le va putea duce la îndeplinire. Nu vom putea rezolva criza din Sănătate fără să direcționăm resurse importante spre acest sector
(n.a.-Postarea poate fi văzută și sub forma unei capturi foto la finalul articolului)

Legat de promisiunile Alinei Gorghiu referitoare la dublarea salariilor medicilor, aș avea un scurt comentariu.

Precizez că da, sunt de acord că în sistemul de sănătate, dar nu numai, salariile sunt jenant de mici comparând cu majoritatea țărilor europene. Oricât aș fi de cinic, nu cred că medicii sunt o categorie profesională mai defavorizată decât altele.

Recunosc și că medicii au o profesiune extrem de importantă, dar, dacă nu ar fi profesori, medicii nu ar putea fi medici, dacă brutarii nu ar face pâine nu am avea ce mânca, dacă măturătorii nu ar mătura am muri toți  infectați de toate nenorocirile. Fiecare are un rol important în Sistem.

Medicii nu ar putea trăi fără celelalte categorii

A discrimina pozitiv o anumită categorie înseamnă de fapt a discrimina negativ toate celelalte.

Nu cred că vreun medic a plecat în străinătate pentru că  îi  ghiorăiau de foame mațele, sunt convins însă că cei care au plecat având salarii minime au plecat pentru a nu muri de foame.

Soluția nu este a discrimina pozitiv anumite categorii ci crearea unul sistem salarial just.

O fi știind oare Alina Gorghiu și sicofanții ei cum e să trăiești din zece milioane de lei vechi pe lună sau chiar mai puțin? Tare mă îndoiesc…

Pe de altă parte, dacă cucoana asta sau alții care gândesc ca ea favorizează o categorie în detrimentul altora, cred că vor avea o mare surpriză. Dacă îi vor vota doar medicii atunci PNL are un loc asigurat la lada de gunoi a istoriei la sectorul ”mai bine nu ar fi existat”.

Cred că a venit vremea ca cineva să o tragă din când în când de mânecă pe Alina Gorghiu și să îi spună: ”Sssst, nu pierde iar ocazia să taci”.

* * * * *

Pentru ca Alinei Gorghiu să nu îi vină  ideea să schimbe ceva în postare sau chiar să o șteargă, iat-o mai jos, pentru posteritate ( 😀 ) și în fotocopie :

Alina Gorghiu - postare

  1. 28 august 2016 la 9:56

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: