Prima pagină > Învăţământ - Educație - Cultură > Cărțoaiele noastre cele de toate zilele

Cărțoaiele noastre cele de toate zilele


animaatjes-computers-47175

Manualele sunt o colosală prostie, formatul carte de fapt! Ar trebui să se facă dosar cu broșuri pe lecții. Și așa ar putea fi și o organizare conform cu ceea ce se dorește, optională pentru fiecare școală sau clasă. În plus, elevii nu s-ar mai cocoșa sub greutatea ghiozdanelor. Ce sens are să cari un an întreg ceva care nu îți este necesar? E uimitor câtă prostie zace în ăștia care ar trebui să se ocupe organizarea procesului de învățământ. Totul e vraiște, mizerie, interese. Evident că învățământul a fost dezastru și pentru cei care-s azi în ministere, pentru că nu-și folosesc absolut deloc creierele în scopul în care ar trebui, tot ce îi interesează sunt sinecurile. Poate greșesc, dar de la mine așa se vede. Mare porcărie!

Chiar nu e nimeni în țara asta care să poate organiza treburile?

Nu mai scăpăm de Androneasca și gașca ei, Gizăz?

sursa micdavinci.wordpress.com


  1. 7 octombrie 2016 la 20:09

    Asta cu broșurile ar fi foarte complicată. Imaginează-ți câte broșuri ar trebui la fiecare materie. Câți elevi ar reuși să aducă zilnic exact broșura care trebuie?
    S-a vorbit de o altă variantă. Cea cu școala după școală. Elevii să îți facă lecțiile într-un fel de școală cu prelungire. Ar putea astfel să fie și ajutați la teme dacă e cazul.
    E adevărat, asta implică și servirea mesei și mai multe săli. Or, de vreme ce e nevoie ca unii să învețe în schimburi, avem o mare problemă.
    A încercat Ponta să bage tablete pe care să fie înregistrate manualele, dar România nu e pregătită pentru așa ceva…

  2. 8 octombrie 2016 la 12:50

    Mie nu mi se pare complicat. Nici nu mi-am imaginat că o să meargă cu tabletele, trebuie ceva intermediar. România e sălbatică.

    • 8 octombrie 2016 la 21:47

      Imaginează-ți că în loc de o carte elevul are zeci de broșuri extrem de talentate în a se amesteca precum un pachet de cărți… Gândește-te că la fiecare oră trbuie să vină cu o anumită broșură … care ar fi șansele să o nimerească pe cea corectă?

  3. 8 octombrie 2016 la 12:53

    Varianta cu școala după școală sună a ceva cu plată. Nu știu cum, dar lururile se complică în loc să se simplifice. Nu că ar strica niște meditații, poate ar trebui să fie doar pentru cei cu note mai mici.

    • 8 octombrie 2016 la 21:45

      Sună a fi cu plată dacă te gândești la meditații … nu e vorba de așa ceva ci de o activitate cât se poate de normală. Ceva similar cumva seminariilor cu o parte în care elevul își face tema.
      Ar putea char exista și ceva similar asostenților cu care se fac seminariile dacă profesorul are altă treabă … Așa ar dispărea acele meditații extrem de scumpe și cu rezultate … îndoielnice.
      La ce futere îi trebuie unui copil de clasa a cineca de exemplu să ia meditații?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu