Prima pagină > DUPLICITAR, Internaţional, Repercusiuni > DIN CAUZA DUPLICITARISMULUI MAGHIAR FAȚĂ DE CONFLICTUL DIN UCRAINA, POLONIA SUSPENDĂ RELAȚIILE CU UNGARIA

DIN CAUZA DUPLICITARISMULUI MAGHIAR FAȚĂ DE CONFLICTUL DIN UCRAINA, POLONIA SUSPENDĂ RELAȚIILE CU UNGARIA

Vicepremierul pentru probleme de securitate al Poloniei, Jarosław Kaczyński, a declarat că Polonia îngheață relațiile cu Ungaria din cauza poziției sale oficiale privind Ucraina.

Kaczyński: „Orban are nevoie de un oftalmolog ca să vadă Bucea. Restabilirea relațiilor este posibilă doar după o schimbare a evaluărilor privind războiul din Ucraina!”

Vicepremierul pentru probleme de securitate al Poloniei, Jarosław Kaczyński, a anunțat că Polonia îngheață relațiile cu Ungaria din cauza poziției privind Ucraina.

Kaczynski a declarat că o cooperare cu Ungaria a devenit imposibilă din cauza atitudinii lui Viktor Orban, Premierul Ungariei, față de conflictul din Ucraina. Vicepremierul polonez a declarat că nu este de acord în legătură cu refuzul lui Orban de a-l condamna pe liderul rus Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei și de a ajuta la înarmarea Kievului.

„Orban are nevoie de un oftalmolog ca să vadă Bucea. Restabilirea relațiilor este posibilă doar după o schimbare a evaluărilor privind războiul din Ucraina!,,,,

Cred că ceea ce face Orban este legat de speranța că va juca un anumit rol în eforturile de a pune capăt conflictului. Dar cred că aceasta este o fundătură”  a declarat Kaczynski.

Purtătorul de cuvânt al premierului maghiar, Bertalan Havasi, spune că Orban a condamnat masacrul de la Bucha.

Potrivit acestuia, Ungaria sprijină pe deplin ancheta internațională care vizează identificarea autorilor vărsării de sânge din Ucraina.

La rândul său, Ministerul ucrainean de Externe a calificat drept neprietenoasă poziția Ungariei din cauza plății gazului în ruble și a negocierilor cu Federația Rusă la Budapesta. 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: