Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > În PSD democraţie înseamnă că oricine poate fi de acord cu şeful. (B.P.N.= Binecuvântat fie Ponta Neînlocuibilul)

În PSD democraţie înseamnă că oricine poate fi de acord cu şeful. (B.P.N.= Binecuvântat fie Ponta Neînlocuibilul)

ROVANA PLUMB

ROVANA PLUMB

Iată că, încă odată  s-a văzut că PSD este un partid cât se poate democrat.

Evident, original democrat în sensul democraţiei originale enunţate de Ion Iliescu. În esenţă această democraţie originală se poate reduce la „În PSd oricine are dreptul să fie de acord cu şeful său şi toţi au dreptul să fie de acord cu preşedintele partidului.

Ba mai mult, PSD-Ponta are mai nou şi un alt specific. După ziua de azi preşedintele partidului va putea primi laudele, flegmele, înjurăturile şi picioarele în cur vor fi primite de preşedintele interimar, Rovana Plumb.

Pe scurt, azi s-a pus în scenă la o piesă numită „BPN al PSD aprobă deciziile Liderului Incontestabil.

Victor Ponta, singurul lider al PSd care după nişte alegeri prezidenţiale la care a participat nu a fost dat la o parte, sătul de a fi înjurat şi în calitate de premier şi în calitate de preşedinte al PSD a adunat Biroul Politic Naţional ca să se convirme în funcţia de lider temporat (Preşedinte Intrimar) pe Rovana Plumb cea hotărâtă e el de când era în vacanţa de la Istanbul unde zice că s-a operat la genunchi deşi o poză făcută după operaţie pare a contrazice asta.

Evident, după ce piesa s-a încheiat, au ieşit pupicuriştii de forţă ai PSD şi au declarat nişte chestii pe care, dacă mă gândesc bine le puteam, prevede de ieri, evident ca idfei exprimate.

Povestea e cam aşa:

Duminică Ponta a anunţat, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Pentru a nu exista nici un  fel de dubii, Ponta a declarat

că o susţine „din toată inima” pe Rovana Plumb, preşedintele interimar al partidului şi că votul în unanimitate pentru Rovana Plumb arată că partidul este unit şi nu se va „rupe”, aşa cum ar fi aşteptat unele persoane.

    Nici nu cred că cineva îşi mai imaginează că în PSD un vot pe o chestie ca asta ar putea fi altfel decât în unanimitate. Având în vedere că e o decizie directă lută de Ponta, ar fi atras automat excluderea din partid a celui care s-ar abate.

Megapupincuristul  Valeriu Zgonea, şeful Camerei Deputaţilor a declarat  la finalul şedintei BPN, că numirea Rovanei Plumb la conducerea interimară a partidului este „cea mai bună soluţie”.

„O consider pe Rovana Plumb, în acest moment, cea mai bună soluţie. Este preşedintele Consiliului Naţional şi este singurul om rămas în picioare ca funcţie validată de Consiliul Naţional, care conduce între două Congrese orice partid dintr-un stat democratic”, a afirmat Zgonea ca nu cumva să nu observe El Lider Massimo cât e obedient, deci de merituos este. Zgonea  a ţinut să precizeze că un preşedinte interimar nu poate să semneze listele unui partid pentru alegerile parlamentare şi nici protocolul unei alianţe la alegerile parlamentare, potrivit legii partidelor politice.

În ceea ce priveşte situaţia din partid, Valeriu Zgonea a declarat că „în acest moment moment lucrurile s-au tranşat” şi a infirmat zvonurile potrivit cărora ar fi intenţionat să candideze la şefia partidului.

Tot potrivit lui Zgonea, social-democraţii vor trebui să hotărască, în cadrul Comitetului Executiv, dacă PSD va continua guvernarea împreună cu UNPR şi ALDE, dar şi care va fi strategia partidului pentru următoarea sesiune parlamentară şi pentru alegerile locale.

Valeriu Zgonea nu a pierdut ocazia să spună că Victor Ponta, în calitate de premier, are încă „un cuvânt greu de spus” (… evident, pentru că unii ar fi putut crede că dacă zice că se retrage chiar este adevărat şi ar fi putut cădea în păcatul de a avea alte păreri) şi a afirmat că împreună cu Rovana Plumb, preşedinte interimar, Liviu Dragnea, coordonator politic, şi Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, partidul poate să câştige viitoare alegeri.

„România are nevoie de un partid social-democrat care să fie ferm, decis, dar care să fie în acelaşi timp un partener credibil pentru cetăţeni, pentru Uniunea Europeană şi structurile euro-atlantice. Acesta este obligaţia noastră cea mai mare, în acest moment, să fim corecţi cu angajamentele pe care le-am facut din 2012 şi până acum”, a subliniat Zgonea.

Social-democratul a mai spus că PSD a demonstrat că poate guverna ţara şi a afirmat că acest lucru s-a văzut şi în ceea ce priveşte activitatea Camerei Deputaţilor, unde PSD nu a numit o persoană care să nu ştie să numere şi să afecteze 6,5 milioane de pensionari, ci pe cineva care „îşi asumă responsabilitatea„, chiar împotriva voinţei unor colegi de partid.

Evident, în mintea libricului Zgonea populţia României se reduce la imbecilii care împotriva oricărei logici  încă mai continuă să voteze acest partid condus de escroci în cel mai pur sens alş cuvântului.

Cu o oarecare nuanţă de contrariere, Valeriu Zgonea, extrem de mirat că Ion Iliescu încă mai trăieşte,  a salutat, de asemenea, reîntoarcerea acestuia la şedinţele partidului şi a afirmat că acesta a avut un cuvânt greu de spus.

Evident că nu a amintit faptul că dacă uneau o poză a lui Iliescu era cam acelaşi lucru. Cine a văzut imagini cu Iliescu a putut observa că omul avea lungi momente în care pur şi simplu părea a nu şti unde se găseşte.

Ca şi cum nu s-ar fi ştiu rezultatul şedinţei BPN sl PSD, Rovana Plumb  scrie pe contul său de Facebook:  că:

„Toti colegii mei din BPN au solicitat continuarea guvernarii, cu Guvernul condus de premierul Victor Ponta si alaturi de aliatii nostri de la UNPR si ALDE. La sedinta BPN a participat si domnul Gabriel Oprea, care si-a reafirmat sustinerea totala pentru continuarea guvernarii impreuna cu Victor Ponta premier si cu presedinte interimar al PSD in persoana mea.

Vreau sa multumesc tuturor colegilor mei pentru increderea pe care mi-au acordat-o pentru a asigura interimatul presedintiei PSD. Pentru mine este o mare onoare. La urmatoarea reuniune a liderilor PSD vom asculta opiniile fiecaruia dintre liderii nostri in ceea ce priveste ce avem de facut pe perioada verii, de continuarea guvernarii si de masurile pe care le vom lua in viitor.

Eu sunt alaturi de colegii mei si stiu ca si ei sunt alaturi de mine. De fiecare data cand partidul a trecut prin momente grele am fost uniti. Eu cred ca voi putea duce la indeplinire aceasta misiune pe care am primit-o cu ajutorul celor care sunt langa noi.”

Păi poţi să nu te amoţionezi când vezi cât de sincer este fericită madam Plumb că sunt de alături de ea colegii?

Dparcă dacă vreunu’ ar fi întrăznit să aibă o altă opinie mai era de mâine membru al PSD …

Absolut haios …

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu