Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni, Republica Moldova > Preşedintele Iohannis a fugit de la Cotroceni ca să nu fie găsit de tinerii care aduceau un mesaj de unire de la Chişinău …

Preşedintele Iohannis a fugit de la Cotroceni ca să nu fie găsit de tinerii care aduceau un mesaj de unire de la Chişinău …

Trist că nu şi-a văzut salariul mărit, Preşedintele Iohannis  a plecat să îşi caute alinare prin străinătate.

Cum vizita la Bruxelles fiind anulată deoarece oricât de mare e Iohannis a fost considerat prea mic pentru un asemenea război ca cel de rezolvare a problemei greceşti, Preşedintele şi consoarta au fugit în străinătate la Sibiu unde au aşteptat avionul prezidenţial spre Spania unde a fost încropită în grabă  o vizită. 

Se temea, probabil, că îl vor găsi la Cotroceni tinerii veniţi de la Chişinău cu un  mesaj de unire.

Probabil speră că, data viitoare, sau dacă o fi vreo suspendare să îl voteze spaniolii … de la români ar fi cazul să nu mai aibă speranţe. 

Oare Iohannis ştie că avem în limba română cuvântul: RUŞINE? Dacă da, oare ştie ce înseamnă?
Tinerii, unire, Iohannis

Nimic nu e mai urât decât ca atunci când vine cineva la tine tu să cauți cu orice preț să nu fii acasă.

Așa și nesimțitul nr. 1 al României președintele Iohannis a făcut tot ce putea să nu fie la Cotroceni când vin tinerii Basarabeni plecați pe jos de la Chișinău până la Iaşi de unde au mers la Bucureşti cu trenul ca să ceară unirea cu România.

Din păcate România are un președinte care are alte priorități. De exemplu, să vadă lumea pe banii prostimii.

E drept, omul e cam supărat…  taman când își făcea planuri că va câștiga pe lună mai mult decât atunci când dădea meditații între două ședințe de shoping de case iată că a venit Palgiatorul cel Șchiop de la Stanbul și i-a tăiat macaroana.

Extrem de fericit că urma să se ducă la Bruxelles şi să scape de a trebui să inhaleze duhoarea moldovenilor ( deh, veneau oamenii pe jos de la drum lung după care au transpirat în vagoanele CFR-ului, deci nu se făcea ca nasul său fin,  de neamţ cu pretenţii, să se infecteze cu mirosul lor). Nici nu cereau cineştie ce chestie care ar putea să îl intereseze pe singurul fost primar necondamnat pentru incompatibilitate deşi ceilalţi erau.

Mai era unu care nu suporta duhoarea valahilor … unu Brukenthal care refuza orice fel de apropiere de vre-un autohton de origine română.  Avea nasul sensibilos, deh. Cum încerca unu să se apropie cum se trezea la prin beciurile palatului.

Ei bine, era să îi joace lui Iohannis soarta una de să o ţină minte. Cât e neamţul de mare cei de la Bruxelles au considerat că e prea mic pentru a avea cela de opinat în problema Greciei şi au zis că mai bine să mai steaşi pe acasă.

Speriat omul şi-a luat nevasta şi hai, la drum … în străinătate  … la Sibiu. Cum necum i-a venit ideea să devanseze o vizită în Spania. Dacă tot veneau moldovenii de care se temea mai rău decât Mircea Badea de motocilişti nu avea ce face.

Dacă cineva spune că vizita în Spania era programată şi nu avea ce face mine mai rău decât Ponta. Nu avea cum  să fie programată acum de vreme ce în program era până mai deunăzi vizita la Bruxelles.

Când au ajuns tinerii moldoveni la Cotroceni, ce să vezi? Iohannis era la Sibiu şi aştepta să i se confirme probabil devansarea vizitei în Spania…

Pentru prima dată în istoria României aeronava prezidenţială a trebuit să decoleze de la Otopeni fără a-l avea la bord pe Preşedinte, urmând să îl ia de pe traseu.

Dacă îşi amâna vizita oricum decalată cu câteva ore ca să îi promească pe acei tineri nu se făcea gaură în cer. Putea să le dea nişte mici şi să ciocnească o bere. Nu era nevoie de vin, oamenii veneau din ţara în care se fac vinuri mai bune decât cele franţuzeşti.

Le arăta un pic de respect … ah, Santa Klaus von Siebenburger nu cunoaşte cuvântul? OK … treacă  … putea să mimeze măcar deoarece şi mulţumită lor are ocazia să tragă vânturi la Cotroceni după întâlnirile cu austriecii care ne lasă fără păduri.

George Simion, Iulia Modiga

Adept al lucrului bine făcut, Iohannis punea echipa de comunicare, el nu stăpâneşte foarte corect limba română să scrie duminică pe Facebook referindu-se la cei circa 1.000 de tineri care au pornit, în 5 iulie, din Chişinău spre Bucureşti, după Marea Adunare Naţională, mergând pe jos într-o încercare de a reface „Marşul lui Ştefan cel Mare”.: „Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chişinău la Bucureşti. Din păcate, nu voi fi în ţară şi nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiţi convinşi că mi-ar fi făcut o reală plăcere”.

Vicepreşedintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Iulia Modiga, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul de duminică are rolul de a transmite „un semnal clar Președinției, Parlamentului, Guvernului de la București — și anume că românii din Basarabia doresc unirea cu România”. Da, numai că a cam greşit adrisantul … respectivul mesaj trebuia transmis unui român veritabil şi nu unui nemţ pasionat doar de aface turism pe banii românilor, aflat temporar la Cotroceni doar pentru că alternativa ar fi fost un comunisoid mitoman.

„Noi ne-am strâns astăzi aici pentru a merge împreună la Cotroceni pentru a cere președintelui Iohannis unirea. Ni s-a spus că, dacă vom cere unirea, unirea se va face. Aceste cuvinte le-au spus atât președintele Iohannis, premierul Ponta, cât și fostul președinte Băsescu, și că până în 2018 se va realiza unificarea. Tinerii basarabeni au ajuns în București arătând că dorința lor e vie și momentul este aproape”, a spus Iulia Modiga.

George Simion, Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a ținut să atragă atenția că organizația sa nu acceptă simboluri politice în acest demers. „Politica se face în Parlament și unirea trebuie să se facă tot în Parlament”, a arătat Simion.

 Ce fraier… Păi cum dracu să le susţină demersul vreo gaşcă de penali numită partid dacă nu putea puncta  electoral?

Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare, ca nişte frumoşi nebuni, au plecat din Chișinău spre București duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Națională, și au mers pe jos, cu drapele tricolore, pentru a ajunge la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori, potrivit Platformei Unioniste.

Participanții la marș au mers duminică din Iași spre Bucureşti cu trenul.

„Acești tineri poartă în suflete flacăra dorinței de Unire și au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni! Veniți, români, să vă întâmpinați frații de pe celălalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de voi!”, a declarat George Simion.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu