Slugărel Toader, slugoiul Maleficului de Teleorman reușește să dea lovitura de grație Justiției mioritice. Dumnezeu să o odihnească !
Deja fac alergie când aud: ”Du-te la vot, votul tău contează”.
Contează, dar nu în România. În România votul băgat în urnă contează doar statistic și până când Domnul Importantu` are alt interes. Atunci când interesul Maleficului de Teleorman a dictat că nu mai contează nici legi, nici Constituție, nici părerea altora din țară sau de la Bruxelles, fără nici un fel de scrupule și-a trimis gealatul, pe Slugărel Toader care, prin ordonanțe de urgență schimbă legile, mazilește oameni care nu se pleacă, taie chiar și din prerogativele constituționale ale Președintelui Republicii, ales de mai mult de jumătate din electorat.
Da, el, Slugărel, numit își permite ca pentru a servi interesul maleficului său stăpân să nu mai aibă nici bunsimț, nici vreun interesa față de statul de drept, nici față de legi ori Constituție. Doar să scape Maleficul Escroc de pușcărie.
La nici trei luni de la ultimele schimbări aduse legilor Justiției, cu nesimțirea implacabilă îi populează întunericul din țeastă Slugărel Toader a venit cu noi modificări făcute printr-o halucinantă Ordonanţă de Urgenţă, deși aceasta nu a fost trecută pe Ordinea de zi a guvernului, și nu avea avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Slugărelul devenit mincinos ordinar cu patalama s-a apucat să le spună jurnaliștilor că modificările s-au făcut la cererea CSM. Consiliul Superior al Magistraturii neagă vehement acest lucru.
„O primă precizare. Propunerea de modificare ce face obiectul OUG a venit de la CSM, adăugând că majoritatea soluţiilor sunt venite de la CSM”, a explicat Toader după şedinţa de guvern în care a fost adoptată ordonanţa de modificare a legilor justiţiei.
La scurtă vreme, procurorii din cadrul CSM au transmis un comunicat în care se precizează că nu avea cunoștință de așa ceva şi au aflat despre ele în cursul zilei de luni, când documentul a sosit pentru avizare. Procurorii afirmă că modificările sunt de natură să afecteze grav activitatea justiţiei.
„Facem precizarea că membrii Secţiei au luat la cunoştinţă de conţinutul Ordonanţei de Urgenţă în data de 18.02.2019, când a fost transmisă la Consiliu pentru avizare”, se spune în comunicatul remis de reprezentanţii Secţiei pentru procurori a CSM.
Modificările aduse de Slugărel Toader dau totul peste cap. În momentul în care Ordonanța va intra în vigoare va intra (în termen de 45 de zile), şefii parchetelor nu vor mai putea fi delegaţi, forţându-se astfel numirea unui nou şef DNA care acum este condus de un interimar, funcţia va putea fi ocupată şi de un judecător. De asemenea, Secţia Specială pentru Investigarea Magistraţilor va ieşi de sub autoritatea procurorului general, Ministrul Justiției devenind un fel de zeu în domeniu, judecătorii ajungând să fie mai ușor avansați, luceru care ar trebui să îi facă recunoscători … ghici cui….
Stupefiant este că una din modificări vizează numirea procurorului-şef al DNA, funcție în care Slugărel tot încearcă să își plantese feblețea, pe Adina Florea încă din octombrie 2018, potrivit acestei OUG la articolul 57 din Legea 303/2004 se introduce un nou alineat (7’), ce prevede că „procurorii nu pot fi delegaţi în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de Preşedintele României”.
De parcă ar fi vorba de un film cu proști, ministrul Justiţiei susţine că rolul acestei modificări este evitarea situaţiilor de provizorat, „lipsa unor conduceri stabile a acestor instituţii generând probleme în ceea ce priveşte asigurarea unui management de calitate”. Practic, prin asta Slugărel, asasinul justiției îl obligă pe preşedintele Iohannis să emită decretul de numire al procurorului-şef DNA, la propunerea ministrului Justiţiei, altfel instituţia rămâne fără un conducător, fără de care nu poate funcţiona. Bineînțeles că obedienții de la CCR nu vor observa că încă una din prerogativele prezidențiale este anulată de un ministrul evident bolnav mintal.
Spre exemplu, încă de la revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi din data de 9 iulie, conducerea DNA a fost asigurată prin delegare, iniţial de către Anca Jurma şi, în prezent, de către prim-adjunctul Călin Nistor. În prezent, preşedintele Iohannis trebuie să decidă dacă acceptă numirea Adinei Florea la conducerea DNA, propusă de ministrul Tudorel Toader pentru a treia oară consecutiv pentru această funcţie. Practic, dacă ordonanţa va fi publicată în Monitorul Oficial miercuri, preşedintele Iohannis ar fi obligat să numească un nou şef la DNA până pe 6 aprilie, altfel DNA îşi încetează activitatea.
Modificarea, referitoare numirea şefilor de parchete, priveşte avizul CSM, care în aceste cazuri nu va mai fi dat de Secţia pentru procurori cum este în prezent, va permite şi judecătorilor să ocupe funcţii de conducere în Ministerul Public. Cum avizul Secţiei pentru procurori era doar consultativ, această modificare, cel mult, îl va scuti pe ministrul Tudorel Toader de neplăcerea unor avize negative, precum a fost cel dat în cazul Adinei Florea.
Reamintim că procurorii au dat aviz negativ pe motiv că Florea „prezintă o rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi sinteză reduse, sincope privind onestitatea şi imparţialitatea, superficialitate”. Stupefiant, nu?
O modificare demnă de mintea unuia internat pe viață la Spitalul 9 vizează scoaterea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor de sub autoritatea procurorului general al României, conducătorul Ministerului Public. Mai exact, un nou alineat la art. 88 arată că „ori de câte ori Codul de Procedură Penală sau alte legi speciale fac trimitere la procurorul ierarhic superior în cazul infracţiunilor de competenţa Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, prin aceasta se înţelege procurorul şef al secţiei, inclusiv în cazul soluţiilor dispuse anterior operaţionalizării acesteia”.
În prezent, procurorul general are dreptul, în calitate de superior ierarhic, să infirme actele de urmărire penală emise de procurorii Secţiei speciale. Legea privind organizarea judiciară, modificată chiar de PSD vara trecută, statuează că „soluţiile adoptate de procuror pot fi infirmate motivat de către procurorul ierarhic superior, când sunt apreciate ca fiind nelegale sau netemeinice”.
În plus, o decizie a Curţii Constituţionale precizează clar că Secţia Specială este o structură din cadrul parchetului general, şeful acesteia fiind subordoantul direct al Procurorului General. „Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie este o structură specializată din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), astfel că procurorul-şef al acestei secţii este subordonat ierarhic procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ”, se arată în motivarea CCR. Modificarea adusă ieri ar veni astfel în contradicţie chiar cu o decizie a CCR.
O modificare ce cu greu ar putea fi adoptată chiar și într-o dictatură latino americană sau prin vreo țară pierdută în jungla africană schimbă pur și simplu modul în care judecătorii pot promova la Curtea Supremă. Deşi aparent nesemnificativă, modificarea înlătură o condiţie restrictivă ce, la sfârşitul anului trecut a făcut-o pe judecătoarea Alina Ghica să-şi retragă candidatura pentru un post de magistrat la instanţa supremă.
Potrivit noii ordonanţe, pentru a accede la Curtea Supremă magistraţii trebuie să aibă 18 ani vechime în funcţiile de judecător sau procuror. În forma anterioară, Legea 303/2004 statua că pentru a putea deveni judecător la Curtea Supremă un magistrat trebuie să aibă o vechime de 18 ani doar în funcţia de judecător. Ori, potrivit CV-ului, Alina Ghica nu a avut vechimea necesară pentru funcţia de judecător la Curtea Supremă. Ea a intrat în magistratură la 1 decembrie 1998, însă, din cauză că între între 15 mai 2001 şi 1 noiembrie 2006 a fost procuror, nu a avut cei 18 ani vechime în funcţia de judecător. Odată intrate în vigoare, sub noile prevederi ea îşi va putea depune candidatura din nou pentru funcţia vizată.
Reamintim că Alina Ghica a făcut parte din completul care a anulat corecţia dispusă de OLAF în dosarul Tel Drum, ceea ce conduce la diminuarea prejudiciului în cauză. Tot ea a dispus şi anularea completelor de 5, hotărâre care a plecat de la o cerere depusă de liderul PSD şi care în final a dus la suspendarea procesului în care acesta a fost condamnat pe fond la 3 ani şi jumătate de închisoare.
Comisia Europeană este stupefiată de tupeul Slugărelului. Frans Timmermans, Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, a susţinut, la Bruxelles, într-o conferinţă de presă alături de ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, că nu a fost informat de Guvern cu privire la ordonanţa adoptată azi. „Nu! Nu ştiu despre ce este vorba”, a răspuns Timmermans la o întrebare a jurnaliştilor, fiind luat prin surprindere de deciziile de la Bucureşti. Întrebat dacă va acţiona cumva după acest demers, oficialul european a precizat: „Trebuie să văd care este ordonanţa“, a completat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, amintind de ultimul raportul MCV la adresa României. Paradoxal, înainte de conferinţă Ciamba condusese o şedinţă de Consiliu Afaceri Generale, având pe ordinea de zi problema statului de drept din Polonia şi Ungaria exact în momentul în care Tudorel Toader anunţa modificări la legile Justiţiei.
Pentru ca pe tort să fie pusă ditamai cireașa, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a formulat până acum trei cereri consecutiv către DNA prin care a solicitat transmiterea dosarului TelDrum, dosar în care Liviu Dragnea este cercetat pentru mai multe infracţiuni de corupţie.
Potrivit unui răspuns oficial dat de DNA jurnaliştilor de la ziare.com, la datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie si 31 ianuarie 2019, procurorii SIIJ au formulat trei cereri consecutive prin care au solicitat transmiterea acestui dosar. Potrivit sursei citate, în primele două cereri nu s-a invocat niciun temei legal de preluare a acestui dosar, iar în final s-ar fi invocat calitatea de magistraţi a unor inculpaţi din dosar. „La dată de 14 februarie 2019, în răspunsul transmis de către DNA Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, se arată că nu există niciun criteriu care să atragă competenţa Secţiei, niciuna dintre persoanele faţă de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat”, au precizat procurorii DNA.
În noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul „Tel Drum” în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Prejudiciul în acest dosar este de 27,3 milioane de euro.
P.S. Ar mai fi ceva de spus? Cred că dacă până acum justiția era pe perfuzii și respira cu ajutorul aparatelor, de data aceasta a decedat… Definitiv …
Dumnezeu să o odihnească …

Blue
Cine uită greşelile trecutului, riscă să le repete.



-
Ana Armanca Ardeleanu
arrletty
-
Blue
-
Blue Sorin
-
micdavinci

= PUNCTUL MEU DE VEDERE =
Fiecare om se naşte cu un orizont al lui.
În timp, trăind, omul îşi îngustează orizontul până acesta devine un punct.
Atunci omul afirmă:
"ACESTA ESTE PUNCTUL MEU DE VEDERE"



Categorii
- 1 Aprilie
- A fost odată …
- Abureală
- Abureală – Manipulare
- Abuz
- Afaceri – Economic – Finanțe
- Amuzant
- Analize – Întrebări – Ipoteze – Păreri
- Aroganţă
- ”Vedete”
- Înțelepciune
- Întrebări
- Învăţământ – Educație – Cultură
- bani
- Biografie
- Blogosfera
- Ca la noi la nimeni
- calatorie
- Caragiale reload
- cultură
- Căcănari
- Declaraţii
- Demnitate
- Dezvăluiri
- Din suflet …
- Diverse
- DUPLICITAR
- economie
- Electoral
- Etnic
- Eveniment
- Fapt divers
- Gânduri
- Geneza
- Glume
- Guvern-guvernare
- Haioşenii
- Halucinant
- Idioţi
- Ilegal – Imoral – Indecent
- impostură
- Incompetență
- Inconștiență – Ipocrizie – Nesimţire
- Incredibil …
- Interetnic
- Internaţional
- Interviu
- Ipoteze
- Istorie
- IT
- Justiţie
- Justiţie – Lege – Legislație
- Laşitate
- Lege
- Legislație
- Mesaje
- Minoritate – Majoritate
- Mister
- Muzică
- Nesimțire
- Nesimţire
- Noi şi alte animale
- Noi şi alţii
- Normal – Paranormal
- Nostalgii
- obedienţă
- Opinii
- oportunism
- Pamflet
- Parfum de România
- penali
- Personalităţi
- Picătura de cerneală
- Politicăraie – Partide – Politicieni
- populism
- Presă
- Protest
- Puncte de vedere
- Păreri
- Rahatofilie
- Religie – Biserică
- Remember
- Repercusiuni
- Republica Moldova
- Ridicol
- Scandal
- Scârboșenii
- Scrisoare deschisă
- Showbiz
- Sindicate
- Social
- Sport
- Sănătate – Social – Umanitar
- Sărbatorire
- Tabloid
- televiziuni
- Tradiții – obiceiuri
- Tristeţi
- Uimiri
- Umanitar
- Un gând …
- Uncategorized
- Urări – Aniversări
- Video
- weekend
- Ştiinţă
Blogroll
- AdrianHalpert.com (blog)
- Alexa Ionescu
- Alexandru Mitache
- Alina Ceușan
- Analfabetul's blog
- Anca Boagiu (site oficial)
- Andreea Cruceanu – blog
- Andreea Ivan
- Aron after 65
- ASCUNZIŞURI CONSTITUŢIONALE
- AVANPOST ( Ein Mann, ein Wort!)
- balbeck Blog
- Balbek doi
- BANCURI BUNE
- Baricada – blog
- Bestiar de presă ( Florina)
- Blog de câine rău
- BLOG DE INVESTIGAŢII (Emilia Şercan)
- Blog de veghe – Nicoleta Savin
- Blogul Dianei
- Blogul lui Micdavinci
- Blogul Ramonei Voiculescu
- Claudia Boghicevici
- Codruta Marinescu's Blog
- Corina Creţu – blog
- CRISTI DANILEŢ – judecător
- CRISTIAN CITRE – blog
- CRISTIAN PĂTRĂŞCONIU
- CRONICI DIN GERULIA
- Crystalyn Forum
- CURSURITIC – Perfectioneaza-te in ale calculatorului!
- Căsuţa Corei – blog
- Dan Andronic
- Dan Badea – Blog
- Dan Pătraşcu – Blog
- Debaraua lu' Niku
- Denisa Aricescu – POEZII
- Diamonds and rust (Blogul Angelei)
- Dictatura justitiei -blog
- Din culori
- Diverse diversificate – blog
- Dollo
- Don't worry be happy… (Raul2105's blog)
- Dulciuri si Dulcegarii… – blog
- Elena Băsescu – blog
- Elena Udrea
- Epistemoblogul lui Zamfy (Dacă zamfy ar fi avut un blog, aşa ar fi arătat…)
- eteatru.ro
- Femeia de succes
- Giorno
- HANDMADE (Ileana Radu's blog)
- Hipertensiv – blog
- HotNews forum
- Ion Cristoiu – blog
- Joburi online
- Juliacastorp's Blog
- Jurnalul unei agitate (blogul unei fete frumoase)
- Lumea lui Arm
- Lumea lui Krantz
- Lumiss22's
- Metin Cerchez
- Mickela's blog
- Mihaela Josanu – blog
- MINIMA RURALIA
- Mioritza News
- Monica Macovei – europarlamentar – Blog
- MORAR @ MORE (Blogul lui Ioan T. Morar)
- MĂDĂLINA IANCU – explorator prin viaţă – blog
- Nașu TV
- Naşpa-Forum politic (Gerula)
- Neinfectat de comunism – Blog
- Neuronos – Blog
- OAMENI CA ŞOBOLANI
- OAMENI ŞI ŞOBOLANI
- Ora exactă a României
- P0VEȘTI DE ADORMIT ASFALTUL – Inda of the wind's blog
- Pagina de media
- Palatul Şuţu – Blog
- Partide, politicieni, politruci- Blog
- Piticu – Blog
- Planeta Moldova – Forum
- Politeía – Blog
- POVEŞTI DE DEŞTEPTAT
- Prioritate de dreapta – Blog
- Pulsul orasului O lume nebuna,nebuna…
- Racolţa Petru
- Raluca Turcan
- Realitatea Net – Forum
- Regina Buburuza – blog
- REPORTER VIRTUAL
- Sorina Matei – blog
- Starea presei
- TIMES NEW ROMAN
- Timpolis
- Top zelist
- Totusi iubirea…
- TTRAVEL – Site de călătorie
- Turnofftheglory
- Turnul de control
- Vai România – Blog
- Viorel Padina – Blog
- Vladimir Tismăneanu – Blog
- World Changed – blog
- Zamolxe
- ZigZag online
- Ţigan, rom, tot OM
Articole recente
- Alina Gorghiu, consideră că dialogul cu ASF este cea mai bună soluție în privința polițelor RCA.
- VERONICA MIHAILOV – MORARU, MINISTRUL JUSTIȚIEI DIN REPUBLICA MOLDOVA, NU ÎNȚELEGE DE CE JUDECĂTORII CSJ ÎȘI DAU DEMISIA IN CORPORE
- BĂTAIE DE JOC ÎN DOSARUL REVOLUȚIEI
- ELENA UDREA: ” … dupa ani de hibernare, “Statul Paralel”, camuflat sub forma „Grupului de la Cluj”, se pregateste sa intre in lupta pentru putere din anul 2024.”
- La Craiova, Olguța vrea statui și arteziene de 9 milioane de euro
- ZIUA CULTURII NAȚIONALE ȘI NAȘTEREA LUI EMINESCU SE SĂRBĂTORESC PE 15 IANUARIE SAU CÂND ARE TIMP CATINCA
- LA MULȚI ANI, 2023 !
- ANCA SEREA – Frumoasa mamă eroină
- DEPUTATUL (fost AUR) MIHAI LASCA ȘI TEORIA CONSPIRAȚIEI
- CRISTINA PRUNĂ: ” … energia va rămâne “omul bolnav” din economia României. Va contamina în anii ce vor veni toate activitățile din industrie … ”
- ALINA GORGHIU: ”PSD n-ar trebui să-şi consume energia la absolut orice declaraţie a unui coleg din PNL.”
- USR cere demisia Laurei Vicol, ”avocata interlopilor”, de la șefia Comisiei Juridice a Camerei Deputaților
- Ana Maria Pătru, fosta șefă a AEP a câștigat 110.000 de euro după arestarea din 2016
- Oana Leonte, 25 de anișori, noua brunetă a lui Dragnea
- ELENA UDREA AR PUTEA AVEA NOROC



Încă mai cred că porcii zboară …

Dacă se învârteşte e bine …







