Prima pagină > Abureală - Manipulare, Muzică > „La Rencontre”

„La Rencontre”

Am căutat de m-am plictisit o variantă fără dialogul stupid și teatral al amorezilor, uitând că, de fapt, toate aranjamentele lui Jean Francois Maurice sunt construite după formula asta: pe fondul unei melodii excepționale, doi gigei, un „el” și o „ea” se conversează. În „La rencontre”, avem: Deauville, plajă, pescăruși, ea, el și beaucoup des souvenirs. Fără amor, pentru că amorul este comme la slănina: se termină, naturellement. (He, he, he!) Asta nu înțelege ea, gigeaua. Ea mai speră, ar mai vrea. El e plictisit, dar politicos. De dragul trecutului, cred. Ea evocă momente de pasiune, telegrame, flori…El are impresia că o să plouă…Ea îl întreabă de ce nu o cheamă, că ea ar veni imediat…El îi cere o țigară…Ea i-ar fi spus pe loc, atunci, pe plajă, „Je t`aime”, dar crede că-i prea târziu, așteptând, totuși, ca el să sară ca ars și să zică „Vai, nu e târziu, scumpo, ce-ți veni?” El însă zice: „Da, e târziu, trebuie să ne întoarcem…” He, he, he!

Morala: Doamnelor și domnișoarelor, nu „dați din casă”! Jamais!

Melodia însă este senzațională!

  1. 21 ianuarie 2011 la 18:15

    Deci până la urmă, ţigările sunt bune …
    Că veni vorba, n-ai o ţigară cumva?

    • 21 ianuarie 2011 la 18:17

      Nașpa…Am, dar la 600km distanță…he, he, he!

      • 21 ianuarie 2011 la 18:25

        Ei şi tu acum, te iei după detalii?

        • 21 ianuarie 2011 la 18:37

          Încă n-ai aflat ce mult contează?
          Ally McBeal a renunțat la un tip mișto și pe care îl plăcea foarte mult, doar pentru că, la masă, bietului om i-a rămas niște sos de salată pe bărbie…De atunci, de câte ori îl întâlnea, îl vedea cu sosul tartar pe față, ca spuma de bărbierit…Contează detaliile…

          • 22 ianuarie 2011 la 18:06

            Dacă e cazul putem renunţa la sos tartar… 😀
            Dacă îi rămânea nişte friscă pe bot omului, era altceva.

            • 22 ianuarie 2011 la 19:21

              Sigur. Este vorba de prestanță. Un cataif e altceva.

            • 22 ianuarie 2011 la 21:03

              Sau un ecler… de ce nu…
              Eclerul nu e pentru oricine… doar pentru cunoscători

              pentru a-l pune în valoare, trebuie să îl lingi cum trebuie… Longitudial…

            • 22 ianuarie 2011 la 22:36

              Aha…n-am știut. Cum spuneai, eclerul e doar pentru cunoscători…Te pricepi și la savarine?

  2. 23 ianuarie 2011 la 18:57

    *deutchebrak*
    Aha…n-am știut. Cum spuneai, eclerul e doar pentru cunoscători…Te pricepi și la savarine?
    ======================
    Ei, nu sunt tocmai profesionist, dar ca amator, zic că da.
    Ca să-ţi demonstrez, diferenţa esenţială e modul de abordare a problemei. Dacă vrei să lingi partea delicioasă a savariei, trebuie să lingi frişca. Asta e la suprafaţă. La ecler dacă vrei să lingi toată crema, trebuie să intrii cu limba în profunzime. Şi să insişti… astfel se obţine satisfacţia maximă.
    Deşi nu mă pricep la acadele, spun unii şpecialişti că şi acestea pot fi linse, dar adevărata savoare se obţine prin supt temeinic.

    • 23 ianuarie 2011 la 19:10

      Danke pentru demonstrație, deși mie nu-mi plac dulciurile. În mod sigur, gagicile amatoare vor aprecia. Atenție la glicemie!

  3. 23 ianuarie 2011 la 22:33

    Da, glicemia poate deveni o problemă, dar dacă nu rişti nu câştigi… 😀

  4. 23 ianuarie 2011 la 22:43

    Succes!

  5. 12 februarie 2011 la 21:47

  6. 12 februarie 2011 la 21:48

  7. 12 februarie 2011 la 22:01

    Blue…Blue…Blue…Putinţa de a fi…albastru. Asta în legătură cu ispita papilelor gustative de mai sus…norocul meu că am nişte glande salivare tare disciplinate…şi 58 de cm în talie.
    Şi, ca fapt divers…acele eclere nu sunt defel tentante…şi nicidecum ispititoare…dar incintantă a fost strădania naratorului şi încrederea în puterea sa de persuasiune… Glumesc.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: