Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Gabriela Firea a plecat la TVR și s-a înscris în PSD pe bune, sau a fost trimisă pe post de cal troian? (Bine … iapă troiană…

Gabriela Firea a plecat la TVR și s-a înscris în PSD pe bune, sau a fost trimisă pe post de cal troian? (Bine … iapă troiană…

De Gabi Firea s-a scris tot timpul…

Era vezi Doamne un fel de mare doamnă a presei noastre, evident nici nu contau unele ieșiri ale ei care frizau mitocănia, cea mai flagrantă fiind aceea ând l-a întrebat în direct pe Cristian Boureanu dacă a mâncat ceva stricat la ei la toaletă.

Unoo spuneau că suferea enorm când soțul ei era bolnav, probabil de aceea ici n-a avut răbdare să se răcească în mormânt și și-a căutat alinare prin alte așternuturi.

De asemenea s-a vorbit și de o relație ținută ascunsă pe care ar fi avut-o cu C.PO. tăriceanu, fostul premier. Ce era haios însă a fost modul în care ne-a fost servită relația ei cu actualul soț, am fost făcuți martori când a rămas gestantă, dar și când a fătat …  

Orice i se întâmpla se încerca a se transforma în eveniment național că te și întrebai cum de nu intră cu acte în politică. A intrat, dar, spre uimirea națiunii, a ales nu partidul stăpânului ei ci altul, PSD.

Având în vedere faptul că relațiile Gabrielei cu familia Voiculescu, cred că se impune o întrebare. O fi plecat cu adevărat Gabreiela de la Intact, sau doar a fost trimisă pe post de cal troian al lui Felix la TVR și în PSD?

Într-o conferință de presă la care au mai participat Robert Negoiță, Rovana plumb și Ecaterina Andronescu, soția social democratului Florin Pandele, Gabriela Firea a anunțat că s-a înscris în PSD.

Aparent nu e nici o scofală, dar se pare că  la itact au cam apărut probleme.

În August Gabriela spunea că:

„Sunt un jurnalist care provine din TVR, unde am intrat prin concurs în 1993. Şi de aceea am fost contactată de foşti colegi. În această săptămână de concediu, mă gândesc dacă să-mi depun sau nu proiectul de relansare a TVR 1, dat fiind că am un copil foarte mic, iar munca în aceasta funcţie este una de răspundere, ce presupune multe ore dedicate serviciului”…”Au existat discuţii să vin interimar, dar am spus nu. Dacă va fi, voi participa la un concurs alături de alte persoane care să candideze pentru acest post. Cel mai bun să câştige”.

În zilele trecute, Gabriela Firea a confirmat că pleacă de la intact, contactată de cei de la Mediafax  ea a declarat:

„Evoluţia mea profesională din ultimii doi ani e publică şi accesibilă oricărei persoane interesate. Dacă în septembrie 2010, eram asociat şi director general la două dintre companiile de media ale grupului şi realizam un talk-show zilnic în prime-time la Antena 3, acum, în septembrie 2012, sunt doar realizatoarea cu contract expirat a unui show de divertisment la Antena 1, care nu se mai regăseşte în grila de toamnă”

Întrebată dacă are vreo legătură decizia sa de a părăsi trustul Intact cu informaţiile publicate în ultima vreme în presă, potrivit cărora ar fi primit o ofertă de a conduce TVR 1, Gabriela Firea a spus că a discutat cu conducerea Intact Media Group, înainte de a negocia cu alte trusturi sau de a participa la concursuri pentru un anumit post.

„Este adevărat, înainte de a lua în considerare o eventuală participare la un concurs la TVR, sau posibile negocieri cu un alt trust, am primit din partea conducerii Intact Media Group o ofertă, pentru care am mulţumit, dar pe care am considerat-o inadecvată, în raport cu evoluţia carierei mele, până acum şi în viitor”, a explicat Gabriela Firea.

Ea a precizat că face această declaraţie „în speranţa (inutilă?)” că va răspunde celor care consideră că nu poate accepta o nouă provocare în carieră decât prin prisma relaţiei profesionale cu patronatul şi managementul trustului Intact.

„Nu am hotărât, încă, dacă voi prelua un nou proiect în mass-media, dar dacă o voi face, indiferent care va fi acela, voi fi propriul răspunzător de destinul meu profesional şi mă voi baza exclusiv pe puterile mele şi pe experienţa pe care am acumulat-o în 22 de ani de presă”, a mai spus Gabriela Firea.

Declaraţia Gabrielei Firea, acordată agenţiei MEDIAFAX, clarifică postarea soţului său, Florentin Pandele, de pe contul lui de Facebook.

Florentin Pandele a scris pe Facebook că miercuri se împlinesc doi ani de la cununia sa cu Gabriela Firea, pe care o alintă „Albinutza”.

„Doi ani de fericire încununaţi cu bucuria imensă de a avea împreună un prunc sănătos şi voinic. Aici, în fotografie (fotografia ataşată postării de pe Facebook, n.r.), Albinutza semna veselă în Registrul de cununii. Nu ştia, pe atunci, că prin acea semnătură spunea nu doar «bun venit» noii vieţi alături de mine, ci şi «adio» carierei sale frumoase în trustul Intact, care i-a fost, timp de 12 ani, nu doar un loc de muncă, ci şi casă, şi familie. Dar oamenii au uneori reacţii imprevizibile şi sancţionează nedrept, în funcţie de anumite păreri de moment, care nu au legătură cu adevăratele valori umane”, a scris Florentin Pandele.

Pandele a precizat că regretă că din cauza percepţiei unora despre el, soţia lui „a pierdut ceva atât de preţios pentru ea”.

„Îi spun că şi eu am trecut prin multe necazuri în viaţă, am şi coborât, nu doar am urcat. Dar am luptat de fiecare dată şi nu m-am dat bătut, ceea ce o sfătuiesc şi pe ea. Faptul că Gabi a făcut un astfel de sacrificiu pentru mine, pentru familia noastră, mă face să o iubesc şi mai mult. Şi sunt convins că atunci când va dori să reînceapă activitatea (eu şi David Petru am vrea-o împreună cu noi cât mai mult timp) îşi va găsi un loc în această lume fascinanta dar şi dură a presei, căruia i se va dedica cu aceeaşi pasiune care o caracterizează. Pentru că ea are un nume care nu se şterge aşa uşor din conştiinţa românilor. Pentru toţi cei care o cunosc, Gabi este un om care sfinţeşte locul în care se află şi sigur talentul său şi puterea de muncă vor fi apreciate la justa valoare. Eu îi spun mereu că aşa e viaţa, cu bune şi cu rele, şi trebuie să fim iertători şi să nu ne răzvrătim împotriva destinului… poate aşa a fost să fie”, a mai scris Florentin Pandele.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, reprezentanţii trustului Intact nu au comentat în vreun fel decizia Gabrielei Firea.

Turstul de media Intact include, printre altele, televiziunile Antena 1 şi Antena 3, fiind controlat de familia Voiculescu.

Și totuși, lucrurile sunt foarte ciudate de vreme ce între Gabi Firea și familia Voiculescu  existau nu demult puternice legături.

Conform MediaAdict, Gabriela Firea deţinea 34% din acţiunile firmei Media Casa Press, unde acţionar majoritar este Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu. Gabriela Firea face parte şi din consiliul de administraţie al societăţii. Firma a fost înfiinţată în anul 2007, se ocupă de activităţi de editare a revistelor şi periodicelor şi a adus profit doar în 2009 în valoare de 115. 000 lei.

Gabriela Firea mai este administrator din anul 2009 la Intact Advertising SRL, firmă de publicitate, care nu a adus profit în anul 2009.

Firma Tudor Imob Media, unde Gabriela Firea este asociat şi administrator, a fost înfiinţată în 2004 şi are obiect de activitate închirierea şi subînchirierea imobilelor şi cultivarea cerelalelor. Firma a obţinut un profit net de aproape 500.000 de lei de la înfiinţare până în anul 2009.

Vanem Comerţ şi Servicii SRL, care aparţine familiei Firea, a fost înfiinţată în anul 1999 şi se ocupă cu comerţ cu ridicata al produselor chimice şi a altor produse şi a obţinut un profit de aproape 880.000 de lei, de la înfiinţare până în anul 2009.

La publicaţia Săptămâna Financiară, Gabriela Firea deţine 10% din acţiuni, iar din anul 2009 a devenit administratorul societăţii, ea intrând în firmă în anul 2008. Firma a înregistrat un profit de 12.000 de lei. Firmele Cartea de Suflet, al cărei obiect de activitate este tipărirea cărţilor, şi Vanem Distribution, care se oucpă de comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate, deţinute de familia Firea, nu au adus profit în ultimii ani.

Și totuși, dacă I s-a făcut de politică, de ce nu o fi intrat în partidul șefului său?

Pe evz.ro, Carmen Vintilă scrie că:

Deși s-a declarat mândru de intrarea Gabrielei Firea în politică și a subliniat că fina sa „este mai bună decât toate femeile care au fost până acum în politică”, Gigi Becali a avut și un reproș la adresa acesteia.

„Un singur lucru nu mi-a plăcut: a finalizat discursul populist şi cu un lucru care nu cred că este adevărat. E a sintetizat totul foarte frumos, a avut un discurs sincer, dar spre final nu a spus adevărul când a spus că Negoiţă a convins-o. A fost o chestie populistă, politicianistă. Păi Negoiţă nu poate s-o convingă pe fina mea niciodată, el nu este un om care să poată vreodată să facă asta. Pe fina mea a convins-o soţul ei, Florentin Pandele, care este cu adevărat un mare lider şi va fi un mare politician şi un mare cârmuitor”, a declarat Gigi Becali la România TV.

Acesta i-a transmis Gabrielei Firea să lase populismul și să fie sinceră dacă vrea să facă politică. „Să spună adevărul, să nu-l mai ocolească”, a mai spus Becali.

Fostul realizator TV și-a anunțat, astăzi, înscrierea în PSD, partid pe care l-a ales pentru că vrea să fie parte a unei formațiuni politice „care se gândeşte la securitate alimentară, la protecţie socială”. Soția social-democratului Florin Pandele vrea să intre în cursa alegerilor parlamentare din această iarnă. Potrivit unor surse din interiorul partidului, Gabriela Firea va candida într-un colegiu din Ilfov.

Sever Voinescu, după anunțul de intrare în PSD a Gabrielei Firea, scrie pe pagina sa de Facebook:

„Agenţiile anunţă ştirea că Gabriela Firea s-a înscris azi în PSD. Sînt un pic nedumerit. Cum, adică? Până acum nu a fost în PSD? Aveam impresia – de ce zic eu impresia? -, aveam convingerea că e în PSD de mulţi, mulţi ani. Cred că, fiind duminică, agenţiile aruncă drept proaspete ştiri cam ofilite…

Mediafax  publică un artocul legat de intrarea în PSD a Gabrielei Firea:

Fostul realizator TV Gabriela Firea a intrat în PSD, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, liderul social-democrat Robert Negoiţă. Anunţul a fost făcut, în prezenţa Gabrielei Firea, la o conferinţă de presă la sediul PSD la care au fost prezenţi Robert Negoiţă, Rovana Plumb şi Ecaterina Andronescu.

Potrivit lui Negoiţă, intrarea lui Firea în PSD este un câştig pentru formaţiune.

Ecaterina Andronescu şi Rovana Plumb au declarat, la rândul lor, că salută intrarea în partid a vedetei TV.

Firea a argumentat că a ales să intre în politică, convinsă de Robert Negoiţă, deoarece are vârsta de 40 de ani şi a atins „maximul în presă” după 22 de ani de muncă în domeniu.

„Am vrut la 40 de ani să pornesc de la zero în domeniul în care aş putea să realizez câte ceva, alături de colegii mei, având experienţa de lucru cu oamenii”, a spus Firea.

Întrebată de ce a optat pentru PSD şi nu pentru PC, având în vedere faptul că a lucrat o perioadă îndelungată la trustul Intact, Firea s-a declarat o adeptă a social-democraţiei.

„Nu voi uita niciodată, chiar dacă am acum un statut financiar liniştitor (…), nu pot să uit că provin dintr-o familie cu patru copii, că am avut greutăţi, nu ne-a lipsit iubirea, dar am avut alte lipsuri, multe la un moment dat”, a spus Firea, adăugând că era firească opţiunea pentru un partid care vizează protecţia socială.

Ea a menţionat ar putea ajuta PSD cu experienţa sa în domenii cum sunt relaţia cu presa, în privinţa IMM-urilor, a problemelor comunităţilor locale.

Gabriela Firea, soţia social-democratului Florin Pandele, primarul oraşului Voluntari, ea arătând că şi acesta a încurajat-o să intre în PSD, dându-i şi unele sfaturi. „Mi-a spus că e un domeniu foarte greu, să nu merg ca la plimbare, că trebuie să mă pregătesc, să mă documentez şi, mai ales, să nu mă supăr niciodată atunci când sunt atacată. Critica vine la pachet cu lucrurile frumoase”, a spus Firea.

Întrebată care sunt modelele sale în politică, Firea i-a indicat pe liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, deoarece a admirat răspunsurile pe care aceştia i le dădeau când erau invitaţi în emisiunile ei, însă şi pe Adrian Năstase.

„Este un politician extraordinar, dincolo de ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Nu cred că îi neagă cineva calităţile, a condus un guvern care rămâne guvernul cel mai bun pe care l-a avut România în ultimii ani”, a spus Firea.

Realizatorul TV a declarat, răspunzând unei întrebări, că va intra în competiţia pentru Parlament din această iarnă, în condiţiile în care va răspunde criteriilor partidului pentru acest lucru.

„Dacă răspund criteriilor partidului, voi intra şi în competiţia pentru Parlament, (…) aşa bătăioasă cum sunt”, a declarat Firea, răspunzând unei întrebări pe această temă.

La rândul său, liderul PSD Robert Negoiţă a precizat că Firea corespunde criteriilor partidului.

Întrebată dacă ar dori să candideze în colegiul Ilfov, din care face parte şi oraşul Voluntari, în care este primar soţul său, Gabriela Firea a răspuns că i-ar fi mai uşor în acest colegiu.

„Normal că mi-ar fi mai uşor să candidez în colegiul în care se află şi oraşul Voluntari, pentru că simplul motiv că soţul meu este primar de patru mandate şi a fost ales cu 90% în anii anteriori şi cu 80% acum. Lumea îl apreciază pentru că transformat Voluntariul dintr-o comună într-un oraş (…) Răspunsul este da, aşadar, însă nu există colegii care să conţină doar Voluntari. (…) Pentru un mandat de senator sunt 20 de localităţi, pentru deputat sunt 10 localităţi, aşa că Voluntari va fi o picătură într-un ocean de probleme şi de încercări”, a spus Firea.

Pe de altă parte, ea a ţinut să sublinieze că nu doreşte să se considere că doreşte să înceapă politica „de sus”.

„Nu vreau să considere cineva că eu vreau să încep politica de acolo de unde am lăsat presa, adică de sus (…) Nu sunt persoana care vrea să ardă etapele, vreau să o iau treaptă cu treaptă, vreau să îi conving pe oameni”, a mai spus Firea.

Potrivit unor surse, în cadrul organizaţiei PSD Ilfov se ia în calcul în prezent o candidatură a Gabrielei Firea pentru Senat, în colegiul din care face parte şi oraşul Voluntari.

Gabriela Firea este soţia social-democratului Florin Pandele.

Recent, Firea anunţa că a decis să părăsească trustul Intact, precizând că a primit din partea conducerii grupului de media o ofertă pe care a considerat-o inadecvată.

Gabriela Vrânceanu-Firea s-a născut în iulie 1972, la Bacău, a fost jurnalist, prezentator de ştiri. Potrivit CV-ului, ea este poet şi prozator român, director al revistei economice „Săptămâna Financiară”.

În anii 1992-1993 a fost redactor-prezentator la Radio Contact, în perioada 1993-1999 a lucrat la Televiziunea Română ca realizator de reportaje economice.

În ianuarie 1999 a devenit consilier pentru relaţii publice şi imagine pentru premierul de la acea dată, Mugur Isărescu, iar în perioada februarie-decembrie 1999 a fost purtător de cuvânt al Guvernului şi secretar de stat, şef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului.

În decembrie 2000 a fost distinsă cu Ordinul naţional Steaua României în grad de ofiţer. Din anul 2001 a lucrat în trustul de presă Intact, fiind redactor şi prezentator

Din septembrie 2008 este director general al revistei Săptămâna Financiară. Din iunie 2009 a preluat conducerea firmei Intact Advertising.

În mai 2012, Firea, soţia lui Florin Pandele, a născut un băieţel, care a primit numele de Petru David. Gabriela Vrânceanu Firea mai are un băiat cu fostul ei soţ. În acelaşi timp, Florin Pandele mai are doi băieţi.

  1. 25 septembrie 2012 la 17:22

    “Tata era într-adevăr un om bolnav. Făcea dializă, din ce am aflat ulterior, de cîte trei ori pe săptămînă. El a avut un transplant nereuşit şi, ulterior, după această operaţie s-a constatat că avea vasele de sînge coagulate. Nu vreau să cred că ea a grăbit acest lucru, că l-a omorît premeditat”, mai declară tînărul de 20 de ani. El mai afirmă că, dacă aceste suspiciuni ale sale se vor apropia de adevăr, el este decis să acţioneze şi pe cale legală. “Dacă ar fi aşa, dacă ea i-ar fi grăbit moartea aş acţiona pe cale legală. Altfel nu ştiu ce să fac. Oricum mi-am schimbat părerea despre ea şi nu cred că se mai merită să-mi pierd timpul cu ea. Nu mai merită să mă gîndesc la ea. Nu mai înseamnă nimic pentru mine”, a mai spus fiul vitreg al Gabrielei.

  2. 13 iunie 2019 la 11:43

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu