Prima pagină > Inconștiență - Ipocrizie - Nesimţire, Politicăraie - Partide - Politicieni > Dacă Horia Roman Patapievici şi Horia Mihăieş sunt fascişti, rog să fiu şi eu considerat fascist sadea

Dacă Horia Roman Patapievici şi Horia Mihăieş sunt fascişti, rog să fiu şi eu considerat fascist sadea

Ca de obicei, Victor Ponta nu pierde nici o ocazie de a ne mai arăta odată că este idiot.

Victor Ponta

Miercuri, 07.o5.2014 a declarat că a refuzat decorarea lui Horia Roman Patapievici şi a lui Horia Mihăieş deoarece au exprimat „opinii anti-româneşti, chiar fasciste”, aceştia fiind propuşi în calitate de foşti şefi ai de preşedintele Traian Băsescu în calitate de Institutului Cultural Roman (ICR) spre decorare. Victor Ponta a refuzat să contrasemneze decretul respectiv deoarece … aşa vrea muşchiul lui. individul nu şi-a motivat decizia.

Patapievici, Mihăieș

Astfel Preşedintele a sesizat Curtea Constituţională asupra unui posibil conflict juridic.

Este vorba despre propunerea presedintelui de a decora fosta conducere a ICR, si eu am doua rezerve. Prima rezerva este legata de faptul ca, in baza raportului Curtii de Conturi care a fost transmis mai departe catre toate institutiile competente, conducerea de atunci a ICR, asa spune Curtea de Conturi, nu spun eu, a folosit in mod gresit o multime de fonduri publice. Deci, sa ii decoram pe cei care au folosit prost banii publici sau chiar i-au deturnat mi se pare gresit”, a declarat premierul răspunzând unei întrebări.

Tot ponta a mai continuat afirmând că “erau acolo persoane care au facut deseori declaratii si au exprimt opinii anti-romanesti, chiar fasciste. Nu exagerez, pentru ca daca va uitati la domunul Mihaies (Mircea Mihaies, fost vicepresedinte al ICR – n.red.), care e de extrema-dreapta, este un fascist batran, asa, ca nu credeam ca mai exista neo-nazisti in Europa, uite exista si in Romania, or, eu nu pot sa contrasemnez decorarea unor indivizi care, pe de o parte, au gestionat gresit bani publici si, pe de alta parte, care exprima pozitii impotriva Romaniei. Daca dl presedinte Basescu doreste sa ii decoreze, sa o faca, dar nu cu semnatura mea”.

În sesizarea către CCR în care Traian Băsescu cere Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict între instituţii şi să îl oblige pe premier să motiveze refuzul, se spune:

„Precizam ca proiectul de decret de decorare a unor personalitati care au indeplinit functii de conducere in cadrul Institutului Cultural Roman a fost insotit de Memorandumul semnat de catre Presedintele Romaniei, ce cuprinde motivele avute in vedere pentru acordarea distinctiilor.

Astfel, Prim-ministrul a refuzat nemotivat sa contrasemneze proiectul de decret privind conferirea unor decoratii, respectiv: 1. Ordinul National ‘Steaua Romaniei’ – in grad de Cavaler domnului Horia-Roman Patapievici, fost presedinte al Institutului Cultural Roman; 2. Ordinul National ‘Serviciul Credincios’ – in grad de Cavaler doamnei Tania Radu si domnului Mircea Mihaies, fosti vicepresedinti ai Institutului Cultural Roman; 3. Ordinul National ‘Pentru Merit’ – in grad de Cavaler domnului Dan Croitoru secretar general al Institutului Cultural Roman”, se mai arata in sesizare.

Potrivit comunicatului presedintiei, refuzul lui Victor Ponta „este evidentiat de un simplu ‘NU’, subliniat, urmat de semnatura prim-ministrului si stampila rotunda ce se regaseste pe Nota de transmitere spre contrasemnare semnata de catre domnul Gheorghe Angelescu, consilier de stat la Cancelaria Ordinelor din cadrul Administratiei Prezidentiale”.
……………

„Prin urmare, refuzul exprimat de Prim-ministru, fara a cuprinde vreo motivare, a creat un blocaj la nivel institutional, generand un conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatile publice implicate in procedura acordarii decoratiilor, respectiv Prim-ministrului, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte”.

Astfel, în argumentarea trimisă se aratăcă se  goleste de continut atribuţia Preşedintelui României de a conferi decoraţii şi titluri de onoare premierul nesocotind flagrant principiul constituţional al loialităţii şi colaborării autorităţilor publice .

Sursa declaraţiilor: revista22.ro

P.S. Dacă domnii Horia Roman Patapievici şi  Horia Mihăieş sunt fascişti şi anti-români rog să mi se permită două lucruri:

1. Să îmi arog onoarea de a mă considera  şi eu profund fascist şi anti-român,

2. Să consider că Victor Ponta e un idiot irecuperabil, demn urmaş al unueia din cele mai sinistre figuri din istoria României: Ion Iliescu

  1. 8 mai 2014 la 8:51

    Victor Viorel Ponta consideră că orice propunere sau idee vine de la președintele Traian Băsescu, nu e bună; trebuie atacată și respinsă. Nici nu mai trebuie gândită, că ar fi o catastrofă să fie de acord! Doamne ferește, ar crede lumea că e și el băsist! Oare cine l-a educat așa pe băiețelul acesta?

  2. 9 mai 2014 la 18:03
  1. 2 septembrie 2014 la 13:19

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: