Prima pagină > Nesimţire, Politicăraie - Partide - Politicieni > Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele etc, ca de obicei, cu limba împlântată adânc în colonul șefului său

Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele etc, ca de obicei, cu limba împlântată adânc în colonul șefului său

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Se pare că politicienii care au fost jurnaliști au un mare handicap. Sunt incapabili să traducă în practică ceva … teoria ca teoria, practica îi omoară. Sunt buni însă ca purtători de cuvânt deoarece în această calitate totul se rezumă la vorbe.

Când au stat ca jurnaliști cu limba împlântată în dosul șefului până în colon de umbla săracu șef crăcănat mai ales dacă avea hemoroizi, așa se comportă și când ajung purtători de cuvânt pe la cine știe ce partid.

Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele nu face deloc excepție. Când a fost purtătoare de cuvânt a PSD-ului lui Ponta până și acesta se simțea jenat de inepțiile și jegoșeniile emise de năstrușnica fină a lui Gigi Becali și fosta slugă mercenar mediatică a lui Voiculescu (ăluia ia băgat în faliment două firme prospere până au apucat pe mâna ei).

Cum Liviu Dragnea face ca Ion Iliescu (acesta întrebat la un moment dat dacă se retrage a spus că ar dori dacă s-ar găsi unul mai bun decât el iar dacă partidul i-o va cere va continua), spunând că el nu ține neapărat să candideze sau  să fie premier, dar, dacă partidul i-o va cere, o va face cu bucurie.

Ei, iată că au început să apară semne că i se va cere, ba mai mult, probabil partidul îl va obliga.

După ce  preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a spus, sperând că se va regăsi pe listele electorale ale PSD într-o  poziție eligibilă a ieșit la rampă și Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele etc și înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional de la Murighiol, a spus că Dragnea este cel mai potrivit om pentru a prelua această poziţie importantă, de prim-ministru…

„Cel mai potrivit om pentru a prelua această poziţie importantă, de prim-ministru, este preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea. Este punctul meu de vedere, nu am avut încă o dezbatere într-un for superior al partidului pe acest subiect, dar cred că îmi pot permite să am şi eu o opinie”, a declarat cea mai generală primăriță din București.

Cât despre viitoarea coaliţie de guvernare, Firea consideră ca PSD să facă majoritate alături de ALDE şi UDMR.

„Cu alte cuvinte, din punctul meu de vedere românii au văzut că noi suntem oameni serioşi, că noi facem lucruri serioase, stabile şi bune, corecte şi guvernarea cu votul românilor va fi una PSD-ALDE şi dacă va dori şi UMDR să ni se alăture, vom avea cu siguranţă discuţii în acest sens, nu ar fi rău din punctul meu de vedere să arătăm această deschidere” 

Liviu Dragnea a evitat până acum să spună dacă îşi doreşte sau nu funcţia de prim ministru în eventualitatea în care PSD are ajunge la Guvernare după alegerile parlmentare din această iarnă. Liderul PSD a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012 privind demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.

Liderii centrali şi judeţeni ai PSD se reunesc joi în şedinţa Consiliului Executiv Naţional (CExN), care va avea loc într-un resort din Delta Dunării, pentru a lua decizii referitoare la campania electorală, printre care şi derogarea de la codul de etică pentru ca Victor Ponta, pus sub control judiciar în dosarul în care este urmărit penal pentru folosirea influenţei şi spălare de bani, să poată candida.

Evident, faptul că Drangea e condamat fără drept de apel la 2 ani, suspendarea fiind un act de clemență a judecătorilor referindu-se doar la executare și nu la vină. Dealtfe, o viitoare și previzibilă condmanare  acestuia  îi va aduce și un ”bonus”, o coadă de  câteva luni sau câțiva ani.

Legat de Dragnea, deși nu ar putea fi polițai sau altceva unde se cere un cazier curat, în mintea PSD-iștilor, e perfect pentru funcția de premier. Că va fura pentru sine nu contează dacă va da și partidului oarece … La Gâbița e foarte explicabil … Toți cei din jurul său au avut sau au probleme cu legea.

Dan Voiculescu, fostul șef care avea probleme cu  hemoriozii din cauza limbii adânc scufundate de Gabriela în dosul lui celulitic, se află în prezent în pușcărie, după terminarea acestui mandat probabil se va întoarce …

Soțul ei, penal cât cuprinde, faptul că încă e liber datorându-se atenției insuficiente pe care deocamdată DNA-ul i-o oferă. La Florentin Pandele fiind doar o chestiune de timp până va ajunge și el să trăiască pe banii noștrii la casa cu gratii la ferești.

Gigi Becali, nașul de cununie al Gabrielei, fost și viitor pușcăriaș …

E mai greu de găsit în jurul Gabrielei cineva care nu are nici un fel de probleme cu legea. Ea însăși r putea avea mari probleme dacă s-ar analiza modul în care a reușit să falimenteze firmele lui Voiculescu.

Despre falimentele actualei primărițe a Bucureștiului, aici.

 

 

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: