Prima pagină > Tabloid > La mulţi ani, Ion Iliescu … (La Gherla, la Aiud, la Rahova, sau unde doreşti)

La mulţi ani, Ion Iliescu … (La Gherla, la Aiud, la Rahova, sau unde doreşti)

A fost ziua de naştere a lui Ion Iliescu. 81 de ani. PSD cu Vanghele în frunte i-a organizat un ospăţ cu extrem de mulţi invitaţi (Probabil şefii pesedeilor care ies la mitinguri şi demonstraţii sidicale)

Extrem de entuziasmat, de un articol din Jurnalul Naţional, pe blogul său, nea Nelu îl publică pe blogul său cum face Sorin Roşca Stănescu atunci când Inpolitics.ro spune ceva despre el sau îi publică vreun articol. Iată http://ioniliescu.wordpress.com/2011/03/03/multumesc-jurnalul-national/:

MULTUMESC, “JURNALUL NATIONAL”

By Ion Iliescu

Articol publicat la 3 martie 2011 in “Jurnalul National”
ASTAZI E ZIUA TA : Ion Iliescu
Ion Iliescu, omul care a marcat istoria României în ultimii 20 de ani, îm­pli­neşte astăzi 81 de ani. La mulţi ani!
Foto: Dragoş Stoica / Jurnalul Naţional“Nu voi înceta să mă bat pentru dreptate în societatea românească”
“Am fost mereu, se ştie, un om activ. Continuu să scriu, să citesc, să mă întâlnesc cu oamenii, să stau de vorbă cu cei care îmi cer sfatul. Nu sunt în vacanţă, deşi am decis să mă implic mai puţin în activitatea politică directă, de zi cu zi. Nu pentru că mă îndepărtez de politică, ci pentru că întotdeauna am fost şi altceva, nu doar om politic. Şi vine o vreme când acel altceva trece înaintea politicii.

Văd că mulţi români, mai ales cei tineri şi foarte tineri, trăiesc ca pe o dramă faptul că s-au născut aici. Este o criză identitară, care poate ar trece repede, dacă nu ar exista un factor agravant: îngustarea orizontului de aşteptare. Eu, şi cei din generaţia mea, n-am considerat niciodată că a fost o neşansă că ne-am născut aici. Ba, mai mult, imediat după război fiind, credeam sincer că misiunea noastră este să reconstruim ţara, să schimbăm în bine viaţa oamenilor, să facem ceva pentru România.

Revolta tinerilor (şi eu am fost un revoltat în tinereţe) e întotdeauna de înţeles, chiar şi atunci când manifestările pot şoca. Important este să înţelegem ce vor să ne spună şi să le oferim o şansă. Ideea că se descurcă singuri, că aşa e în capitalism sau în societăţile post-industriale, e falsă. Progresul este operă colectivă, doar supravieţuirea e pe cont propriu.

Revolta asta împotriva “Ro­mâ­niei”, şi a tinerilor, şi a mai puţin ti­nerilor, este şi rodul unei neîn­ţelegeri. Facem mereu confuzia între România, ca stat, şi clasa ei politică, care ar trebui să gestioneze statul. O clasă politică poate fi schimbată, cu pu­terea votului, statul este peren. Sau ar trebui să fie. România este o ţară frumoasă, care are suficiente resurse, inclusiv de inteligenţă, pentru a putea oferi cetăţenilor ei un trai decent.

Cu toţii ne-am dori să trăim mai bine, şi nu peste cinci sau zece ani, ci acum. Din păcate, condiţiile obiective ne îndeamnă la prudenţă. Pagubele făcute de modul în care a fost gestionată economia în ultimii doi ani vor fi greu de recuperat. Tocmai de aceea sunt de apreciat aceia care, în loc să aştepte ca actuala putere să se prăbuşească definitiv sub povara incompetenţei ei dovedite, se strădu­iesc să determine o schimbare, astfel încât dorita relansare să înceapă mai devreme. De aceea ezit, când sunt întrebat cum aş caracteriza actuala guvernare, între diletantism şi ires­ponsabilitate.

Optzeci şi unu de ani sunt o viaţă de om, trăită din plin. O viaţă cu bune şi mai puţin bune, cu împliniri şi deza­mă­giri. Îmi doresc mai puţine pentru mine, pe măsură ce avansez în vârs­tă. Sănătatea şi puterea de muncă sunt principalele dorinţe, căci mai am proiecte încă nefinalizate pe masa de lucru.

Cea mai mare satisfacţie pentru mine vine din sentimentul datoriei împlinite. Vreau să le spun asta acelor români care au început să mă privească altfel de când au înţeles că mi-am îndeplinit mandatele politice cu o responsabilitate care azi, din nefericire, lipseşte. Îmi pare rău că nu am reuşit, în anii în care am fost la putere, să comunic mai bine cu dumneavoastră, cei care nu aţi fost de acord cu mine pe chestiuni de deta­liu, iar acum realizăm cu toţii că eram de acord asupra chestiunilor cu adevărat importante. Este un lucru pe care mi-l reproşez: poate că dacă am fi comunicat mai bine, prezentul ar fi arătat altfel, iar anumite persoane n-ar fi ajuns niciodată să îşi bată joc de valorile democratice şi de elitele naţiunii.

Celor care au fost mereu alături de mine le transmit că nu voi înceta să mă bat pentru drepturile lor şi pentru dreptate în societatea românească.”

Hehehe, câtă minte poate avea nea Nelu dacă îşi postează o poză ca aceea importată odată cu articolul de pe blogul oldpesedistului? Omul ăsta s-a ţicnit… clar ….

Ei bine, da, Ion iliescu la vârsta ultimei copilării e mândru când o fiţuică mâncătoare de rahat îi ridică omagii.

Sunt curios dacă va cita şi acesta articol al meu.

De fapt, nu e un articul propriuzis cu o urare:

Nea Nelule, să dea Dumnezeu să trăieşti încă destui ani ca să te vedem luându-ţi în primire camera care te aşteaptă personalizată, apoi să mai trăieşti ca să-ţi deguşti  peapsa pe care o meriţi pentru tot răul făcut acestei ţări. De murit să mori în ziua în care îţi termini de ispăşit pedeapsa.

Iată şi camera care te aşteaptă cu drag:


Categorii:Tabloid Etichete:,
 1. argus
  5 martie 2011 la 0:09

  2 metri cubi i-ar fi de-ajuns lu’ ilici…

  • TYBY
   16 martie 2011 la 18:04

   Ar trebui spanzurat , jupuit , ars , decapitat etc.

 2. Maxim Daniela
  5 martie 2011 la 7:41

 3. Maxim Daniela
  5 martie 2011 la 7:43

  Eu am fost o fetita harnicuta si am facut o urare de ziua lui.

  Maxim Daniela March 3, 2011 at 2:32 pm #

  Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, implineste astazi 81 de ani. Presedintele de onoare al PSD isi va sarbatori ziua de nastere la un hotel din Bucuresti, unde va avea loc si lansarea cartii “Dupa 20 de ani”.
  LA MULTI ANI!

  • 5 martie 2011 la 15:29

   Da, există şi pesedei oneşti…
   Văd că îi urezi şi tu „La mulţi ani”… nu ştiu dacă ai observat că acest subiect îi doreşte „La mulţi ani la bulău”, cum merită.

   Am impresia că trebuie să te aştepţi să te dea afară din partid. 😀 E o blasfemie faţă de PSD ce ai făcut.

 4. 5 martie 2011 la 10:06

  Trăiesc s-o văd şi pe asta: după 20 ani ne este prezentat ca o stea călăuzitoare de către mogulizatoare. Ori ne-am ţicnit bine ori nu ştim ce vrem de la viaţă

  • 5 martie 2011 la 15:34

   Stii cum se explică? Treaba asta vine din vremea lu’ Ceaşcă.

   Foarte tare mi se pare că acest chiolhan de din categoria „Organizat Vanghelie” la fel ca vanghelioanele şi celelalte pomeni făcute de PSD.
   Vanghelie era în curentul Geoană, odată cu venirea lui Ponta, Vanghelie a intrat într-un con de umbră. Acum a înţeles de unde bate vântul. E un semn că Geoană e pe făraş, nu mai are nici o şansă să revină.

   Absolut haios: Vanghelie le e şef pe linie de partid lui Iliescu şi Năstase… mortal… 😀

 5. 5 martie 2011 la 13:49

  S-a observat, cu durere, de către clasa muncitoare că după 6 ani de când nu mai sunt PSD-iştii la guvernare , au buzunarele goale şi petrecerea nu a fost la fel de reuşită ca în alţi ani.

  Toţi cei care aţi fost nemulţumiţi de modul sărăcăcios în care s-a desfăşurat petrecerea ieri,vă rog, să vă uniţi puterile ca să-l suspendăm pe dictatorul Băsescu şi să scăpăm ţara de actualii guvernanţi.

  Porniţi la lupta cea mare !

  • 5 martie 2011 la 15:36

   Eu cred că au vrut să verifice câţi membri mai au în partid.

 6. 5 martie 2011 la 15:25

  argus :

  2 metri cubi i-ar fi de-ajuns lu’ ilici…

  Argus, nu fii atât de nerăbdător… mai întâi să stea puţin la hotelul cu cazare obligatorie şi masă gratuită… Aşa-i bine în viaţă, greşelile şi păcatele trebuiesc plătite…

 7. TYBY
  16 martie 2011 la 18:02

  ion iliescu : HARTIA IGIENICA pe care TARA A FOLOSIT-O pentru a se sterge de RAHATUL din decembrie 1989

  • 17 martie 2011 la 19:40

   „TARA A FOLOSIT-O pentru a şterge rahatul …” … ţara?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: