Prima pagină > Personalităţi > Andreea Paul Vass

Andreea Paul Vass

Se pare că doamna Udrea, cea mai blondă parte a guvernului Boc nu va mai continua ca ministru. 

Noul guvern încă neinstalat își va avea și el blonda lui, o blondă frumoasă, o foarte bună economistă, Andreea Paul Vass.

Cine este Andreea Paul Vass? 

Dacă îi vizităm blogul personal putem afla câteva lucruri.

În primul rând că numele doamnei este Andreea Maria Paul (lucru pe care îl putem vedea și în C.V.-ul de mai jos)

 

dar aflăm și că blogul stă sub o zicere a bunicii sale:

 ”In viata, daca vrei sa reusesti, trebuie sa ajungi atat de priceput in ceea ce faci incat si dupa ce te fura toti, tot cel mai bun sa ramai”.

Cred că cel mai cinstit  atunci când vrei să aflii cine este cineva, trebuie să îl întrebi pe el.

Doamna Paul ne spune cine este: 

Economie, politică sport

Extrem de curioasa din fire, mi-am dorit sa fac cercetare inca din facultate. Asa se face ca lucrez de la 21 de ani intr-un Institut al Academiei Romane. Fireste, puteam castiga mult mai bine ajutandu-mi parintii sa conduca fabrica lor de mobila. Iubesc insa prea mult cifrele ca sa renunt. In spatele lor se ascund oamenii. Economia, cu doza ei mare de subiectivitate data de tensiunea dintre stiinta inteleasa ca rigoare si imprevizibilul comportament uman, mi se pare de-a dreptul fascinanta.

Cercetarea m-a invatat ca hazardul favorizeaza numai o minte pregatita. Si, dinamica fiind, am considerat firesc sa incerc sa-mi transpun in practica ideile. Prin urmare, m-am angajat consilier la Presedentie. Am prins repede gustul. Desi cu pretul unor sperieturi bune, am reusit sa atrag atentia presei si a forurilor competente asupra conspiratiei gulerelor albe in cazul insulinei. Cu mai putine emotii, am subliniat si cateva dintre problemele grave legate de asa-numita migratie a creierelor romanesti.

Functia de consilier la Parlamentul European m-a atras oarecum firesc. Voiam sa vad cum functioneaza masinaria supranationala cu sediul la Bruxelles.

Experienta castigata m-a facut sa inteleg ca „tehnocratii”, profesionistii si „specialistii” nu au de ce sa stea departe de politica si sa-i lase pe altii sa ia decizii care ne privesc pe toti. Prin urmare, am decis sa ma implic in redactarea programului de guvernare al PDL.

Sunt o persoana entuziasta. Orice fac si imi place, il fac cum trebuie: sport, matematica, economie, iar mai nou politica. Nu-mi plac excesele, dar imi place temeinicia. Si in profesie, si in viata. Cea din urma se poate dovedi totusi extrem de agresiva pe alocuri. Din fericire, ma pot refugia oricand in sport.

Muntele, de pilda, este o adevarata lectie de viata. Nu poti sa-l minti. Nu poti trisa: ai exact valoarea pe care o ai. Esti bun sau nu esti bun. Important e insa sa faci lucrurile cu placere si sa nu pretinzi ca esti altceva. Nu simt neaparat nevoia sa ma catar pe Everest. Ma pot simti la fel de bine odata ajunsa pe Dintii Morarului.

CURRICULUM VITAE

Credoul său politic este: 

Motto: In politica, greselile nu se razbuna ci se repara. P. P. Carp

Noi romanii fie avem o parere foarte buna despre noi si credem ca suntem cei mai destepti, frumosi, potenti, descurcareti oameni din lume, fie injuram cu patos tot ce ne e specific, fie negam ca am avea ceva aparte si odata ajunsi in strainatate ne rusinam sau chiar ne declinam originea. Asta inseamna ca ne lipsesc acele mituri care au facut Franta sau Marea Britanie, Cehia sau Polonia. Asta inseamna ca suntem deficitari la capitolul comunitate si solidaritate.

Printre motive gasesc esentiala actuala rasturnare a scarii valorilor. Care sunt pentru noi lucrurile cu adevarat importante? Ce intelegem noi prin autentic? Ce ne mobilizeaza?

Prin urmare, ma intreb daca n-ar trebui sa ne temperam elanul laudativ sau critic si sa-i redam bunului simt ceea ce i se cuvine. Altfel spus, sa revizitam concepte precum profesionalism, toleranta, moderatie in primul rand la nivel personal. O societate nu poate sa fie functionala daca indivizii care o alcatuiesc functioneaza anapoda.

Nu pot accepta ca profesionistii nu aduc voturi. Dimpotriva, sunt convinsa ca numai ei pot face diferenta in bine. Nu pot sa accept ca oamenii de calitate superioara stau departe de politica, pe motiv ca e foarte coroziva. Nu cred ca media e in intregime lipsita de interes pentru abordarile constructive ideatic, sobre, fara ragete sau injuraturi in barba, cochetarii ieftine sau animalice.

Cea mai grava realitate o gasesc in abdicarea de la argumentele etice pe considerentul ca ele nu aduc voturi. Invariabil, electoratul a devenit la fel de cinic si de egoist ca si clasa politica. Avem nevoie de infuzie de bun simt, eleganta, promovarea pe criterii de merit, civilitate – lucruri care se pot invata.

Ar fi tare bine sa intelegem ca „a fi bun roman” poate fi sinonim, vorba lui Plesu, cu „a fi om dintr-o bucata”, iar „mandria de a fi bun roman” poate fi sinonima cu „mandria de a face un lucru asa cum se cuvine”.

Sa presupunem insa ca se intampla o minune si devenim cu totii constienti ca numai muncind pe branci si ca numai cu seriozitate vom putea schimba lucrurile si vietile noastre in bine, intr-o economie libera. Pentru asta avem nevoie de justitie, educatie, sanatate, cultura si concurenta in fiecare domeniu. Avem nevoie de un cadru propice, simplu dar eficient, competitiv dar amiabil. Si avem nevoie de oameni care sa vrea si sa stie sa faca asa.

Găsim și niște citate preferate:


One of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors.

Platon

Success is the ability to go from failure to failure without losing your enthusiasm.

Winston Churchill

I like pigs. Dogs look up to us. Cats look down on us. Pigs treat us as equals. 

Winston Churchill

Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning. 

Winston Churchill

In war, you can only be killed once, but in politics, many times. 

Winston Churchill

If you want something said, ask a man; if you want something done, ask a woman. 

Margaret Thatcher

You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time. 

Abraham Lincoln

 Intrând aici, cine dorește, poate afla și ce proiecte are doamna Paul.

Și pentru că vorbim de o femeie frumoasă, și cu o femeie frumoasă trebuie neapărat văzută, iată și niște poze, un fel de minigalerie foto, aduse de pe același blog:

Categorii:Personalităţi Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu