De la Felix citire…

În țara asta, există un individ căruia angajații îi spun ”Senatorul Dan Voiculescu” alții simplu și corect, ”Felix”…

Felix ăsta, e o anomalie politică, niciodată nu îl votează nici dracu, dar omul ( sau ce-o fi el) musai să dețină un titlu de președinte cu vice sau fără în față. De ce? Pentru că are un trust media și e mult mai ușor pentru niște politruci care sunt promovați acolo să ridice mâna votându-l când catndează pentru o oarece funcție, decât să-i plătească în bani.

Nu mai știu pe unde citeam că Felix e și a fost profesor , dar nu unul normal ci mai atipic. Adică preda economie. Personal, cred că întradevăr a predat.

Și-a predat rudele și pretenii la Securitate. Unii spun că a predat și conturile lui Ceașcă unora care acum îi sunt recunosctări,, motiv pentru care încă atunci când se culcă are la ușă un bodyguard și nu un gardian. În fine. Mi se rupe… nu erau conturile mele.

De data asta, am să vorbesc despre ceva aplicat.

Individul e un personaj, extrem de selectiv. Nu își predă scrisorile decât entităților scrise și electronice a Trustului Intact, deoarece doar acolo pot fi văzute pocăriile semate de el. Evident scrise de cineștie ca ciutaci, deoarece nu este posibil ca un profesor de econimie să comită atâtea cretinisme pe centimetri pătrat de hârtie sau pe kilobit de informație.

Uite, de exemplu această scrisoare publicată în jurnalul.ro … aci adică: http://www.jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/acordul-de-la-viena-cadou-sau-troc-594799.html  (comentez după…)

„Domnule Preşedinte,

În exerciţiul rolului dumneavoastră de «jucător», v-aţi subordonat autoritar puterea executivă, asu­mân­du-vă sistematic poziţia de negociator în relaţia cu instituţiile in­ter­na­ţionale şi de cenzor al deciziilor Guvernului.
În acest rol original, care excede evident ordinea constituţională, aţi decis, în martie 2011, împreună cu Banca Naţională a României şi Mi­nisterul Finanţelor Publice, să nu prelungiţi „Acordul de la Viena”, încheiat în anul 2009, care oferea statului român garanţii juridice că marile bănci europene vor menţine liniile de finanţare acordate subsidiarelor din România. Astfel, într-un moment în care criza din Grecia era în plină desfăşurare, iar impasul instituţiilor de credit europene era evident, dumneavoastră aţi decis să renuntaţi la garanţiile juridice care protejau băncile româneşti. Această decizie, absolut iresponsabilă, creşte semnificativ vulnerabilitatea sistemului bancar românesc.

În prezent, pe fondul acutizării crizei europene, dacă băncile-mamă vor diminua drastic liniile de finanţare acordate subsidiarelor româneşti, aşa cum se preconizează, nu va fi afectat doar sistemul bancar, ci întreaga economie, inclusiv pensiile şi salariile asigurate din bugetul public, statul încă se împrumută la bănci pentru a le plăti.

Prin „Acordul de la Viena”, România era protejată de un asemenea risc. Până în martie 2011, beneficia de garanţii privind stabilitatea sistemului bancar intern. Astăzi nu le mai are. Foarte probabil, au existat presiuni externe pentru a renunţa la aceste garanţii. Dar dumneavoastră, care vă luptaţi cu regele, cu istoria, cu profesorii, medicii, presa, mamele şi nou-născuţii, trebuia să luptaţi pentru aceste garanţii. Dar n-aţi făcut-o. Uşurinţa cu care aţi renunţat la acea „plasă de siguranţă” a sistemului bancar românesc este foarte suspectă.

Domnule preşedinte, a fost Acordul de la Viena, din anul 2009, un cadou pe durată determinată, pri­mit într-un an electoral, cu ajutorul FMI? Aţi făcut troc cu interesele strategice ale României pentru a vă asigura încă un mandat?
Răspunsul la aceste întrebări poate face diferenţa între răspunderea politică şi răspunderea penală. Şi, nu uitaţi, mai ales în justiţie, şi «tăcerea este un răspuns».”

 Pentru conformitate: infecția asta de ”scrisoare” poate fi văzută și pe blogul varanului

http://danvoiculescu.net/blog/2011/10/scrisoare-catre-traian-basescu-acordul-de-la-viena/

Ce vedem noi aici? În primul rând, șocant vedem că Felix este probăsist. Nu demult vedeam cum un internaut blogger se rupea în figuri cu inteligența care îi curgea pe bărbie și duhnea a îngrășământ natur. ”Probăsiștii pot fi recunoscuți deoarece atunci când vorbesc de Băsescu sciu Președinte cu majusculă.

Bun, mai departe.

Cică președintele și-a subordonbat puterea executivă deoarece și-a asumat ”…sistematic poziţia de negociator în relaţia cu instituţiile in­ter­na­ţionale şi de cenzor al deciziilor Guvernului.” … Să mă ierte Felix, dar acestă afirmație nu i-o comentez deoarece nu comentez bancutile penibile indiferent cât ar fi de apreciate de cretinoizi ciutaci pe care îi plătește pentru a-l line în vederea economisirii hârtiei igienice.

Foarte interesant, logic și coerent, în mesajul semnat de Felix, observ ceva:

La un moment dat se spune:

”… aţi decis, în martie 2011, împreună cu Banca Naţională a României şi Mi­nisterul Finanţelor Publice, să nu prelungiţi „Acordul de la Viena”, încheiat în anul 2009, care oferea statului român garanţii juridice că marile bănci europene vor menţine liniile de finanţare acordate subsidiarelor din România. Astfel, într-un moment în care criza din Grecia era în plină desfăşurare, iar impasul instituţiilor de credit europene era evident, dumneavoastră aţi decis să renuntaţi la garanţiile juridice care protejau băncile româneşti. Această decizie, absolut iresponsabilă, creşte semnificativ vulnerabilitatea sistemului bancar românesc.”

Deci, din câte înțeleg că neprelungirea acordului este ceva rău, ceva ce ne poate fi fatal deoarece, citez:  Prin „Acordul de la Viena”, România era protejată de un asemenea risc. Până în martie 2011, beneficia de garanţii privind stabilitatea sistemului bancar intern.” .. pentru ca mai spre final să ne arunce în șocurile nelămuririlor  fatal introspective cu întrebări care ar trebui să ne facă neuronul deja înodat de spaina grozăviei:  Domnule preşedinte, a fost Acordul de la Viena, din anul 2009, un cadou pe durată determinată, primit într-un an electoral, cu ajutorul FMI? Aţi făcut troc cu interesele strategice ale României pentru a vă asigura încă un mandat?
Adică to’a’șu Felix, ne sugerează că senarea acelui acord, de fapt nu a fost deloc ceva OK ci că a fost doare ceva ce s-ar putea numi șpagă în relația cu FMI… Bravo  Felix… Deci semnarea în 2009 a acordului a fost un troc (ceva rău) care, citez iar: ”..oferea statului român garanţii juridice că marile bănci europene vor menţine liniile de finanţare acordate subsidiarelor din România.” Sau, altfel spus, nenorocitul de băsescu face trocuri în propiul interes ajutând la încheierea de acorduri bune pentru România? Intruducerea în text a acestui cuvânt înseamnă că semnarea de acoruri bune, era ceva rău. De ce/ Pentru că nu lăsa România să se prăbușească?

Ce nu înțeleg iar este o chestie … stranie. Cel care pune întrebările din încheiere, pentru că nu primește răspunsul dă de înțeles că în justiţie, şi «tăcerea este un răspuns».” … Straniu. Încă n-am auzit pe cineva să se  de faptul că nu i se răspunde la o întrebare în același aliniat în care a pus-o.

Straniu său …

O fi scăpat Felix la etnobotanice și nu mai știe ce vrea să spună?

Dacă nu el a scris porcăria, atunci sigur a făcut-o cineva care vrea să-l discrediteze (evident aceasta e o figură de stil deoarece la unul care și-a vândut verișoara la Securitate și a tras vânturi în direct la propria televiziune, nu prea mai ai ce discredita).

Cum dracu să spui că e rău, un acord care desființează un acord bun pentru țară, dar considerat troc cu FMI?

Păi, mă aștept ca dacă prin cineștie ce alambicate întâmplări s-ar ajunge să se semneze un acord cu UE prin care România s-ar obliga să ducă veniturile minime la 1000 de euro, sume date de UE, ar fi rău deoarece ar fi un troc prin care cel care ar încheia o astfel de chestie și-ar atrage simpatia publică…

Păi dacă e să vorbim de trocuri, hai să vorbim. Poate Felix va dezvolta următoarele avirmații despre trocuri.

–         Dan Voiculescu este parlametar pentru că a  încheiat un troc cu PSD ca în scimbul susținerii nelimitate, să fie ales.

–         Între PNL și PC s-a încheiat un troc Felix dă mediatizarea, PNL îi dă funcția de președinte al senatului.

–         Fiica lui Voiculescu, Camelia, a încheiat un troc cu Schwartzeneger.

–         Felx este liber în urma unor trocuri care îl protejează în fața justiției prin oferirea de servcii mediatice.

–         Felix trăiește din trocuri și mănâncă din troace asemeni tuturor celor din specia sa…

P.S. În caz că cineva a citit ce am scris aici, am o rugăminte. Îmi explică cineva dacă acea scrisoare a lui Felix, a găsit și ceva logic în afară de obișnuita jegoșenie cu care Felix încearcă să-l denigreze pe Băsescu, chestie pe care de fapt o fac tot timpul jegurile mediatice pe care le plătește : Gâdea, Ciutacu, Badea, Grecu, Stancu … etc ? Dacă a găsit cineva ceva logic, ce anume?

 1. Emil
  27 octombrie 2011 la 22:00

  1. Cine i-a spus lui Felix ca Basescu&Co., a refuzat sa prelungeasca „acordul de la Viena”?
  2. Zilele acestea, Basescu a reusit sa obtina la Consiliul european protectia fata de retragerea fondurilor bancilor (si) din Romania. Trustul Intact l- a informat pe „profesor”?

 2. 27 octombrie 2011 la 22:31

  1. Asta nu știu… probabil cei de la intact care spun și că ministrul învățământului deși are studii universitare….. După stil, eu spun că ”Scrisoarea” e scrisă de Ciutacu. Asta pentru că erl are o logică atât de alambicată. De publicat a fost publicată pe blog pe 26, pe 27 apare încă un articol legat de ea care vrea să-i sublinieze importanța prin faptul că cineva din afara Intact, i-a băgat-o în seamă: http://danvoiculescu.net/blog/2011/10/nicio-masa-fara-peste-niciun-articol-fara-felix/

  2. Contează? Important e că individu a reușit să-l scuipe iar pe Băsescu. Și să știi că sunt oameni care iau mot a mot ce citesc. Vezi reacțiile imbecililor facă re recensământ. Pentru că la Intact s-a sps că nu e bine să dai datele, s-a ajuns la refuzuri. Pun pariu că Felix nu va plătă amenzile pe care le vor primi cei care nu cooperează. (3-4000 lei). Se spune că pri darea CNP-ului PDL va fi favorizat și va fura voturile. Cât de tâmpiți trebuie să fie cei care se tem de asta, dacă e la mintea cocoșului că în baza de date a ministerului de Interne și nu numai aceste CNP-uri deja există? Cam așța e și cu ”scrisoarea”…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: