Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Inconștiență - Ipocrizie - Nesimţire, Politicăraie - Partide - Politicieni > Liberalul Sorin Ilieşiu se străduieşte să devină ridicolul suprem din politica mioritică

Liberalul Sorin Ilieşiu se străduieşte să devină ridicolul suprem din politica mioritică

CRIN ANTONESCU -Führerul PNL

CRIN ANTONESCU -Führerul PNL

 

Dacă ai puterea să depăşeşti greaţa, ceea ce se întâmplă acum în USL ţi se va părea de un haz nebun… fie că râzi de cei care, plini de importanţa momentului, se întreabă nu dacă se rupe USL ci direct, când ca şi cum asta ar fi ceva subînţeles…

Nţţ, nu se rupe … de ce ar face-o? Sunt în grafic. Încă de la început ziceau că PSD şi PNL se vor duce împreună cu excepţia alegerilor europarlamentare. Exact asta se întâmplă.

A merge, însă, cu cei vreo 30-35% la nivelul întregului electorat, asta dacă ar mai avea electoratul care i-a pus la putere. Dacă mai tăiem vreo cinci-zece la sută pierduţi din cauza erodării din cauza prestaţiei ridicole îi vedem undeva la 25%-30%, procentaj care ar mai  trebui şi împărţit între PSD şi PNL.

Care era soluţia? Să îi lase PNL, PSD-ului majoritatea electoratului proUSL iar ei să încerce să îşi creeze o imagine care să atragă un electorat ostil până acum.

În deja celebra naivitate (ca să nu spun nesimţire) Crin Antonescu şi gaşca lui de penali mimează o formă de opoziţie în cadrul puterii. Nu e nici o noutate. La fel a făcut PSD când era la putere împreună cu PDL când Mircea Geoană, preşedinte la Senat şi preşedinte al PSD-ului care gira jumătate din ministere se erija în lider al opoziţiei, lipsa lui de realism împiedicându-l să înţeleagă ridicolul de care se acoperea zi de zi.

Încrâncenarea cu care se opune propunerilor PSD de a-l numi pe primarul Sibiului fie ministru la Intarne, fie ministru la Finanţe şi vicepremier, odată cu numirea lui D.Constantin ca vice premier arată că Antonescu e cu mintea încreţită rău…

Îi cere lui Ponta să respecte înţelegerea de la crearea USL, când, tocmai această înţelegere împărţea posturile în felel următor: PSD 50%, PNL40%, PC 10%. Ba mai mult, spunând că nu îl poate compara pe Constantin cu Johannis, ca şi cum primul ar fi o râmă şi al doilea un superman (arian deh .. ca pe vremea când un führer considera că nemţii sunt o rasă superioară) îmi pare un gest, lipsit de cel mai elementar bunsimţ dacă ne gândim că nu demult, PNL şi PC formau jumătate din USL).

De fapt tot circul nu are decât rostul de a atrage adversarii naturali ai PSD. 

Pe de altă parte, vedem cum se încearcă atragerea la următoarele alegeri a electoratului liberal dur, care nu a înghiţit niciodată alipirea de PSD-ul moştenitor pe linie directă pa PCR-ului lui Ceauşescu şi de partidul refugiu al foştilor securişti, PC-ul păstorit de Dan Voiculescu.

Aici e un pic mai complicat deoarece, pe rând, Călin Popescu Tăriceanu, apoi Crin Antonescu, nu doar că au marginalizat curentul liberal dur, dar pur şi simplu, pentru propriul beneficiu, i-au umilit cu nesimţire …

Iată însă că un curent liberal care îl are ca reprezentat pe Călin Popescu Tăriceanu şi-a făcut simţită iar prezenţa, de data aceasta prin ieşirea lui Sorin Ilieşiu.

SORIN ILIEŞIU - Omul pentru care a fi ridicol este un mod de viaţă

SORIN ILIEŞIU – Omul pentru care a fi ridicol este un mod de viaţă

Sorin Ilieșiu născut pe 12 decembrie 1955 la Baia Mare) a fost cineast. Între 1979 și 1990 a fost director de imagine la Studiourile cinematografice Buftea. În anul 1992 a activat în domeniul video al campaniei electorale a CDR, iar în 1996 a realizat clipurile electorale ale CDR. A fost membru al Grupului pentru Dialog Social din 1990 până în 2012, când a fost exclus, și membru fondator al Alianței Civice și al Fundației Academia Civică. Din 2012 este senator de Sibiu din partea PNL.

Iată că, astăzi, 18.02.2014, datorită profundei democraţii care populează PNL, conducerea partidului e hotărât alungarea şui iliesşiu din partid… A cerut demisia lui Crin Antonescu … 

Da, e clar… în PNL avem de-a face cu o libertate totală cum spunea führer Crinuţa acum vreo tri zile la televizor… ai dreptul să  fii de acord cu şefii tăi dacă nu, dracu te ia.

Interesant este că lui  Ilieşiu i s-a plicat un articol în care era atacat Crin Antonescu nu PNL. Provbabil, în lungile lui perioade de somn, Antonescu visează , parafrazând un vestit rege, „Partidul sunt eu!”.

De fapt ce a făcut Ilieşiu?

Luni seara, Ilieşiu spunea pentru MEDIAFAX, că vrea  schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, acesta urmând a fi înlocuit de C. P. Tăriceanu, fostul premier , care sar urma să fie şi candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL dacă se va schimba înţelegerea.

„Motivul esenţial – spunea Ilieşiu – este faptul că de peste o săptămână România se află în criză politică datorată lipsei de dorinţă pentru un dialog constructiv şi cred că este momentul ca acest blocaj politic să se termine şi să intrăm în normal. (…) Ceea ce am propus eu este ca USL să funcţioneze în continuare aşa cum a funcţionat până acum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidenţiale, când PNL poate să aibă candidatul pentru preşedinţia României sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, în persoana domnului Tăriceanu”.

Senatorul PNL amai spus şi că că i se pare greşită ideea ca PNL să iasă din USL precum şi că Tăriceanu „are o disponibilitate la dialog care este demnă de apreciat”.

El a susţinut că propunerea sa este susţinută de „foarte mulţi colegi” din rândul senatorilor liberali, inclusiv cea privind convocarea de urgenţă a unui congres al PNL. Senatorul PNL a refuzat să precizeze câţi dintre colegii din PNL cu care a vorbit au agreat propunerile sale sau despre ce colegi este vorba. El a mai spus că speră ca solicitarea sa să fie pusă în discuţia Biroului Politic al PNL de marţi şi să fie aprobată.

Astăzi, 18.02 2014, l-am auzit pe Iliesiu cum, contactat telefonic de o televiziune (cred că Antena 3) Zicea că are informaţii despre o înţelegere pe care Antonescu ar fi făcut-o cu Băsescu … De unde le are? I le-a transmis cineva din propierea lui Antonescu … dar, evident, nu spunea cine e „siponul” …

Extrem de ciudat mi s-a părut faptul că, în aceeaşi discuţie telefonică, Ilieşiu spunea că prin 2008, Antonescu ar fi refuzat să citească o declaraţie de condamnare a comunismului … 

Evident, dacă dorea să se umple de ridicol, Ilieşiu a reuşit pe deplin.

Cu ani în urmă, pe când Bogdan Olteanu, liberal de frunte la acea vreme şi Preşedinte al Camerei Deputaţilor, în timp ce Preşedintele României, Traian Băsescu citea o Declaraţie de condamnare a Comunismului, se hlizea cu alţi colegi şi aplauda circul făcut, într-un moment în care probabil i se terminaseră medicamentele, de Corneliu Vadim Tudor, ba mai mult, după acea citire a declaraţiei, nenumăraţi liberali se înghesuiau pe la televizor ca să îl acuze pe Băsescu de ipocrizie…

Să ne amintim în acest context şi de ieşirile de-a dreptul isterice a lui Crin Antonescu privitor , de exemplu, la acel Pact de Coabitare nu între Ponta şi Băsescu ci între Preşedintele şi Premierul României.

Chiar dacă, prin absurd Antonescu s-ar fi înţeles cu Băsescu (n-am înţeles clar în ce problemă), Ilieşiu pare a fi devenit amnezic…

Nu l-am văzut ieşind când PNL s-a aliat cu PC, partidul securistului dovedit de justiţie, Dan Voiculescu şi cu partidul bolşevicului KGB-ist, Ion Iliescu asta deşi, dacă ne uităm la biografia individului pe site-ul presidency.ro citim absolut stupefiaţi cât de mare luptător anticomunist ‘mnealui.

Nu vorbim de râvna depusă de dumnealui într-u slava Dictatorului şi a Sinistrei când între  1979-1990 era  director de imagine la Studioul Cinematografic „Bucureşti” – Buftea, fiind autor al imaginii filmelor de ficţiune şi documentare conform filmografiei anexate.
Nu, ne vom referi doar la activitatea dumnealui din ultimii ani în lupta pe care a dus-o împotriva Comunismului, mai precis pentru condamnarea acestuia…

Deci, să cităm. Mai întâi  despre EXPERIENŢA POLITICĂ a lui Ilieşiu citim:

      • 1978: Membru al Partidului Comunist Român (membru ordinar)
      • 2000: Membru al Uniunii Forţelor de Dreapta (membru în Consiliul naţional)
      • 2001: Membru al Partidului Naţional Liberal (membru neînscris oficial)
      
    Apoi despre EXPERIENŢA CIVICĂ a dumnealui:

    • 1990: Membru al Grupului pentru Dialog Social
      • 1990: Membru fondator al Alianţei Civice. În perioada 2000-2005:membru al Senatului Alianţei Civice 
      • 1990: membru al Asociaţiei Ziariştilor Români (AZR)
      • 1991: Medaliat al Academiei pentru Devotament Naţional, Paris 
      • 1994: Membru fondator al Fundaţiei Academia Civică. 1994-2006: membru al Consiliului Director
      • 2000: Membru de onoare al Organizaţiei Salvaţi Copiii – România
      • 2005: Autor al Apelului către societatea civilă pentru reforma morală a societăţii româneşti (apel publicat în 30 aprilie 2005, cu titlul “Proclamaţia pentru România”)
      • 2005: Iniţiator al Apelului pentru România din iunie 2005 semnat de cele mai prestigioase ONG-uri din România (publicat în 14 iunie aprilie 2005)
      • 2005: Autor al Raportului neoficial pentru condamnarea oficială a regimului comunist din România ca nelegitim şi criminal (publicat în oct. 2005)
      • 2005: Autor al Scrisorii deschise către preşedintele României pentru condamnarea oficială a regimului comunist din România ca nelegitim şi criminal (scrisoare publicată în octombrie 2005) 
      • 2005: Vicepreşedinte al Alianţei Civice
      • 2006: Autor al Apelului către preşedintele României pentru condamnarea oficială a regimului comunist din România ca nelegitim şi criminal, apel semnat de sute de personalităţi şi de cele mai prestigioase ONG-uri din România, lansat la Grupul pentru Dialog Social (apel publicat în 11 martie 2006)
      • 2006. Membru al Societăţii Timişoara (martie 2006)
      • 2006: membru al Comisiei prezidenţiale pentru analiza dictaturii comuniste din România (preşedinte-coordonator: Vladimir Tismăneanu)
      • 2006: Autor al Apelului pentru condamnarea internaţională a criminalităţii şi nelegitimităţii comunismului. Apelul (datat: 17 mai 2006) este adresat Organizaţiei Naţiunilor Unite, Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Congresului SUA, Societăţii civile din fostele ţări comuniste. Apelul este publicat pe web-site-ul http://www.libertates.com fiind semnat de sute de personalităţi din România şi din afara României.

Deci, o înţelegere cu Băsescu e nasoală în timp ce o aliere cu partidul moştenitor al PCR şi cu partidul gazdă pentru securişti, nu? Interesant…

Nu pot să nu mă întreb … oare cât de imbecili îşi consideră parlamentarii liberali votacii? Ce altceva este tot acest circ la care asistăm decât o bătaie de joc la adresa inteligenţei evident deficitare a celor car au votat PNL, implicit PSD şi PC dacă avem în vedere că sunt convivi în USL?

P.S. Acum îmi dau seama că există o ipoteză care l-ar mâna pe Iliesiu în luptă. Băsescu în mintea liberalilor este cel care controlează Justiţia, pe de altă parte, vedem cum Justiţia pescuieşte penal după penal din USL… te pomeneşti că ‘mnealui, Iliesiu, se teme ca nu cumva Antonescu să devină şi el un duşman al infractorilor din politica noastră … 

 1. Tudor
  19 februarie 2014 la 13:53

  Salutari! Foarte bun articolul, ca mai toate de pe-aici. Auzi cand scrie cineva documentat despre demitizarea sasalaului de Johannis? E o minciuna sinistra tipu, un baron local e a devarat de alt tip. Vad ca nimeni nu spune in presa despre asta. Nimeni nu a facut o ancheta jurnalistica, savada ce a facut cu sutele de milioane de euro… A facut centrul si atit, in rest Sibiul este zdrente!! Scrieti va rog, un articol corect despre individul asta pe care toti il cred mare scula. Ceva imi spune ca e un zero barat care vrea sa se cocoate la un ciolan mai mare decat acela al unui oras de 200.000 de insi…

  • 20 februarie 2014 la 21:23

   Nimeni .. cei care au vorbit de el au fost cei de la Antena 1. Nu ştiu dacă mai au reportajul cu copii. Poate dacă va fi nevoie să le-o tragă liberalilor îşi vor aminti. Ştiu că am pus acel film (era în două părţi) La Realitatea Forum.

   Din păcate Sibiul e un oraş care are mult prea mult respect pentru saşi şi, automat, asupra lui se transferă întreg acel respect.
   Mai e şi o poveste cu mafia imobilarelor şi cu un naş al mafiei locale Johannis … poveste lăsată în coadă de peşte.

 2. Dan
  19 februarie 2014 la 19:29

  Cred că mergi cam departe încercând un scenariu care nu poate avea acoperire în realitate. Chiar nu cred că scandalul din aceste zile este cauzat de dorința de a scoate un scor cât mai bun la europarlamentare. Hai să fim serioși. În parlamentul european va mai trece mult timp până când refuzul lui Severin de a-și da demisia atunci când a fost prins cu mâța-n sac va fi uitat. Asta ca să ne facem noi că am uitat de discursurile lui CV Tudor dar și de ieșirile tâmpite ale lui Cătălin Ivan gen „costumul lui Viviane Redding este portocaliu așa că e clar cui îi face jocul”. În Parlamentul European se fac alianțe care vizează mai degrabă gradul de compatibilitate și afinitate între țări ca nivel de trai și cultură decât genul de cumetrii cu care suntem noi obișnuiți. E o masă a bogaților la care noi, rupți în cur, suntem acceptați dar când deschidem gura să spunem ceva toți întorc capul în altă parte. Așa că chiar nu contează cine și câți merg în PE.
  Și 2. un sfat. Articolul este foarte, foarte lung. Puțini au suficientă răbdare să parcurgă texte lungi mai ales dacă ele se concentrează pe teme politicie, indiferent cât de bine sunt scrise sau documentate. Tu ai în acest text cel puțin două subiecte distincte. Scenariul la care am făcut și eu referire în acest comentariu și 2. persoana lui Ilieșiu. Dacă m-ai întreba pe mine cum aș fi procedat, ți-aș spune că eu aș fi optat pentru două postări distincte. Dar nu m-ai întrebat așa că nu îți spun ! 😆

  • 20 februarie 2014 la 21:36

   Deocamdată se verifică.
   Aminteşte-ţi de ce apunea Tăriceanu, că un usl unitar ar lua sub ce are lua PSD şi PNL dacă ar merge separat.
   La masa bogaţilor nu avem loc atâta timp cât valorile europene cum ar fi statul de drept e doar de faţadă, iar corupţia este instituţia cea mai rentabilă de la noi.
   Ştiu că e foarte lung, dar având în vedere complexitatea şi amploarea chestiuni, eu cred că e explicabil. Dealtfel şi faptul că e cam dezlănat se explică prin faptul că am încercat să restrâng pe cât se putea… Ar fi trebuit poate să îl fac un pic altfel, mai sistematizat, în prima parte, o simplă enumerare a ideilor, iar o parte a doua, mai amplă unde să argumentez… Recunosc că nu am avut răbdarea necesară.
   Îmi tot propun un serial de vreo zece articole de 6-700 de caractere… e complicat pentru co lucrurile se leagă ca o reţea.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: