Prima pagină > Blogosfera, Presă > BadPolitics: Elan Schwartzenberg s-a lansat pe piaţă ca agentul 014

BadPolitics: Elan Schwartzenberg s-a lansat pe piaţă ca agentul 014

George Roncea
Micul ovreias din Harlau, Elan Schwartzenberg, urmasul direct al lui Nati Meir, devenit agentul 014, adica dublul lui 007, dupa ce i-a fugit regina la Monte Carlo isi cauta acum regina prin vami. Promovat necontenit pe Realitatea TV, Elan s-a facut de bacanie si la una dintre noile emisiuni lansate de golanassii lui Vintu, in care se speculeaza in fel si chip pe tema unui personaj cheie care ar fi capul mitei din vami. Emisiunea este tare vesela, ii zice „Bursa Pariurilor“ si da un premiu de 10.000 de euro celui care raspunde la intrebarea „Cine credeti ca este Regina de pe tabla de sah a coruptiei din vami?“ Eu stiu deja raspunsul dar ma indoiesc ca Vintu o sa-mi acorde premiul – iar pe o parte nu este sigur ca are cash 10.000, ca trece prin mari probleme de sanatate genitala la rotula. Evident, am ghicit cine este regina – Traian Basescu – deoarece stiu ca asa vrea Realitatea TV!
Argumentarea e simpla, stiu ca orice face Realitatea exprima interesele lui Vintu, care e turbat sa-l ingroape pe Basescu, doar am citit cu totii in stenogramele interceptarilor convorbirilor sale telefonice cu slugile, in care ii explica el lui Sergiu Toader ca „organizatia“ – Trustul Realitatea – „va actiona, va functiona in conformitate cu nevoile mele… cand mi-am exprimat eu interesele, ea sa functioneze in sensul ala“ imediat ce apasa el pe butoane, sau in traducerea lui Sergiu Toader cand vrea sa-si bage p… in ea: „- Ia, ma, si baga-ti p… in ea!“. Punct.
Pana una-alta, circoteca asa-zisei emisiuni investigative de tot rasul este completata cu aducerea in arena a unui set de papagali, giboni, matracuce si bibilici care dau din cap si cotcodacesc in ritmul impus de dresorul de circumstanta al emisiunii, Radu Soviani, el insusi miscand din maini si actionat ca o papusa dezarticulata in ritmul butoanelor si al pedalelor pe care apasa Vintu, cu piciorul ghipsat – cel cu rotulita genitala, de la el din dormitor.
Expert in tehnici de depistare a reginelor si duduilor de tot felul, Elan a spus ca stie sigur ca „nu este domnul Blejnar deoarece el il stie de multi ani si dupa ce s-a uitat direct in ochii sai si l-a intrebat daca e regina sau nu a inteles clar ca nu“.
Invitat sa-si dea cu parerea pe aceasta tema, un alt golanass al lui SOV, Cornel Nistorescu, i-a replicat lui Elan ca privitul in ochi ar avea relevanta daca Elan s-ar uita in ochii Mihaelei Radulescu, iar ca expertiza sa pe domeniul depistarilor de regine e clar limitata de inerente disfunctionalitati.
De aici incolo a inceput un circ de mare frumusete, cu zoaie aruncate reciproc unul in altul de Elan si Nistorescu. Elan Schwartzenberg l-a taxat pe Cornel Nistorescu de „criminal“ pentru accidentul de acum cativa ani, cand acesta a facut o manevra ilegala si s-a suit cu jeepul peste doi motociclisti, dupa care a asteptat in masina, blocand usile si privind pe geam in jos, nepasator, uitandu-se cu ochii sai aposi de peste la cei doi pe care ii lovise cum se zvarcoleau in strada in pragul mortii.
Elasticul, versatilul, abilul, trilu-lilul Elan
Prompt, Nistorescu l-a plesnit peste nas pe Elan, sugerand ca acesta ar fi mossadist. Este posibil ca Nistorescu sa fie bazat pe niste surse din vechea Securitate, din zona Harlau, daca avem in vedere exercitiul capatat pe cand activa ca informator al Securitatii, conform acuzatiilor lui Ion Cristoiu, care a dezvaluit ca acesta a scris intr-o publicatie a Securitatii de la Madrid, sub pseudonimul Bogdan Nisipoiu, articole comandate si platite de Directia de Informatii Externe a Securitatii, iar in decembrie 1989 se afla in misiune pe santierele romanesti din Orientul Apropiat.
Cornel Nistorescu l-a facut pe Elan Schwartzenberg reprezentant al armatei israeliene in Romania, o acuzatie mascata de spionaj, insa Elan a intors-o neobosit pe aceeasi tema cu motociclistii: Cornel Nistorescu criminal. Cornel Nistorescu a schimbat tema de atac: fratele lui Elan Schwartzenberg face afaceri cu primarul Poteras, deci este arondat PDL. Elan Schwartzenberg a atacat din nou in acelasi loc sensibil: Cornel Nistorescu criminal, insa acesta din urma a preluat loviturile inert, aproape fara reactie.
Delirul din platou a continuat, cu un Elan din ce in ce mai avantat, gata-gata sa faca apoplexie, cu o vena umflata la gat, de la momentul in care Nistorescu a punctat, expert, cu Mihaela Radulescu. Dupa ce anul trecut facea spume in acelasi platou al Realitatii ca Boc e naspa, acum anunta ritos si versatil ca se bucura ca Boc a inceput sa promoveze niste legi economice – aceleasi pe care el le-a reclamat ca fiind lipsa in cursul anului trecut. Obsedat sa fie pretuit cel putin la nivelul lui Nati Meir, ca un fel de Guru multilateral, Elan, deocamdata asezat doar in scaunul de guru nepretuit, din dreapta lui Dan Diaconescu, viseaza departe.
Desi este mai cunoscut publicului romanesc doar datorita nesfarsitelor scandaluri cu Mihaela Radulescu si ca atarnator al PSD-ului, partid politic care l-a ajutat pe Elan sa isi umple din plin buzunarele si totodata ca al doilea mare ganditor al Partidului Poporului, recte al lui Dan Diaconescu, se considera exact ceea ce ii lipseste poporului roman.
Daca Nati Meir a esuat lamentabil in incercarea sa de a ajunge presedinte al tuturor romanilor alegandu-se in loc de un scaun prezidential cu o pereche de bratari de inox, fapt ce i-a produs o asemenea tulburare mintala incat a uitat instantaneu limba romana, nemaireusind sa raspunda la intrebarile procurorilor decat printr-un traducator de ivrit, nu acelasi lucru se poate spune despre Elan, care vorbeste mai nou ca un autentic, nou James Bond, de vreme ce intelege doar din priviri ce are omu’ mai scump de destainuit. Insusirile nebanuite pe care le-a dobandit probabil antrenandu-se in desert, ca eremitii, l-au transformat intr-o bijuterie de agent, de doua ori mai tare ca Bond, cum spuneam, un redutabil zero-paispe de Harlau.

Sursa: BadPolitics.ro

http://www.badpolitics.ro/elan-schwartzenberg-s-a-lansat-pe-piata-ca-agentul-014-dublu-007-curentul/

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: