Prima pagină > Blogosfera, Presă > Nesimțitul care vorbește de nesimțire: Sorin Roșca-Stănescu

Nesimțitul care vorbește de nesimțire: Sorin Roșca-Stănescu

Mi-am amintit două momente din nu prea îndepărtatul trecut.

Dinu Patriciu iese de la DNA, înecându-se de furie, cu lacrimi în ochi a scrâșnit printre dinți, ”Este un atac politic. Cineva va plăti” a spus el.

Atenție, Dinu Patriciu nu deținea nici o funcție politică oficială. Dar avea un prieten și fost angajat într-o funcție importantă. Tăriceanu, era premier.

Patriciu se sufoca de indignare că un procuror a îndrăznit să își bage coada în afacerile lui. A vrut să o înlăture pe Monica Macovei … l-a chemat pe Tăriceanu cum  l-a chemat Geoană pe  Vântu, s-a conformat, dar nu a fost de acord PDL, fapt pentru care PDL a fost dat afară  prin forțarea Constituției și a îneceput acea Criză a Palatelor, grupul 322 a căpătat contur.

În acea zi, cu puțin înainte de a ieși Tăriceacu, microfoanele presei preluau spusele unui alt personaj, mult mai sinistru decât Patriciu: Sorin Roșca Stănescu. Acesta scrășnind din măsele, era extrem de indignat de faptul că justiția se amasteca în treburile lor. Da, am zis bine, în treburile lor, deoarece și el, Stănescu, era chemat să dea declarații în dosarul lui Patriciu.

Ce treabă avea Stănescu în dosarele lui Patriciu? Nu mare lucru, niște acțiuni, (de valoare considerabilă) pe care acesta i le-ar fi donat în schimbul susțierii mediatice. Spunea că această susținere mediatică este una benevolă deoarece nu putea nimeni să demonstreze că Patriciu i-ar fi dat un cec. De parcă acele acțiuni nu tot bani înseamnă.

Faptul că se simțea cu musca pe căciulă, l-a revelat chiar el, ceva mai târziu, când a făcut la Antena3 în emisiunea lui Gâdea, dacă nu mă înșel, un adevărat prohod. Prinsese firul că se reia cursul acelui dosar închis odată cu înlocuirea Monicăi Macovei. Se aștepta să fie arestat. Evident că spunea că asta i s-ar trage de ba Băsescu. Deh, Băsescu era de vină pentru toate.

Stănescu se știe a fi un hoț, cu guler alb ce-i drept, dar Hoț cu majusculă, despre ce își permite Stănescu să vorbească? Da, despre hoție. Probabil se consideră as în materie, deci îndreptățit să arate cu degetul.

Culmea nesimțirii: articolul se numește ”Începutul nesimțirii”.

Deci, preluat din trei surse, 

CORECT Politics, Jurnalul Național, și blogul nesimțitului (Cuvinele colorate diferit au linc, cine dorește le poate accesa.)

Începutul nesimțirii

 Partidele politice, si nimeni altcineva, sunt vinovate. Pentru ca au incurajat, pana acum, coruptia. Declansand chiar ele un infernal mecanism. Chiar prin modul de finantare al campaniilor electorale. Pactul diavolului este incheiat inainte ca un partid politic sa ajunga la putere. Si nu mai poate fi anulat. Un ban murdar, plasat unde trebuie in campania electorala, creste in urmatorii ani, conform teoriei bulgarelui de zapada, si se transforma intr-un veritabil cataclism.

Omul de afaceri icsulescu, fie din proprie initiativa, fie raspunzand unei solicitari, isi desface punga si finanteaza in campania electorala un partid. Evident, ocolind legea care plafoneaza asemenea donatii. Pentru a oferi o suma importanta unui partid ori unui candidat, omul de afaceri trebuie sa incalce legea. Cumva el trebuie sa scoata din contabilitate importanta suma de bani. Ceea ce presupune si un fals in acte si evaziune fiscala. Acesti bani negri ajung pe mana activistului unui partid politic. Cel insarcinat sa stranga fonduri dintr-o anumita zona geografica sau dintr-o anumita categorie de oameni de afaceri. Acest activist pastreaza pentru sine, inseland partidul si inselandu-l si pe omul de afaceri, o parte din bani. Sunt bani negri, cu care el isi va permite un trai imbelsugat sau pe care va incerca sa-i albeasca introducandu-i in propriile afaceri si incalcand alte legi. O alta parte din bani vor fi utilizati, in mod ilegal, in campania electorala. A unui partid ori a unei persoane. Vor fi tiparite mai multe afise decat cele declarate legal, vor fi bani dati, pe sub mana, unor jurnalisti, va fi mituit cetateanul in ziua alegerilor. Si ce urmeaza?

Infernul este abia la inceput. Partidul politic ajunge la putere. Ori individul politic este ales fie deputat, fie senator, fie primar, fie presedinte de consiliu judetean, fie consilier. Dupa care urmeaza ca el sa-si restituie, intr-un fel sau altul, datoria. Dar, in orice caz, inzecit. Cum? In functie de pozitia ocupata si de suma pusa initial in joc, omului de afaceri i se pot oferi, separat sau impreuna, urmatoarele: protectie in fata celor care aplica legea; posibilitatea de a castiga licitatii trucate; functii in aparatul administratiei centrale sau locale pentru protejatii sai; acte normative de natura a-i aduce importante venituri dar care afecteaza piata concurentiala.

In acest fel au aparut faimosii regi ai asfaltului intr-o tara fara autostrazi si asa se explica de ce afacerile lor necinstite se perpetueaza de la un guvern la altul. Tot la fel au aparut si regii zapezii. Baietii destepti din energie. Balaurii gazului metan. In acest fel, din banii publici, au fost sifonate zeci si zeci de miliarde de euro.

Dar, dincolo de prapadul in plan economic, dincolo de consecintele catastrofale in plan social, viata politica a natiunii este otravita iremediabil prin asemenea practici. Pentru ca politicianul dator si partidul dator nu vor mai lucra niciodata in folosul cetateanului. Ci doar pentru a-si plati datoriile angajate in campania electorala. Si pentru a obtine garantia altor bani murdari, care ii pot asigura perpetuarea, intr-o forma sau alta, la putere. Este mecanismul tipic prin care democratia este infranta.

Cine are majoritatea politica, are, cel putin teoretic, si capacitatea de a taia raul din radacina. Schimband chiar acum legea. 

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Surse: 

http://www.corectnews.com/politics/inceputul-hotiei

http://www.jurnalul.ro/editorial/inceputul-hotiei-604771.htm

http://www.sroscas.ro/site/2012/02/20/inceputul-hotiei/

Comentariu Blue: Bravo Stănescule, ai tupeul să folosești termenul de ”nesimțire”. Probabil ai și tupeul să te privești în oglindă cînd o faci … ai tupeu, nu glumă, altfel nu te îmbogățeai așa …

Zici că: ”Partidele politice, si nimeni altcineva, sunt vinovate. Pentru ca au incurajat, pana acum, coruptia. Declansand chiar ele un infernal mecanism. Chiar prin modul de finantare al campaniilor electorale. Pactul diavolului este incheiat inainte ca un partid politic sa ajunga la putere. Si nu mai poate fi anulat. Un ban murdar, plasat unde trebuie in campania electorala, creste in urmatorii ani, conform teoriei bulgarelui de zapada, si se transforma intr-un veritabil cataclism.”

Phii, a dracului coincidență, taman acum ți-ai găsit să zici că intrii în politică, acum când ai obsevat că e vorba de nesimțire… deh, poate așa te simți și mata bine … bravo Stănescule, bravo… 

Am o întrebare. Am auzit că la Jilava se văruiesc niște celule, se aduc paturi noi, lenjerie de mătarse și dușurile se aprovizonează cu săpun fin… Să fie adevărat că se pregătesc și plăcuțe de pus pe ușă pentru persnalități? Hehehe, auzi năzbâtie, cică pe una se scrie Sorin Roșca-Stănescu, dar încă ar avea oarece nelămuriri. Cratima trebuie pusă au ba? Lasă cu nu-i bai, dacă e să fie îi lămurești mata, te pricepi la astea cu scrisul de parcă ai fi jurnalist cu vechi state în extemporale pe la Secu… (Oops, acolo se semna cu pseudonim )

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: