Prima pagină > Tabloid > Femei, femei…Cele mai sexy femei politician din lume. Top 10

Femei, femei…Cele mai sexy femei politician din lume. Top 10

Tot mai des, auzim cum femeile se plâng că trăiesc într-o lume a bărbaților, o lume misogină care nu le dă posibilitatea să se afirme în toată splendoarea calităților lor.

Nu toate sunt niște plângăcioase. Există însă femei extrem de puternice care cu un gest te pot zdrobi ca pe un gândac.

Există femei care au reușit și în afaceri, și în sport, în artă … Dar există femei care au reușit și în una din cele mai misogine zone:  politică.

Unele femei au față de bărbați un mare avantaj, o armă devastatoare: au șarm și sunt a dracului de  sexy… (cam misogină afirmația, dar … asta e).

Mi s-a părut extrem de interesantă ideea celor de la România liberă de a publica un top 10  al celor mai sexy femei din politica mondială.

Trebuie să precizez că personal am oarece rețineri în ceea ce privește ordinea în care le-au așezat, ba chiar aș spune că există și alte politiciene care și-ar găsi locul în acest clasament.  Poate chiar și una două românce că tot ne lăudăm că avem ccele mai frumoase femei din lume.

Iată articolul:

„Nimeni nu este mai sexy pe lume decât o femeie pe care trebuie s-o saluţi dimineaţa”, a afirmat Jack Nicholson într-un spot electoral pentru Hillary Clinton. Există voci care îi dau dreptate. Apariţia Elenei Udrea într-o revistă pentru femei ar putea fi eclipsată de către multe politiciene de top din lume, dacă acestea ar alege să-şi promoveze imaginea într-un mod similar. Unele dintre ele, însă, au făcut asta demult, iar altele sunt, pur şi simplu, mult prea frumoase pentru a mai avea nevoie de asta. Iată care sunt cele mai sexy politiciene din lume, conform spike.com şi elistmania.com.

1. Mara Rosaria Carfagna

Mara Carfagna este un fost model şi prezentator TV care ocupă, în prezent, funcţia de ministru pentru Egalitatea Şanselor în Italia. Ea a intrat în camera Deputaţilor pentru partidul Forza Italia în 2006. Primul ministru italian Sivio Berlusconi a declarat, la un moment dat, că „dacă nu ar fi fost deja însurat, s-ar fi căsătorit cu ea imediat”. Se crede că cei doi au avut deja o aventură, iar o înregistrare telefonică a unei conversaţii dintre cei doi a înlăturat orice dubiu în această privinţă. Conform opozanţilor ei şi ai lui Silvio Berlusconi, Mara Carfagna o face de ruşine până şi pe Monica Lewinsky.

2. Alina Kabaeva

Alina şi-a câştigat celebritatea în gimnastică ritmică. Palmaresul ei este impresionant: doua medalii olimpice, 18 medalii la campionatele mondiale şi 25 de medalii la campionatele europene . Începând cu anul 2007, ea este deputat în cadrul Dumei de Stat din Rusia din partea partidului Rusia Unită. În aprilie 2008, un cotidian rusesc a afirmat că Alina Kabaeva şi Vladimir Putin urmează să se căsătorească la mijlocul lunii iunie a aceluiaşi an, însă premierul rus a negat că ar fi avut o aventură cu frumoasa rusoaică.

3. Iulia Timosenko

Iulia Tymoshenko este fostul prim-ministru ucrainian. La data de 11 octombrie 2011, ea a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere.

4. Sarah Palin

Sarah Palin este o politiciană americană, fostă guvernatoare a statului american Alaska între 2006 şi 2009. A candidat la funcţia de vicepreşedinte al SUA alături de John McCain la alegerile naţionale din noiembrie 2008.

5. Ruby Dhalla

Ruby Dhalla este un politician canadian în vârstă de 37 de ani. Ea a făcut parte din Camera Comunelor din 2004 şi până în 2011, ca membru al Partidului Liberal din Canada.

6. Cristina Fernandez de Kirchner

Cristina Fernandez este preşedintele Argentinei şi văduva fostului preşedinte argentinian, Nestor Carlos Kirchner. Cristina pare să aibă un stil foarte apropiat de cel al Evei Peron.

7. Eva Kaili

Eva Kaili este o fostă prezentatoare TV şi a devenit membră a Parlamentului grec în anul 2007, reprezentând Mişcarea Socialistă Panelenică, acelaşi partid din care face parte şi Giorgios Papandreou, actualul premier grec.

8. Belinda Stronach

Cât timp a făcut parte din clasa politică, a fost considerată una dintre cele mai sexy politiciene din lume. A făcut parte din Camera Comunelor din Canada din 2004 până în 2008. Deşi a reprezentat, iniţial, aripa conservatoare, ea a trecut, ulterior, în rândul liberalilor şi a condus, pe rând, două ministere. După ce a renunţat la politică, ea a devenit vice-preşedinte al Magna International, cea mai mare fabrică de piese auto din Canada.

9. Joanna Mucha

Poloneza Joanna Mucha reprezintă oraşul Lubin în dieta poloneză începând cu anul 2007. Bruneta de centru-dreapta, de 35 de ani, deţine un doctorat în economie şi predă la Universitatea Catolică din Lubin.

10. Sitrida Geagea

Sitrida Geagea este un politician libanez, favorita mass-mediei din ţara sa. Când era studentă, Sitrida l-a cunoscut şi s-a căsătorit cu Samir Farid Geagea, liderul aripei drepte a Forţelor Libaneze. După războiul civil libanez, Samir a fost închis pentru 11 ani din motive politice, iar Sitrida a ajuns la conducerea partidului.

Înteresant este că topul prezentat de  revista Spike, are cîteva diferențe.

Pe locul 7,  Spike o așează pe  Julia Gillard.

 7. Julia Gillard

 Despre Julia Gillard într-o traducere mai mult sau mai puțin aproxinativă, Spike zice că  nu este tocmai o pictură în ulei, e vice premierul  Australiei şi australienii o iubesc (şi australienii au, de obicei, destul de mult  bun gust). Aflânduse  în destul de sus în ierarhia puterii, pentru ea au fost adevărate lovituri de imagine faptul că presa australiană  a numit-o în repetate rânduri  „sexy” . Anul trecut, ea a venit într-un clasament realizat de revista pentru bărbați Ralph în urma fostei  Miss Univers, Jenifer Hawkins .Revista i-a oferit apoi  50,000 $  să pozeze într-un bikini, dar spre dezamăgirea multor bărbați,  ea a refuzat .. 

Iar pe locul 9 Spike o pune  soția fostului Președinte al Statelor Unite ale americii, Bill Clinton, doamana Hillary Clinton…

9. Hillary Clinton

Despre Hillary Clinton,  Spike spune că este este doamna care aproape au ajuns la Casa Albă nu prin decizia ei asta fiind de resortul ”ouălor”. (Nuta Blue, în textul original:  ”That takes balls”). Acesta este o  femeie politician, care trezește fie dragoste, fie ură. E clar că nu este cea mai atrăgătoare  femeie politician din lume,  unii o consideră o  ”flurge” (termen intradictibil, o încrucişare între ”culoare” şi ”epurare”) . Acestea fiind spuse,  trebuie să se respecte tenacitatea  și înflăcărearea sa. (Aici există în textul original  ”and those 18 million cracks” în traducere directă însemnând ”18 milioane de crăpături” 😀  . Îmi cer scuze dacă nu mă aventurez să scriu traducerea care mi-a trecut prin cap. Poate cineva va citi și îmi va spune și mie cum se traduce corect. Întraga frază folosită de Spike este:  ”That said, you have to respect her tenacity, gustiness and those 18 million cracks”, engleza mea băltoasă are destul de mute lacune …) . Inriferent cine câștigă alegerile din acest an ea va fi unul din cei mai puternici politicieni americani, iar puterea este a naibii de sexy.

 Personal, din cele două publicații, dacă este să ne luăm strict după aspectul fizic, aș înclina să le dau dreptate celor de la România liberă. Ba mai mult, cred că vreo două politiciene românce și-ar găsi locul acolo… Să-mi fie cu iertare, cosider că doamna  Julia Gillard,  vice premierul Autraliei și doamna Hillary Clinton, oricât de sexoase le consderă conaționalii lor, la ora asta nu au ce căuta în top 10. Sunt femei puternice, sunt femei frumoase, dar… asta e. Dealtfel gusturile anglosaxonilor în ceea ce privește frumusețea trece de obicei prin bariera limbii, or, indiferent cât de multe le apreciază ei, limba nu le face mai sexoase …

Sau le face?   … 😀

 Pentru conformitate, lincurile spre cele două articole sunt:

Pentru articolul din România liberă: ”FOTO: Cele mai sexy politiciene din lume”

http://www.romanialibera.ro/actualitate/fapt-divers/foto-cele-mai-sexy-politiciene-din-lume-243562.html

Și pentru cel din Spike: ”The Top 10 Sexiest Female Politicians In The World”

http://www.spike.com/articles/2rigtb/the-top-10-sexiest-female-politicians-in-the-world?page=1

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu