Prima pagină > Blogosfera, Politicăraie - Partide - Politicieni > CRONICA UNEI ȘEDINȚE AȘTEPTATE

CRONICA UNEI ȘEDINȚE AȘTEPTATE

O turmă de pseudojurnaliști au mâncat o pâine albă comentând despre ultima ședință a PDL.

Ba că nuștiu ce țiitoare de microfon a auzit că … ba că alta are sursă sigură, nedezvăluită că Boc ar fi pe făraș, ba că ăla a zis aia.

interesant este că pentrufiecare din temele pe care le abordai în ultimele zile, prestatorii se servicii de pe la televizor, lipeau cumva ceea ce presupuneau ei, penru ca la final să sapună că e certitudine în ceea ce privește oarece strofocări interne, autodistructive s-ar manifesta în PDL.

Nu înțeleg de ce nu au întrebat pe cineva care a fost acolo ce s-a disctat și la ce s-a ajuns. Probabil nu le convenea stăpânilor lor.

Eu am să apelez la o sursă la care am mai apelat. La Elena Udrea.

Știu că asta îi va enerva pe foarte mulți papagali, dar oricât i-ar enerva, este o sursă credibilă, extrem de bine informată, și pentru a le pune și sare pe rană tembelor, esta o doamnă extrem de logică care chir știe ce vorbește.

CRONICA UNEI ȘEDINȚE AȘTEPTATE

Prima întâlnire a parlamentarilor PDL pe acest an, la care a participat şi conducerea partidului, a stat sub semnul aşteptărilor. După un început de an greu pentru partid, îngrijorările legate de ceea ce urmează să facem au generat dezbateri aprinse, replici dure între colegi, abordări nervoase ale unor subiecte pe care, în alt moment, cu certitudine le-am fi tratat cu mult calm.

Prima concluzie: este nevoie să facem ceva, să schimbăm ritmul, să revenim în ofensivă. Nici Guvernul Boc şi nici PDL nu au de ce să stea cu capul plecat. Am fost un Guvern responsabil, care a sacrificat voturile partidului, dar a luat măsurile fără de care România ar fi putut fi în situaţia Greciei astăzi… Am înţeles că acest curaj ne va costa din punct de vedere electoral, dar am ales să salvăm ţara, gândindu-ne că pentru partid ne va rămâne timp după ce vom trece de momentele economice dificile, atunci când efectele pozitive ale acţiunilor guvernamentale se vor vedea în buzunarele românilor.

Dar am scăpat din vedere un lucru simplu, bine ştiut altfel de politicieni: comunicarea! Când pui pe umerii oamenilor costurile mari ale măsurilor luate, trebuie să fii sigur că oamenii au înţeles justeţea acţiunilor tale, să le dai încrederea că ştii ce faci, că nu te joci cu viaţa lor. Noi, preocupaţi să salvăm ţara, am lăsat în urmă oamenii! Din păcate, ne-am dat seama de asta abia după ce nemulţumirile au fost strigate în stradă!

Acum, avem nevoie de mai mult decât să vorbim despre echilibrul în care se află economia României, despre credibilitatea în plan internaţional de care ne bucurăm, ceea ce face ca ţara noastră să se poată împrumuta oricând de pe pieţele externe şi cu dobânzi mici pe deasupra. Despre faptul că nu există pericolul să nu plătim pensiile şi salariile, ba, mai mult, sunt şanse (nu certitudini!) ca, în acest an, să creştem puţin veniturile, în funcţie de încasările pe care le vom avea la buget. Avem nevoie de mai mult decât să arătăm că există creştere economică ce plasează ţara noastră pe locul 1 în Uniunea Europeană în al treilea trimestru al anului trecut.

Acum trebuie acţiune! Toate aceste evoluţii pozitive ale economiei româneşti, toate aprecierile la nivel internaţional de care se bucură ţara noastră, rezultat al activităţii acestui Guvern, nu sunt suficiente astăzi.

Am spus de multe ori că este nevoie de recredibilizare la nivelul Guvernului. Acum este o certitudine şi, oricum, deja poate să pară prea puţin. Nu pentru că acest Guvern nu ar fi făcut ceea ce aveam nevoie să facă, nu pentru că miniştrii nu ar fi muncit pe brânci, ci pentru că avem cu toţii nevoie de un nou moment care să genereze speranţă. Optimismul românilor a făcut ca anul trecut consumul să crească, ceea ce a generat creştere economică. Spre exemplu, cea mai mare creştere, de 29%, au avut-o cheltuielile românilor pentru vacanţe!

Deci, avem nevoie de încredere, avem nevoie să fim convinşi că cei care ne guvernează ştiu exact încotro mergem. Iar aceştia, în mod evident pentru oricine, suntem noi, cei din coaliţia de guvernământ, cei care am demonstrat că avem soluţii reale, şi nu opoziţia infantilă, guralivă şi leneşă. O opoziţie care ar sacrifica într-o secundă ţara doar pentru a veni la putere. O opoziţie ai căror lideri nu demonstrează şi nu au demonstrat niciodată, mai ales când au fost miniştri, că sunt în stare să facă lucruri concrete pentru oameni. O opoziţie care fuge permanent de responsabilitate.

Ieri seară, lucrurile acestea s-au spus, într-un fel sau altul. Partidul şi Guvernul au stat umăr lângă umăr în lupta pentru stoparea crizei economice. Dar asta nu înseamnă că, politic, trebuie să piardă împreună. Guvernul şi guvernarea trebuie să fie mândria, argumentul principal electoral al PDL, nu o greutate care să atârne de picioarele lui. Guvernul trebuie să fie puternic, prin cei care îl compun, dar şi prin susţinerea din Parlament.

Pentru asta este nevoie de un drum nou, pe care să pornim în forţă, dar neapărat împreună!

Autor: Elena Udrea

Sursa: Elena Udrea blog

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: