Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > PDL – 6% … Încă o „victorie” zdrobitoare sub președinția lui Blaga

PDL – 6% … Încă o „victorie” zdrobitoare sub președinția lui Blaga

Nu ştiu dacă aţi văzut rezultatele alegerilor parţiale organizate ieri pentru Consiliul Judeţean Teleorman şi pentru primăria Slatina. Surprinzător, dar pentru PDL, rezultatul este chiar mai prost decât cel obţinut la alegerile de pe 9 decembrie! În Teleorman, PDL a obţinut 12% din voturi. Aproape o performanţă dacă ne uităm la rezultatele pentru primăria Slatina, unde democrat-liberalii nu au trecut de 6%!

Dan AndronicPDL se prăbuşeşte văzând cu ochii. Din iunie 2012 până în decembrie 2012, democrat-liberalii au pierdut un milion de voturi. 16% a fost scorul lor în decembrie 2012şi 6% -performanţa lor la începutul lui februarie 2013. În stilul acesta, probabil doar în câteva luni, PDL nu va trece de 2-3%. Dar important e că ei sunt împăcaţi cu ei înşişi. În tot acest timp, Vasile Blaga & Co., pretind că nu se întâmplă nimic grav cu partidul şi îşi consolidează poziţia în interiorul partidului. Merg prin ţară la filialele locale şi povestesc cât de bine este condus partidul şi cum vina ar aparţine de fapt, fostei conduceri a partidului, fără să spună că foştii lideri ai PDL au obţinut cele mai bune rezultate la alegerile locale şi parlamentare! În plus, indiferent cât de prost este scorul obţinut de filialele locale pe care le vizitează, Blaga le dă asigurări că nu îi va schimba din funcţie. Motivul este foarte simplu: în cazul unui Congres, aceleaşi filiale locale vor decide dacă Blaga rămâne în funcţie sau nu.

Mai mult, actualul preşedinte al PDL are planuri mari: se vede şi prezidenţiabilul partidului la alegerile din 2014. „Dacă va dori partidul, de ce nu?”, a spus Blaga zilele trecute, întrebat dacă vrea să fie prezidenţiabilul PDL.

Şi dacă partidul înseamnă Cezar Preda, Gheorghe Flutur, Gigi Chiru ( liderul PDL Constanţa, filială situată pe locul 3 în judeţ, chiar după PP-DD) atunci Blaga chiar are şanse să candideze la prezidenţiale din partea PDL! Ce dacă unele figuri cu notorietate ale partidului dau semne că pleacă din  PDL pentru a forma un alt partid? Ce dacă PDL va ajunge să plângă după zilele în care a obţinut 15-16% în alegeri? Vasile Blaga Preşedinte!

Îi mai aud pe unii democrat-liberali spunând: ok, nu ne e bine cu actuala conducere a partidului, dar ce alte alternative avem? Răspunsul meu este unul simplu: la amploarea dezastrului din partid, ORICINE este o variantă mai bună. Şi poate, totuşi, PDL nu va fi ajunge la 2% pentru a-şi da seama de asta. 

Autor:

Dan Andronic

Surse:

evz.ro

danandronic.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: