Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > ELENA UDREA: ” Acest conflict diplomatic trebuie închis cât mai rapid. ….Răspunsul nostru trebuie să fie calm şi ferm.”

ELENA UDREA: ” Acest conflict diplomatic trebuie închis cât mai rapid. ….Răspunsul nostru trebuie să fie calm şi ferm.”

Ce se întâmplă în ultimele zile este periculos.

Guvernul trebuie să soluționeze rapid problema minorității maghiare

Elena Udrea, deputatul PDL, a cerut Guvernului României să rezolve cât mai repede scandalul recent pe tema problemei minorității maghiare din Harghita și Covasna, precizând că situația ar putea degenera dacă nu este soluționată diplomatic.

”Ce se întâmplă în ultimele două zile e periculos. Acest conflict diplomatic trebuie închis cât mai rapid. Ar trebui să avem o reacţie a MAE român. Răspunsul nostru trebuie să fie calm şi ferm. Disputa trebuie să fie potolită de la nivelul Guvernului României, la nivelul ministrului de Externe.”, a spus Elena Udrea la postul Realitatea TV, după ce a fost întrebată de scandalul iscat în ultimele zile despre dorințele de autonomie ale maghiarilor din Harghita și Covasna.

România este o țară suverană. Politică de arborare a drapelului este exclusivă a statului român. Nu primește sfaturi de la Ungaria. Însă, România trebuie să răspundă clar. Discuția trebuie calmată de Guvernul României”, a mai spus deputatul PDL.

”Poziţia preşedintelui Băsescu a fost fermă în interiorul şi în exteriorul ţării. Am vizitat Harghita şi Covasna de nenumărate ori, ca ministru. Oamenii ăia trăiesc în sărăcie tocmai pentru a fi manipulaţi politic. Preşedintele nu are cum să fie de acord cu autonomia. Județele Harghita și Covasna ar trebui să aibă autonomie la fel de mare pe cât are și județul Tulcea”, a explicat Elena Udrea.

”Preocuparea pentru dezvoltarea celor două judeţe (Harghita şi Covasna, n.r.) a venit din 2009. S-a trăit în sărăcie aici 20 de ani. Ce a făcut ministerul meu se ştie şi se vede şi acum. Prima dată când cineva s-a ocupat de dezvoltarea infrastructurii de acolo a fost în 2009. Acolo, UDMR a ţinut oamenii în sărăcie. În 2009, UDMR n-a fost la guvernare când noi ne-am dus acolo.  Nu există strategie la minister pentru Ţinutul Secuiesc”, a completat deputatul PDL.

Autor:   Sorin Breazu

Sursa: evz.ro

 

CITIȚI ȘI:

TOP 3 ARTICOLE RECOMANDATE DE EDITORII EVZ.RO:

TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: