Prima pagină > Blogosfera, Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Demisia lui Boc, bucuria rahatofililor…

Demisia lui Boc, bucuria rahatofililor…

Boc și-a dat demisia… Asta e știrea zilei în spațiul mioritic și a băgat în febrilități toți comentaci televiziunilor. Se analizează de parcă de acest fapt depinde venirea sau nu a sârșitului lumii.

Dar nu doar la televiziuni. Și presa scrisă face un ban comentând subiectul.

Există și chestii haioase legate de această febrilitate.

Fauna zgomotacă s-a întrunit iar în Piața Universității… nu se puteaa rata evenimentul.

O reprteriță fremenică s-a îndreătat spre o cucoană care păstra probabim mirosul de cratițe nefolosite și jap, cu mocrofonul în oralul femeii.

„De ce ați venit aici doamnă?” întreabă microfonizda. „Am venit pentru că demisia lui Boc este un mare eveniment”. „Și sunteți mulțumită?” -continuă țiitoarea de microfon interviul spontan ”Nu, trebuie să își dea demisia și Guvernul” … hehehe. E drept femeia a fost decentă, nu a spus țara al căreia guvern ar trebui să demisioneze deoarece al nostru a este considerat demisionat din momentul în care Boc și-a anunțat demisia. (Fiind băiat bun, nu îi urez femeii să se ducă la cratiță, nu îi cunosc familia, așa că n-am de ce s-o urăsc destul de mult încât să îi urez să mănânce chestii gătite de doamna respectivă. E posibil să se priceapă și la gătit ca la politică) … în fine, să trecem la lucruri serioase.

Corect News preluat de Jurnalul Micțional  și de alte fițuici proOpoziție, publică un articol a lui Sorin Roșca Stănescu, articol despre care amintește și pe blogul său , dar numai intro-ul restul putând fi citit dacă accesezi lincul ce duce către Corect News. Probabil e plătit în funcție de accesări.

Articolul se numește ”Alba – neagra de-a premierul” (deh, șmeker titlu). Cine dorește, îl poate vedea dând clic pe unul din titlurile celor două publicații de care ziceam că l-au publicat.

De fapt articolul începe cu a spune că așa e Boc și-a dat demisia pentru că așa era rațional. Cică Guvernul nu mai are nu mai are susținere… ehe, unde sunt vremurile când Guvernul Tăriceanu avea o majoritate zdrobitoare (După unele surse avea cal 17%, după altele vreo 12%). Evident fiind complet independent, Stănescu îl susținea trup și suflet, altfel poate vedea și el cum îi stă la bulău. Nu știu de ce mi-a revenit în minte isteria lui din ziua în care Patriciu a ieșit cu  lacrimi în ochi de la ”extemporalul” dat în fața procurorilor.

”Proiectele puterii sunt, in acest moment, ireconciliabile cu cele ale USL” zice el, lucru absolute adevărat, proectele USL de fapt nici nu există, deci e imposibil să fie compatibile cu ale puterii. Singurul proiect a USL fiind de fapt lovitura de stat ochestrată la inițitiva lui Dan Voiculescu. Miră pe cineva faptul că vorbim de lovitură de stat? Nu ar trebui, tentative de demitere a lui Băsescu de exemplu a fost ilegală deoarece motivele nu erau cele prevăzute în Constituție, chiar Curtea Constituțională a spus că aceste motive nu erau pentru demersul lor.

Ce vedem acum? Vedem o altă tentativă de răsturnare a Puterii, tot ilegală tentativă susștinură de o mână de zgomotaci care nu prea înțeleg cum e cu democrația.

S.R.S. continuă. Pentru ca nu cumva cineva să înțeleagă că partidul său minte. După ce peneleii în cârdășie cu pesedeii și însoțiți de măscăricii peciști, spuneau că dorința lor e să pună un guvern format, sau măcar condus de un technocrat apolitic.

Acum nu mai vor asta… de ce? Uite așa … Ce doreste Presedintele Traian Basescu? O spune, pana una alta, mesagerul sau doamna Elena Udrea. Un nou guvern alcatuit din politicieni ai coalitiei, la varf cu un premier tehnocrat. Aceasta formula nu este de natura sa aduca vreo satisfactie cetatenilor din ce in ce mai nemultumiti. In definitiv, ce au cerut ei? In primul rand, demisia Presedintelui. Si, abia in al doilea rand, demisia premierului.” Mișto, nu? Adică nu contează că 5 milioane și mai bine au votat un președinte, luăm câteva sute de amețiți, le face mutația în Piața Universității cu program zilnic, iar după o vreme spunem că uite, așa vrea poporul. Uitând că dacă se vor duce la urne, tot de câteca sute de voturi e vorba fiecvare votând doar odată și nu de un număr de ori egal cu numărul de zile în care au prestart.

SRS știe că indiferent de cine ar fi nu va fi bine. La fel a fost și la ultima alegere a lui Băsescu. Știa că va fi vorba de un premier incapabil… ăsta nou, nu va fi decat o marioneta a sefului statului. Fie el Tanasescu de la FMI ori Maior de la SRI ori Ungureanu de la SIE ori Croitoru de la BNR ori chiar Mugur Isarescu, tot de la BNR. Si, in plus, “premierul tehnocrat” va ma fi si prizonierul guvernului coalitiei. In aceste conditii, nu exista nicio garantie a schimbarii atitudinii fata de cetatean, a unor alte politici ori a unor alegeri libere. Ca sa nu mai vorbim ca deranjul este si mai mare si chiar si mai riscant, daca ne gandim ce pretentii ale UDMR ar trebui onorate pentru ca acum, la spartul targului, acest aliat indispensabil sa nu evadeze din pluton.”

Foarte straniu… adică într-o serie de emisiuni pe la Gâdea nu mai contenea atât în vremea lui Tăriceanu cât și mai târziu să încerce să ne lămurească de faptul că Băsescu nu era Șeful Statului ci așa, ceva nedefinit. Șeful era premierul… Deh, oameni suntem și părerile se mai schimbă…

Ba mai aflăm și că un eventual premier technocrat nu va fi decât  prizonierul guvernului coalitiei … interesant… eu credeam că Premierul e șeful guvernului și nu prizoierul lui…

Ei, dar aflăm și ceva mult mai puternic… USL are o  forță foarte … forțoasă. A reoșit să îl OBLIGE pe Băsescu să discute cu ei. Evident, acesta deși îi invita și în alte cazuri să doscute pe teme anunțate, refuza cu obstinație ceea ce-și dorea cuplul Antonel&Pontănel. Oamenii aveau priorități dar Băsescu le neglija cu încăpățânare. Dacă cineva îmi arată un moment în care să fi vorbit depre raliuri cu Pontănel, sau despre cât de mantra se va siți antonel când va fi als președinte, eu mânânc textu ăsta. Nu, băsescu o ținea pe a lui, ba că trebuia să discute despre ce a  fost la Bruxelles, ba că ce și cum cu criza, de parcă astea ar fi problemele noastre.

Deci, l-au silit pe Băsescu să discute.

Despre un Guvern USL care să gestioneze România nici nu se pune problema. Doar nu sunt tâmpiți să trebuiască să ducă mai departe reformele guvernului Boc. Altfel nu se poate și asta ar arăta cât de mult au mințit cu acele abureli cărora le spuneau soluții.

Nu, Roșca Stănescu spune că USL dorește Un guvern in totalitatea lui tehnocrat. De tranzitie. Cu sarcini limitate, pana la anticipatele din mai. Dar cum ar putea fi el desemnat, pentru ca niciuna dintre parti sa nu fie dezavantajata in alegeri? Intr-un singur fel. Jumate, jumate. Jumate tehnocrati desemnati de USL, iar cealalta jumatate desemnata de coalitie. Cu un premier numit de Presedinte, agreat de ambele parti. Dar, in mod obligatoriu, cu un ministru de Interne ales de USL. Care, la randul lui, va fi controlat antifrauda de DNA. Aceasta formula poate, eventual, opri degringolada PDL, undeva la 10 la suta in momentul alegerilor dar nu este de natura sa satisfaca acest partid din perspectiva sifonarii banilor publici, decat in eventualitatea in care administratia publica, de la ministri in jos, va ramane neschimbata. Ceea ce, in mod evident, USL nu ar accepta.”

Atenție .. un ministru de interne ales de USL… oare de ce? Oare nu pentru că Ministrul de interne va organiza alegerile și de fapt vor să își asigure Victoria ca și în trecut, prin șpagă și fraudă?

Si atunci, ce solutie, cel putin teoretica, ar mai putea fi acceptata? Poate un guvern politic provizoriu si de uniune nationala. Si numai daca partidele convin sa organizeze anticipate”

Bravo Stănescule … de fapt este de înțeles, dacă nu-ți serevești stăpânii, poate le-ar veni unora ideea să te întrebe cum e cu acele acțiuni cu care te plătea Patriciu pentru serviciile mediatie aduse… bravo…

Faptul că ai de gând să intrii în politică, probabil la Partidul Național Laberal e un lucru bun. Măcar așa nu mai poți să minți și să spui că ești un juralist onest și imparțial ci un mercenar mediatic .. bravo…

  1. 6 februarie 2012 la 17:02

    VAD CA SI TU SERVESTI PE CINEVA,ALTFEL DE CE TE DOARE ATAT DE TARE DEMISIA GUVERNULUI BOC,NU JUDECA PIATA ,NICI ROMANIA,,ASTIA SUNTEM TOTI,INREGIMENTATI POLITIC SAU NU,ORI TE CONSIDERI INDEPENDENT?

    • felix turnatoru'
      6 februarie 2012 la 17:55

      cine te-a pus sa intri sa citesti? Noi nu suntem platiti de felix sau psd, noi ne sustinem ideile fara a fi obligati de cineva.

      • 6 februarie 2012 la 18:10

        Am o întrebare. Cunoaște cineva minunăția asta?

        Cred că Maia se numește

  2. 6 februarie 2012 la 18:03

    De unde ai dedus că mă doare această demisie?
    Eu am zis de mai demult că ar fi un lucru bun să i se dea USL-ului Guvernarea.
    Nu ar primi-o deoarece toate minciunile pe care le-au spus se vor vedea. S-ar vedea cum nu doar că măsurile luate de Boc au fost bune, și și faptul că altfel nu se putea. Cei de la USL au criticat închiderea spitalelor, a școlilor, tăierile de venituri etc. Întrebați dacă ar reda veniturile oamenilor, dacă ar deschide iar spitalele și școlile, dacă totul a redeveni ca în vremea Guvernului Tăriceanu. Răspunsul a fost, Da, dar numai după unul sau două mandate, timp necesar ca măsurile pe care le-ar lua USL să producă efecte…Deci, nici vorbă de ceva palpabil imadiat. În viziunea PDL aceste rezultate vor veni mult mai repede. Aplicarea măsurilor USL implică o nouă perioadă de austeritate, poate mult mai dureroasă decât cea care a fost.
    Ceva s-ar face totuși. S-ar reveni la salariile și pensiile speciale și PNL și PSD și-ar plăti datoriile din campaniile anterioare.

    Nu, nu mă doare demisia lui Boc sau a guvernului. De ce m-ar durea? Mă enervează însă nesimțirea cu care jegurile media de la Intact și alte lepre cum e SRS au tot mai pouțiomă jenă și o lingură tot mai mare când mănâncă rahat.

    Atenție, nu toți cei care nu îl înjură pe Băsescu sau PDL, sunt pentru ei… Nu mai face afirmații aiurea. Și mai lasă Antena 3. Tâmpești …
    Ultima dată, acum vreo două decenii, pentru trei zile am fost membru al PNL… De atunci sunt împotriva unora ca Iliescu, Năstase Felix și aliații lor. Pentru că eu nu uit că am avut o perioadă roșie, sinistră… E o chestie de nuanță. Lumea nu se împarte doar în două, pro ăla și pro celălalt…

    • dani
      6 februarie 2012 la 21:33

      Imi place raspunsul, imi place si articolul, subscriu! Si mor pe astia care nu suporta faptul ca unii pot avea si alte opinii decit ale lor !!! „Cine nu e cu noi, e impotriva noastra!”…….

      • 6 februarie 2012 la 21:51

        Clasificarea dușman/prieten se face după o regulă puțin diferită: nu ”Cine nu e cu noi, e împotriva noastră” ci ”Cine nu înjură alături de noi e dușmanul nostru.

  3. Dinu
    7 februarie 2012 la 11:46

    Oare insula lui SRS pe lacul Snagov,cat este de ilicita?/ Dece „ei”.Uniunea Secaturilor Lacome au voie si altii nu? Oare care este povestea dintre cei doi procurori PONTA-PANAIT? ce este adevarat si ce nu? Poate se ocupa cineva de acest caz neelucidat??!!

    • 7 februarie 2012 la 14:38

      Stai dinule, calmează-te… prntru a putea scrie cineva aici, trebuie să aibă un mesaj aprobat pentru publicare. Așa am setat blogul…
      De acum înainte, orice vei scrie va apărea în momentul publicării.
      Fapul că nu am dat încă OK-ul are o explicație foarte simplă… nu am timp să stau toată ziua pe NET… Sper că te-am lămurit… 🙂

      Eu le zic Uniunea Șpăgarilor Liberi 😀

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu