Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Guvernul Cocoșelului Pontănel are ca prioritate principală satisfacerea intereselor economice a lui Felix

Guvernul Cocoșelului Pontănel are ca prioritate principală satisfacerea intereselor economice a lui Felix

Este dupăamiaza lui 1 Mai... 

Zi de mare sărbătoare, deci românul e cu capul în sticla cu bere și îl scoate doar pentru a mai mușca din micul parfumat și pentru a mai vedea pe cine mai anunță noul premier ca ministru.

E drept,  Ponta a spus, umflându-se în pene ca un cocoșel Liliput scăpat în curtea cu găini format normal, dar a spus și că  „există un singur nume sigur” pentru Cabinetul său, cel al lui Daniel Constantin, şi că va prezenta întreaga structură a Guvernului în această seară, la nouă și zece.

„Aici are loc reuniunea liderilor ACD. Am venit să finalizez discuţiile referitoare la membrii din Guvern care aparţin ACD, nu există niciun fel de problemă. Am avut suportul total al liderilor ACD, iar cuvântul final îl am eu”, a spus Ponta, la plecarea de la sediul USL.

El a mai spus că „nu există trei nume sigure, ci un singur nume sigur: Daniel Constantin”.

Victor Ponta a menţionat că s-a hotărât asupra întregii structuri a Guvernului, pe care o va prezenta marţi seară, la ora 21.10.

Liderii partidelor din USL, respectiv premierul desemnat Victor Ponta, preşedinte al PSD, preşedintele PNL, Crin Antonescu, preşedintele PC, Daniel Constantin, dar şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, s-au reunit, marţi dimineaţă, în şedinţă, la sediul USL … zice mediafax.ro

O fi dacă zic ei… Ce zic eu? Ce să zic? Văd că   Pontănel e băiat școlit, are liceul. Cred că i-a și plăcut că d-aia și-a păstrat uniforma impecabilă. Sau poate această uniformă aată așa tocmai pentru că nu prea a folosit-o. Poate merga la școală ca la Parlament… adică rar, ori poate mai avea o uniformă. În fine.


Am tot auzit fel de fel de presupuneri despre cine ar urma să fie noii miniștrii.

Nu am să îi comentez, deoarece până la nouă (acum e șapte fără 20) nu prea re rost să ne batem capul.

Ce mă miră pe mine, este lipsa didin listele de teoreticio viitori miniștrii lipsește prietenul lui, Antonel. Al dracului putoare. Ar avea acum capacitatea de a demostra ce mari calități de lider are. Mă gândesc că ar exista o oarece explicație. Este de notorietate faptul că Antonescu militează pentru restrângerea atribuțiunilor Președintelui României, funcție pe care speră să o ocupe. Adică pe când o veni el mare șef de stat, nu va mai trebui să facă nimic, putând să vegeteze fără a fi deranjat de ceasurile cu prostul obicei de a deștepta adormitul…

Ehe, ce va mai dormita el la Cotroceni vreo patru cinci ani … asta dacă nu va muri de plictiseală.

Dar să lăsăm arătura și să revenim la povestea noastră.

Înțeleg că Daniel Constantin ar fi luat în considerare pentru portofoliul de la Agricultură.

E drept, o scurtă biografie a lui, publicată dhotnews.ro mai că l-ar îndreptăți pe Dănuț să se facă ministru al Agriculturii

Daniel Constantin are 32 de ani, este de profesie inginer si a fost directorul Agentiei de Plati si Interventii în Agricultura, in perioada aprilie – octombrie 2009.

El s-a nascut la  27 iunie 1978, la Pitesti, si este de profesie inginer. A urmat cursurile Facultatii de Zootehnie din cadrul Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (1997 – 2002), iar în 2004 a absolvit un master în managementul calitatii si inovatiei.

Daniel Constantin a urmat cursuri de „Imbunatatirea eficientei personalului” (Scottish Agricultural College), precum si de „Imbunatatirea managementului strategic” (Institutul de Administratie Publica Irlanda).

In 2003 a devenit consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeana din cadrul Ministerului Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Incepand cu acest an si pana în 2006, în calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeana din cadrul Ministerului Agriculturii, a avut responsabilitati legate de negocierea pachetului financiar acordat Romaniei pentru Agricultura, de reforma Politicii Agricole Comune, dar si de negocierile privind cadrul financiar 2007 – 2013.

Dupa 2006, a fost angajat la firme de consultanta pentru atragerea fondurilor europene. In perioada 2007 – 2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondiala în cadrul Proiectului Makis, iar între 2008 si 2009, a fost administrator al societatii Roadvision si director general al Provom SRL.

Daniel Constantin a preluat conducerea Agentiei de Plati si Interventii în Agricultura la 1 aprilie 2009, printr-un ordin al fostului ministrul al Agriculturii Ilie Sarbu. El a demisionat de la conducerea APIA in octombrie 2009.

Deci cum ar veni, Daniel ăsta este inginer zootehnist… Sincer, când mă uit la el, îmi imaginez că cineva i-ar da o cafea și l-ar pune între un bou și o vacă și i-ar spune să mulgă puțin, ar încerca să mulgă de la bou deoarece are țâa mai mare…

Personal nu cred că între studiile zoofilului (pardon) zootehnistului Dănuț pretenarul premierului cocoșel Pontănel și apetența față de Agricultură nu există nici o legătură. Cred că motivul este altul, unul care pute mai rău decât balega generată de obiectul muncii conservantorului D.C. (Hehehe parcă ar fi capitala SUA 😀 )

Cred că mai repede e vorba de interesul stăpânului Trio PAC (Ponta, Antonescu, Constantin) și anume Dănuț cel Mare (alias Felix). E vorba de un mare purcoi de bani. Iată:

EXCLUSIV. Ministerul Agriculturii, o miză de 60.000.000 € pentru Voiculescu

După profiturile uriaşe obţinute de Grivco din contractele de energie încheiate cu statul pe când Codruţ Şereş era ministrul Economiei, grupul Voiculescu ţinteşte portofoliul Ministerului Agriculturii. Miza depăşeşte 60 de milioane de euro.

Preluarea portofoliului Ministerului Agriculturii este o ţintă vitală pentru afacerile grupului controlat de magnatul Dan Voiculescu.

În primul rând, Ministerul Agriculturii cere 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu şi de la persoane din grupul acestuia, sumă pentru care s-a constituit parte civilă în procesul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). E lesne de bănuit cu câtă vehemenţă ar solicita Daniel Constantin, ca ministru al agriculturii, 60 de milioane de euro, de la mentorul său politic. Nu în nume propriu, ci pentru bugetul statului. 

Precedent

Nu este vorba de o simplă speculaţie – dosarul privind privatizarea frauduloasă a ICA a mai fost închis, în 2005, când Parchetul General şi Directia de Investigare a Fraudelor s-au văzut puse în imposibilitatea de a declanşa urmărirea penală din cauză că Agenţia Domeniilor Statului (ADS) a refuzat să se constituie parte civilă, considerând că nu a fost prejudiciată în niciun fel de pe urma privatizării. Director juridic al ADS era Jean-Cătălin Sandu, membru al PUR (astăzi PC) şi administratorul altei firme controlate de mogul. Abia în octombrie 2008, Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă cu suma de 60,58 milioane de euro. Voiculescu e acuzat de folosirea, „de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv spălare de bani”. Este suspect că PC doreşte portofoliul ministerului care ar putea băga în faliment grupul Voiculescu, prin înfăptuirea justiţiei. 

Afaceri de milioane

Nu doar biciul se află la Ministerul Agriculturii, ci şi zăhărelul. Grivco SA are multe afaceri în agricultură. Unele se derulează cu institute subordonate Ministerului Agriculturii, precum ICTID Băneasa (judeţul Giurgiu), cu care are încheiate contracte de închiriere şi de prestări servicii depozitare. În judeţul Călăraşi, Grivco Agro SRL şi-a construit propriile depozite la Perişor. Firma nu face parte, oficial, din GRIVCO SA, dar unicul asociat este din anturajul grupului. Sediul firmei e pe strada Gârlei 1D, iar al Grivco SA e la 1B. Mai mult, un anunţ al Grivco SA face referire expresă la depozitul din Perişoru: „Grivco poate (…) să preia producţia în silozul Grivco Agro de la Perişoru (Călăraşi) şi Băneasa (Giurgiu)”. Grivco Agro a primit finanţare europeană, de multe milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru achiziţia de tractoare, şi maşini agricole performante. Consultantul proiectului a fost SC Logicons SA, tot din Grivco, una dintre firmele cele mai „căutate” pentru proiectele de la Agricultură. Surse din minister ne-au spus că preluarea portofoliului de către Partidul Conservator ar putea face ca Logicons să devină firma cea mai căutată de doritorii de finanţări europene în domeniul agriculturii.

„Singurul nume care nu va suporta modificări este Ministerul Agriculturii, unde îl voi susţine pe liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin.” 
Victor Ponta, premier desemnat

Apropiere de Culiţă pentru Insula Mare a Brăilei

Pe surse am aflat informaţia că viitorul minister al Agriculturii ar putea să tragă sforile pentru ca Insula Mare a Brăilei să reintre pe mâna lui Culiţă Tărâţă. Acesta a pierdut irevocabil, insula, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis că terenul din Insula Mare a Brăilei, exploatat din 2001 de „TCE 3 Brazi” SRL Piatra Neamţ, firma omului de afaceri Culiţă Tărâţă, trebuie concesionat prin atribuire directă, pe o perioadă de 49 de ani, societăţii Agricost SRL din Iaşi, aparţinând lui Constantin Dulute.

Voiculescu vrea să preia controlul principalului acuzator

Cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) este emblematic pentru modul în care oamenii apropiaţi lui Voiculescu, plasaţi la locul potrivit, servesc, direct sau indirect, interesele de grup. Povestea privatizării aduce un pic cu fabula în care motanul, chemat să împartă brânza, o înfulecă pe toată, lăsând celorlalţi doar firimituri. În cazul ICA, 3,6 hectare de teren, de o valoare uriaşă, pe malul Lacului Băneasa, au intrat în proprietatea Grivco la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real. Bioprod SRL, înfiinţat „pe şest”

În 1991, ICA, societate de stat din subordinea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei (MAA) a înfiinţat, fără aprobarea ministrului, un SRL, SC Bioprod. Oficialii MAA au întors atunci capul, să nu vadă că firma cipriotă controlată de Dan Voiculescu, Crescent Comercial & Maritime, a primit 51% din Bioprod. La cârma Bioprod a fost numit Gheorghe Mencinicopschi, un apropiat al lui lui Voiculescu, dar şi membru al partidului acestuia. După un an a intrat în Bioprod şi Grivco SRL Bucureşti, care a primit 20% din acţiuni. 

„Confiscarea” terenurilor

La sfârşitul anului 1993, Bioprod a devenit SA şi s-a hotărât majorarea capitalului social al Bioprod. Deşi ICA a adus în Bioprod, ilegal, un teren de 6.130 de metri pătraţi, cota de participare a ICA a scăzut la 10%. În loc să se construiască „Staţia pilot Bioprod Băneasa”, scopul declarat al cedării terenului, s-a ridicat o clădire, cu trei etaje, de birouri şi spaţii comerciale, finalizată în 1998. Ulterior, pe acelaşi teren s-a mai înălţat un imobil de 9 etaje.
A urmat încă o etapă de diminuare a cotei de acţiuni a ICA, printr-o majorare de capital care au dus Institutul de Cercetări Alimentare la o cotă de numai 1,46% din acţiuni. 

În 1999, Ministerul Agriculturii, condus de Ioan Avram Mureşan, şi-a dat acordul ca mogulul Antenelor să ajungă să acapareze, prin firmele sale, tot terenul din Băneasa. ICA a venit în asociere cu restul de 2,67 de hectare de teren, 18 clădiri şi construcţii speciale, plus un imobil din Buşteni, dar abia a „ajuns” la 40% din firma controlată de Voiculescu. 

„Pionii” Sandu şi Mencinicopschi, plasaţi în posturi cheie 

Pachetul de acţiuni pe care îl deţinea statul, prin ICA, la Bioprod – 40%, era însă incomod. Voiculescu şi-ar fi folosit influenţa, spun procurorii, pentru a privatiza restul de 40%. L-au ajutat, spun organele de anchetă, Gheorghe Mencinicopschi, Constantin Baciu (şef serviciu în minister), Jean – Cătălin Sandu, directorul Direcţiei juridice din Agenţia Domeniilor Statului şi membru al PUR (partidul condus de Voiculescu).

Pe 14 noiembrie 2003, Grivco a cumpărat pachetul de acţiuni deţinut de ICA la Bioprod cu numai 3,87 miliarde de lei, deşi acesta valora, potrivit expertizei DNA, 292,6 miliarde de lei, de 75 de ori mai mult. „Doctor Menci” „scosese”, terenurile, în 2003, la valoarea din 1994 iar clădirile şi mijloacele fixe la cea din 1998, spun organele de anchetă. 

Pe 16 iulie 2003, ADS a întocmit nota privind propunerea de vânzare a acţiunilor SC ICA, menţionându-se şi că anunţul de privatizare ar fi fost publicat în Monitorul Oficial. Fals, au constatat procurorii! Anunţul de vânzare-cumpărare a fost publicat, la 6 august 2003, în ziarul „Independent”. 

Pe 14 noiembrie 2003, Grivco SA a cumpărat acţiunile deţinute de ICA cu numai 3,87 miliarde de lei vechi, plus obligaţia de a investi 100.000 de euro. Raportul de expertiză din dosarul DNA a stabilit că valoarea reală a pachetului de acţiuni al institutului era, de fapt, de 292,6 miliarde de lei, de 75 ori mai mare decât preţul de pornire al licitaţiei.Procurorii spun că Grivco nu avea dreptul să se înscrie la licitaţie deoarece avea, la 15 august 2003, 5 miliarde de lei vechi datorii restante la bugetul statului, mai mari decât preţul plătit pe acţiuni.


32 de amânări a avut, din toamna lui 2009 până acum, procesul privatizării ICA. Expertiza financiar -contabilă nu s-a finalizat încă

Autor: Cătălin Antohe

Sursa: evz.ro

Citiţi şi:

Fantoma ICA bântuie nopţile senatorului Dan Voiculescu

Cristian Preda: Adrian Năstase este ideologul noii guvernări

Cum a ajuns Victor Ponta premierul lui Traian Băsescu

  1. 1 mai 2012 la 19:19

    Blue Sorin, lupta e mare și hienele se dezlănțuie.
    Am scris http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/05/01/in-locul-salariilor-reintregite-pensiilor-marite-si-proprietatilor-retrocedate-ponta-ne-da-suspendarea-presedintelui-basescu/ și după reacția foarte dură a lui Alioșa, el a încercat tot timpul să pară echidistant, și a lui bmarinesscu41 îmi arată că și securiștii știu că Ponta nu este capabil să guverneze

  2. snapshot
    1 mai 2012 la 19:24

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: